Prajitura cu blat de biscuiti

Vorbeam intr-o zi cu sotul meu si ii spuneam ce dor imi este de un ceai cu biscuiti. Stiti voi… cum faceam in copilarie. :))) Si nu va spun ca a doua zi imi vine dragul de el acasa cu o sacosa de biscuiti, de parca m-ar fi napadit toate poftele pamantului. :))))

Am baut un ceai, am baut doua… dar mi-au ramas o gramada de biscuiti. Na dilema acum… ce sa ma fac eu cu ei? :)) Ma gandeam sa fac un salam de biscuiti cu ciocolata, dar tocmai cand sa ma apuc de treaba am primit un telefon de la niste prieteni cum ca „venim intr-o ora, sa fii acasa”. :)) Asa ca am schimbat oarecum directia.

Dupa o inspectie scurta prin frigider si dulapul cu minuni din bucatarie am decis sa fac aceasta minunata prajitura cu blat de biscuiti. E absolut senzationala, neaparat sa faceti si voi

Prajitura cu biscuiti si crema

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuiti:
  • 300 g biscuiti obisnuiti
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao neagra
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • 50 g nuca
  • 50 g migdale macinate
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 1 plic Creme Ole de la Dr Oetcher de vanilie
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 150 ml lapte
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Prajitura cu blat de biscuiti:

Blat de biscuiti:

Biscuitii se rup cu mana bucati potrivite si se amesteca cu nuca taiata bucati si migdalele macinate.

Topim ciocolata impreuna cu untul intr-un vas la foc mic. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o „desfacem” cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata topita. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racorit se aromeaza cu rom.

Sosul se toarna peste biscuiti si se amesteca bine, pana compozitia se imbiba  cu sosul de ciocolata.

Cand compozitia a devenit oarecum „legata” se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu lingura.

Crema:

Crema salvatoare de la prajitura Krem a la Krem. 🙂

Se pun intr-un bol frisca, laptele si budinca. Se bate cu mixerul pana crema se intareste bine. Se pune crema peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se da la frigider cateva minute, pana pregatim glazura.

Glazura:

Topim ciocolata intr-un vas la foc mic, cu smantana si unt. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit si cand a ajuns la temperatura camerei se toarna peste prajitura. Se da la rece pana in momentul servirii.

Prajitura cu blat de biscuiti si crema de vanilie

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. gata,plec,nu mai intru pe aici…din 10 retete pe care le-am vizualizat,10 am salvat sa le fac.in ritmul asta,ma tii numai in bucatarie…demisionez!!!!!
    draga mea,eu acum ti-am descoperit blogul si m-ai uimit.felicitari maxime.te pup.mariana.

  2. Mariana, iti multumesc mult si ma bucur ca ti-a placut aici la mine. Te mai astept, chiar daca exista riscul sa intri mai apoi la bucatarie. :))))

    Te pup!

  3. de cand am vazt prajit mi-am zis ca musai treb s-o fac… este fffff buna si usor de facut felicitari miha

  4. pana la urma baiatului meu i-am facut cam acest tort.blatul tau,iar deasupra i-am trantit o crema ganache din 4 ciocolate si 400 frisca.mai mult de atata ciocolata,nici nu se putea!!!!!!!si ieri,am facut acest blat ca un salam de biscuiti.asta pe la 6 seara.e 2 juma si eu deja nu mai am nici o felie!!!!!!!!!bataie ca la turci pe el!!!pup,mariana.

  5. Eheee Mariana…ce de ciocolata…mmmm…bun bun… 😉

    Nu stiu tu, dar eu ma bucur ca l-ati terminat. :)) Inseamna ca intr-adevar a fost bun si poate vei mai trece pe la mine cat de curand.

    Te pup!

  6. Mi-a spus ieri Edith ca a vazut la tine reteta asemanatoare cu a mea, asa ca am venit sa vad si spun clar ca imi place mult si ce ai facut tu! Pup cu drag!

  7. Eu încă n-am făcut-o, dar salivez de pe acum, mai ales că „diabetoloaga” mea n-ar fi foarte încântată dacă ar afla ce mă preocupă… SPER SĂ IASĂ BINE, ALTFEL ,NU ŞTIU CE-O SĂ FAC !

  8. Eu iti tin pumnii sa iasa bine si prajitura si intrevederea cu „diabetoloaga”. Daca ai nelamuriri, nu ezita sa-mi scrii. 😉

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *