Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu banane caramelizate

Sa incepem saptamana cu o prajitura de casa, zic! 😀

Reteta de azi e genul acela de reteta culinara la care poti valorifica orice fel de fructe ai in casa, fructe pe care le tot muti de ici colo in speranta ca le va manca cineva, dar pana la urma nu le mananca nimeni :)) Noi vara nu prea mancam banane, prefaram cate un pepene galben sau verde, piersici, prune… Totusi, sotul meu se tot incapataneaza sa cumpere banane, pentru ca sunt „bune si sanatoase”. Sunt intrutotul de acord cu el, dar cu toate astea bananele tot in cate o prajitura isi gasesc sfarsitul :))

Daca o sa pregatiti aceasta prajitura cu banane caramelizate, neaparat sa aveti pregatite o portie de inghetata si o cafea buna. O sa impresionezi si cel mai aprig critic culinar 😀

Prajitura cu banane

Prajitura cu banane in caramel

 

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Banane caramelizate:
  • 2-3 banane
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Prajitura cu banane caramelizate:

Intr-o tigaie punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid adaugam smantana pentru frisca si fierbem la foc mic pana se topeste caramelul. Adaugam bananele taiate pe lungime si le acoperim bine cu caramel. Rasturnam cu atentie intr-un vas termorezistent.

Banane caramelizate

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spume consistenta. Adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt, alternand cu lapte. Vom obtine o compozitie ca o smantana.

Compozitia pentru blat o turnam in vas peste bananele caramelizate. Dam vasul la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minte, pana blatul trece testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se racoreasca putin, se pune un platou peste vas si cu o miscare ferma vom rasturna prajitura. O lasam sa se raceasca foarte bine, apoi portionam dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Tarta cu banane caramelizate

Tarta cu banane in caramel

PS: nu uitati de inghetata si cafea! 😛

 

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Asa este, bananele nu-si prea au rostul vara, cand sunt atatea fructe pe piata dar si eu cumpar, din cand in cand, pentru ca imi cer copiii 🙂 Prajitura ta arata demential, iar eu ador caramelul, asa ca la prima ocazie cand mai cumpar banane o sa pun deoparte 2-3 bucati ca sa prepar minunatia asta 🙂

  2. Arata divin ! Dar as vrea si o reteta dietetica pentru cei care isi doresc sa mai slabeasca putin 🙂 ~

  3. Cred ca este foarte buna aceasta prajitura, ca toate cele facute cu banane caramelizate. Felicitari pentru toate retetele de pe acest blog.

  4. Laura says:

    Nu se poate face prajitura in tavA?

  5. Ella says:

    Buna,
    arata f bine 🙂

    Smantana pentru frisca la caramelizare tb sa fie rece sau la temperatura camerei?

    Multumesc,
    Ella

  6. bianca says:

    Spune-mi te rog daca pot folosi lichid pentru frisca de la Hulala? Ca nu stiu sigur ca e smantana.. Si vasul in care ai copt, ce volum are? Merci

    • Buna Bianca.
      Poti folosi Hulala in locul smantanii pentru frisca.
      Vasul are o capacitate de 1,2 litri Teoretic, vasul e de 26 cm diametru, dar baza e un pic mai mica

  7. Gabriela says:

    Nu ar ieși mai bne dacă ouălele s-ar separa albușurile de gălbenușuri?

  8. florentina says:

    Pot face si intr-o tava cu pereti detasabili pt tort?trebuie pusa hartie de copt?

    • poti face si in tava detasabila, dar sa pui hartie de copt. Sa o tapetezi astfel incat sa nu-ti curga caramelul

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]