Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu biscuiti si budinca de ciocolata

Pai da! Am facut prajitura cu mere, da’ copiii ce sa manance la desert? Mi-am adus aminte cat de incantati au fost cand le-am facut biscuiti cu crema. Niste biscuiti simpli umpluti cu un rest de crema de la un tort. Chiar ma gandeam atunci cum ma dau eu peste cap sa le fac fel si fel de prajituri sau alte chestii sofisticate si ei se multumesc si sunt incantati cu atat de putin…

Asadar, pornind de la ideea biscuitilor cu crema am facut aceasta prajitura. ­čśë Trebuie sa recunosc ca am papat si eu cateva bucatele, ca erau prea tentante :))))

prajitura cu biscuiti

Ingrediente

  • biscuiti simpli
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • Pentru sirop:
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri cacao Nesquik
  • Pentru ornat:
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 1 zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca (doar daca e absolut necesar)
  • cacao neagra
loading...

Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si budinca de ciocolata:

Crema:

Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul, apoi turnam laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic si fierbem fara a da in clocot pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale. Omogenizam, dam deoparte si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita deasupra.

Pentru sirop amestecam laptele rece cu cacaoa Nesquik.

Am folosit o tava de 20/20 cm si 4 randuri de biscuiti a cate 12 bucati. Crema am impartit-o in 3.

In tava tapetata cu folie alimentara punem un strat de biscuiti ce i-am insiropat usor pe ambele parti. Punem o parte din crema si continuam operatiunea pana terminam. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru macar 1 ora.

Cel mai bine se taie a doua zi.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul vanilat si intaritorul de frisca si mixam pana frisca devine ferma si pufoasa.

Se pune un platou peste tava si cu o miscare ferma se rastoarna prajitura, apoi se desprinde usor folia alimentara. Acoperim cu un strat de frisca si pudram cu cacao. Se portioneaza dupa dorinta.

prajitura cu biscuiti

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Cand am citit itlul in lista Blogger, am zis: repede, repede, sa vad!!!
    E wow, vreeeaauuu!!!
    Doamne, Mihule, eu te-as lua acasa la mine!:)

    Am notat pe lista de to do; dar la ritmul meu…sunt in urma rau!:))

    Pupicei, Miha!
    Ilda
    Lavender Thoughts

  2. magnifique ce g├óteau tu est tr├Ęs forte en p├ótisserie,ils donne donne a la bouche!

    Bisous

  3. Diana says:

    Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuun … fac si eu crema la o praji cu mere , dar cu blat

  4. Mai Miha, numai de bunataturi te tii!! Arata grozav de bine, combinatia e trasnet! Te pup ­čśë

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)┬á cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]