Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu bezea

loading...

Pentru foi avem nevoie de:

4 albusuri
100 g zahar
1 lingura zeama lamaie

Pentru crema avem nevoie de:

4 galbenusuri
100 g zahar
3 linguri lapte
100 g ciocolata
200 g unt
100 g nuca de cocos

Pentru decor avem nevoie de:

100 ml frisca lichida

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie,pana se formeaza turturi de bezea.

Se imparte spuma in 2 parti.Se coc 2 foi in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 100 grade sau la foc mic,cu usa cuptorului deschisa.

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si ciocolata si se pun pe baie de aburi,pana se ingroasa.Se lasa la racit,apoi se amesteca cu nuca de cocos si untul batut spuma.

Se umplu foile de bezea cu aceasta crema

si se orneaza cu frisca.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. iar ai prajiturit?f. bine arata si praji asta!

  2. un premiu la mine,iar!

  3. Multumesc Alison! Te pup!

  4. Anonymous says:

    arata ff bine.am sa o incerc de Craciun

  5. Ma bucur ca-ti place si ca o vei incerca de Craciun. Numai ca, trebuie sa ai in vedere ca foile se inmoaie de la crema si nu vor mai fi crocante. 😉

  6. Rusu Laura says:

    Buna ziua.Caur prajitura MERENGUE -cu foi de bezea si cu crema de ciocolata (dar sa nu curga).Ma puteti ajuta cu aceasta reteta.Am gasit ceva pe net, dar din comentarii am nteles ca ciocolata curge, deoarece foile sunt mai tarisoare si cand musti iese crema.

    • Dupa parerea mea, o prajitura cu foi de bezea nu este o prajitura pe care sa o iei in mana si sa musti din ea. Daca o asamblezi chiar inainte de a fi servita, foile sunt crocante si crema oricum va iesi pe langa, daca o asamblezi cu ceva vreme inainte foile se vor inmuia de la crema nu o mai poti tine in mana…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]