Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu blat de biscuiti

Vorbeam intr-o zi cu sotul meu si ii spuneam ce dor imi este de un ceai cu biscuiti. Stiti voi…cum faceam in copilarie. :))) Si nu va spun ca a doua zi imi vine dragul de el acasa cu o sacosa de biscuiti, de parca m-ar fi napadit toate poftele pamantului. :))))

Am baut un ceai, am baut doua… dar mi-au ramas o gramada de biscuiti. Na dilema acum…ce sa ma fac eu cu ei? :)) Ma gandeam sa fac un salam de biscuiti cu ciocolata, dar tocmai cand sa ma apuc de treaba am primit un telefon de la niste prieteni cum ca „venim intr-o ora, sa fii acasa”. :))Asa ca am schimbat oarecum directia.

Dupa o inspectie scurta prin frigider si dulapul cu minuni din bucatarie am decis sa fac aceasta minunata prajitura cu blat de biscuiti. E absolut senzationala, neaparat sa faceti si voi

Prajitura cu biscuiti si crema

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuiti:
  • 300 g biscuiti obisnuiti
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao neagra
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • 50 g nuca
  • 50 g migdale macinate
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 1 plic Creme Ole de la Dr Oetcher de vanilie
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 150 ml lapte
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Prajitura cu blat de biscuiti:

Blat de biscuiti:

Biscuitii se rup cu mana bucati potrivite si se amesteca cu nuca taiata bucati si migdalele macinate.

Topim ciocolata impreuna cu untul intr-un vas la foc mic. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o „desfacem” cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata topita. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racorit se aromeaza cu rom.

Sosul se toarna peste biscuiti si se amesteca bine, pana compozitia se imbiba  cu sosul de ciocolata.

Cand compozitia a devenit oarecum „legata” se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu lingura.

Crema:

Crema salvatoare de la prajitura Krem a la Krem. 🙂

Se pun intr-un bol frisca, laptele si budinca. Se bate cu mixerul pana crema se intareste bine. Se pune crema peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se da la frigider cateva minute, pana pregatim glazura.

Glazura:

Topim ciocolata intr-un vas la foc mic, cu smantana si unt. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit si cand a ajuns la temperatura camerei se toarna peste prajitura. Se da la rece pana in momentul servirii.

Prajitura cu blat de biscuiti si crema de vanilie

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

34 Comentarii

  1. Neata!
    Si eu vreau la cafea!

  2. Neata Gabitz! :*

  3. Anonymous says:

    laudama gura….

  4. Am cafeaua pregatita, dar imi lipseste prajitura 🙂
    Pup!

  5. Arata foarte bine. E o idee interesanta!
    Pupici, Miha!

  6. super praji…vreau si eu o feliuta…nu fi!

  7. MMMMMMm…cu siguranta o sa fac aceasta retetaaaaa!!!!Arata deliciooos!!mersic si spor la treaba!!pupici

  8. Miho mai pastreaza o felie si pentru marti. Stiu ca abia am fost ieri la tine dar vreau si eu o bucatica!

  9. vai ce super idee !!!!! … ma gandeam acum la blatul asta de biscuiti si la o crema cu mascarpone 😉 ….

  10. Mmmmmmm vin cu cafeaua in traista!!!

  11. Stiu ca-i seara , dar ma risc.. vreau si eu o feliuta la cafeau de seara 😉 Tare bine mai arata!! pupici

  12. Super deliciu!!!Pup!

  13. arata super! trebuie neaparat s-o incerc!Pup

  14. Anonymous says:

    SUPER !!! danamatei

  15. Ce faina e!! Tb incercata, Miha!

  16. Buna dimineata fete dragi! Cine da prajitura? Ca eu am facut cafeaua. :)) Sau trebuia invers? :)))

  17. Anonymous says:

    gata,plec,nu mai intru pe aici…din 10 retete pe care le-am vizualizat,10 am salvat sa le fac.in ritmul asta,ma tii numai in bucatarie…demisionez!!!!!
    draga mea,eu acum ti-am descoperit blogul si m-ai uimit.felicitari maxime.te pup.mariana.

  18. Mariana, iti multumesc mult si ma bucur ca ti-a placut aici la mine. Te mai astept, chiar daca exista riscul sa intri mai apoi la bucatarie. :))))

    Te pup!

  19. Anonymous says:

    de cand am vazt prajit mi-am zis ca musai treb s-o fac… este fffff buna si usor de facut felicitari miha

  20. Multumesc frumos! :*

  21. Anonymous says:

    pana la urma baiatului meu i-am facut cam acest tort.blatul tau,iar deasupra i-am trantit o crema ganache din 4 ciocolate si 400 frisca.mai mult de atata ciocolata,nici nu se putea!!!!!!!si ieri,am facut acest blat ca un salam de biscuiti.asta pe la 6 seara.e 2 juma si eu deja nu mai am nici o felie!!!!!!!!!bataie ca la turci pe el!!!pup,mariana.

  22. Eheee Mariana…ce de ciocolata…mmmm…bun bun… 😉

    Nu stiu tu, dar eu ma bucur ca l-ati terminat. :)) Inseamna ca intr-adevar a fost bun si poate vei mai trece pe la mine cat de curand.

    Te pup!

  23. Mi-a spus ieri Edith ca a vazut la tine reteta asemanatoare cu a mea, asa ca am venit sa vad si spun clar ca imi place mult si ce ai facut tu! Pup cu drag!

  24. Multumesc Cristina! :*

    Si varianta ta e… mmm… super!

  25. esti senzationala

  26. Multumesc Dana!

  27. Anonymous says:

    Eu încă n-am făcut-o, dar salivez de pe acum, mai ales că „diabetoloaga” mea n-ar fi foarte încântată dacă ar afla ce mă preocupă… SPER SĂ IASĂ BINE, ALTFEL ,NU ŞTIU CE-O SĂ FAC !

  28. Eu iti tin pumnii sa iasa bine si prajitura si intrevederea cu „diabetoloaga”. Daca ai nelamuriri, nu ezita sa-mi scrii. 😉

  29. gianina says:

    se poate inlocui crema ole cu altceva preparat in casa?

  30. Pingback: Prajitura de Craciun | Loredana Arion

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu caise

Prajitura rasturnata cu caise

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu caise: Vom prepara mai intai umplutura de caise pentru prajitura. Caramelizam zaharul intr-o tigaie. Peste caramel turnam cu atentie smantana pentru frisca si amestecand continuu, la foc mic, fierbem pana se topeste caramelul si incepe sa se ingroase. Punem caisele in sosul caramel. Amestecand […]

Prajitura rasturnata cu visine

Prajitura rasturnata cu visine

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu visine: Vom prepara mai intai umplutura de visine pentru prajitura. Peste visinile curatate de samburi se presara zahar si se da vasul la rece pentru cateva ore (sau peste noapte). Intr-un bol punem amidonul si turnam deasupra zeama lasata de visine. Amestecam bine, rasturnam […]

Prajitura „Indiene cu frisca”

Prajitura „Indiene cu frisca”

Mod de preparare Prajitura „Indiene cu frisca” : Coji: Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, coaja de portocala confiata, cernem faina si omogenizam usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o punem intr-un posh si spritam cerculete in tava tapetata cu hartie […]

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu iaurt si cirese

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm […]