Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu biscuiti si budinca de ciocolata

Pai da! Am facut prajitura cu mere, da’ copiii ce sa manance la desert? Mi-am adus aminte cat de incantati au fost cand le-am facut biscuiti cu crema. Niste biscuiti simpli umpluti cu un rest de crema de la un tort. Chiar ma gandeam atunci cum ma dau eu peste cap sa le fac fel si fel de prajituri sau alte chestii sofisticate si ei se multumesc si sunt incantati cu atat de putin…

Asadar, pornind de la ideea biscuitilor cu crema am facut aceasta prajitura. ­čśë Trebuie sa recunosc ca am papat si eu cateva bucatele, ca erau prea tentante :))))

prajitura cu biscuiti

Ingrediente

  • biscuiti simpli
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • Pentru sirop:
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri cacao Nesquik
  • Pentru ornat:
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 1 zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca (doar daca e absolut necesar)
  • cacao neagra

Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si budinca de ciocolata:

Crema:

Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul, apoi turnam laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic si fierbem fara a da in clocot pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale. Omogenizam, dam deoparte si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita deasupra.

Pentru sirop amestecam laptele rece cu cacaoa Nesquik.

Am folosit o tava de 20/20 cm si 4 randuri de biscuiti a cate 12 bucati. Crema am impartit-o in 3.

In tava tapetata cu folie alimentara punem un strat de biscuiti ce i-am insiropat usor pe ambele parti. Punem o parte din crema si continuam operatiunea pana terminam. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru macar 1 ora.

Cel mai bine se taie a doua zi.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul vanilat si intaritorul de frisca si mixam pana frisca devine ferma si pufoasa.

Se pune un platou peste tava si cu o miscare ferma se rastoarna prajitura, apoi se desprinde usor folia alimentara. Acoperim cu un strat de frisca si pudram cu cacao. Se portioneaza dupa dorinta.

prajitura cu biscuiti

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Cand am citit itlul in lista Blogger, am zis: repede, repede, sa vad!!!
    E wow, vreeeaauuu!!!
    Doamne, Mihule, eu te-as lua acasa la mine!:)

    Am notat pe lista de to do; dar la ritmul meu…sunt in urma rau!:))

    Pupicei, Miha!
    Ilda
    Lavender Thoughts

  2. magnifique ce g├óteau tu est tr├Ęs forte en p├ótisserie,ils donne donne a la bouche!

    Bisous

  3. Diana says:

    Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuun … fac si eu crema la o praji cu mere , dar cu blat

  4. Mai Miha, numai de bunataturi te tii!! Arata grozav de bine, combinatia e trasnet! Te pup ­čśë

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

┬áMod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida: Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie. Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) […]

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]