Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu banane caramelizate

Prajitura cu banane

Sa incepem saptamana cu o prajitura de casa, zic! 😀

Reteta de azi e genul acela de reteta culinara la care poti valorifica orice fel de fructe ai in casa, fructe pe care le tot muti de ici colo in speranta ca le va manca cineva, dar pana la urma nu le mananca nimeni :)) Noi vara nu prea mancam banane, prefaram cate un pepene galben sau verde, piersici, prune… Totusi, sotul meu se tot incapataneaza sa cumpere banane, pentru ca sunt „bune si sanatoase”. Sunt intrutotul de acord cu el, dar cu toate astea bananele tot in cate o prajitura isi gasesc sfarsitul :))

Daca o sa pregatiti aceasta prajitura cu banane caramelizate, neaparat sa aveti pregatite o portie de inghetata si o cafea buna. O sa impresionezi si cel mai aprig critic culinar 😀

Prajitura cu banane

Prajitura cu banane in caramel

 

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Banane caramelizate:
  • 2-3 banane
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Prajitura cu banane caramelizate:

Intr-o tigaie punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid adaugam smantana pentru frisca si fierbem la foc mic pana se topeste caramelul. Adaugam bananele taiate pe lungime si le acoperim bine cu caramel. Rasturnam cu atentie intr-un vas termorezistent.

Banane caramelizate

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spume consistenta. Adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt, alternand cu lapte. Vom obtine o compozitie ca o smantana.

Compozitia pentru blat o turnam in vas peste bananele caramelizate. Dam vasul la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minte, pana blatul trece testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se racoreasca putin, se pune un platou peste vas si cu o miscare ferma vom rasturna prajitura. O lasam sa se raceasca foarte bine, apoi portionam dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Tarta cu banane caramelizate

Tarta cu banane in caramel

PS: nu uitati de inghetata si cafea! 😛

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Asa este, bananele nu-si prea au rostul vara, cand sunt atatea fructe pe piata dar si eu cumpar, din cand in cand, pentru ca imi cer copiii 🙂 Prajitura ta arata demential, iar eu ador caramelul, asa ca la prima ocazie cand mai cumpar banane o sa pun deoparte 2-3 bucati ca sa prepar minunatia asta 🙂

  2. Arata divin ! Dar as vrea si o reteta dietetica pentru cei care isi doresc sa mai slabeasca putin 🙂 ~

  3. Cred ca este foarte buna aceasta prajitura, ca toate cele facute cu banane caramelizate. Felicitari pentru toate retetele de pe acest blog.

  4. Laura says:

    Nu se poate face prajitura in tavA?

  5. Ella says:

    Buna,
    arata f bine 🙂

    Smantana pentru frisca la caramelizare tb sa fie rece sau la temperatura camerei?

    Multumesc,
    Ella

  6. bianca says:

    Spune-mi te rog daca pot folosi lichid pentru frisca de la Hulala? Ca nu stiu sigur ca e smantana.. Si vasul in care ai copt, ce volum are? Merci

    • Buna Bianca.
      Poti folosi Hulala in locul smantanii pentru frisca.
      Vasul are o capacitate de 1,2 litri Teoretic, vasul e de 26 cm diametru, dar baza e un pic mai mica

  7. Gabriela says:

    Nu ar ieși mai bne dacă ouălele s-ar separa albușurile de gălbenușuri?

  8. florentina says:

    Pot face si intr-o tava cu pereti detasabili pt tort?trebuie pusa hartie de copt?

    • poti face si in tava detasabila, dar sa pui hartie de copt. Sa o tapetezi astfel incat sa nu-ti curga caramelul

  9. Pingback: Prăjitură răsturnată cu banane | KissTheCook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Anul 2018 nu l-am inceput in cea mai buna forma, ceva probleme de sanatate tinandu-ma departe de ceea ce-mi place mie cel mai mult, sa fac torturi si prajituri de casa. Am mai facut cate ceva pe ici pe colo pentru cei dragi, dar nimic elaborat. Asa ca, atunci cand […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]