Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu biscuiti si budinca de ciocolata

Prajitura cu biscuiti si budinca de ciocolata

Ingrediente

  • biscuiti simpli
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • Pentru sirop:
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri cacao Nesquik
  • Pentru ornat:
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 1 zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca (doar daca e absolut necesar)
  • cacao neagra

Mod de preparare

Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si budinca de ciocolata:

Crema:

Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul, apoi turnam laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic si fierbem fara a da in clocot pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale. Omogenizam, dam deoparte si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita deasupra.

Pentru sirop amestecam laptele rece cu cacaoa Nesquik.

Am folosit o tava de 20/20 cm si 4 randuri de biscuiti a cate 12 bucati. Crema am impartit-o in 3.

In tava tapetata cu folie alimentara punem un strat de biscuiti ce i-am insiropat usor pe ambele parti. Punem o parte din crema si continuam operatiunea pana terminam. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru macar 1 ora.

Cel mai bine se taie a doua zi.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul vanilat si intaritorul de frisca si mixam pana frisca devine ferma si pufoasa.

Se pune un platou peste tava si cu o miscare ferma se rastoarna prajitura, apoi se desprinde usor folia alimentara. Acoperim cu un strat de frisca si pudram cu cacao. Se portioneaza dupa dorinta.

prajitura cu biscuiti

Tags: , , , , ,

5 Comments

  1. Cand am citit itlul in lista Blogger, am zis: repede, repede, sa vad!!!
    E wow, vreeeaauuu!!!
    Doamne, Mihule, eu te-as lua acasa la mine!:)

    Am notat pe lista de to do; dar la ritmul meu…sunt in urma rau!:))

    Pupicei, Miha!
    Ilda
    Lavender Thoughts

  2. magnifique ce gâteau tu est très forte en pâtisserie,ils donne donne a la bouche!

    Bisous

  3. Diana says:

    Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuun … fac si eu crema la o praji cu mere , dar cu blat

  4. Mai Miha, numai de bunataturi te tii!! Arata grozav de bine, combinatia e trasnet! Te pup 😉

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni: Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina […]