Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu blat de cocos

Reteta Prajitura cu blat de cocos

Prajitura cu blat de cocos

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 plic Crem Ole de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece

Mod de preparare Prajitura cu blat de cocos:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine consistenta adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se formeaza turturi atunci cans scoatem paleta de la mixer. Adaugam si nuca de cocos si o incorporam usor cu o lingura.

Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa, pana se usuca si incepe sa se rumeneasca usor.

Crema:

Se amesteca toate ingredientele pana obtinem o crema consistenta, ce o repartizam uniform peste blatul de cocos.

Se „orneaza” :)) cu 50 g ciocolata topita si se da la rece pentru 2 ore, dupa care se portioneaza.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Vreau si eu o feliuta, dar daca ma ingras prea tare e vina ta, da ?! Arata bine si cu ciucalata aia deasupra, tre’sa fie tare delicioasa.

  2. Te poftesc cu drag! 😉 Doar stii ca prajiturile mele nu ingrasa! :))

  3. Cum imi place mie mult cocosul e de dedus ca ma incantya prajitura ta. Am notat-o ca trebuie facuta :)

  4. Alexa,e o improvizatie,foarte gustoasa! 😉

  5. Anonymous says:

    plicul de crem ole se prepara sau se pune asa praf peste frisca si lapte?
    chiar vreau so fac! arata superb

  6. Crem Ole e o budinca ce se prepara la rece. Cu lapte rece.
    La aceasta reteta vom folosi o parte frisca, o parte lapte. Se poate prepara si doar cu lapte sau doar cu frisca, doar ca daca e preparata doar cu lapte e moale, daca e preparata doar cu frisca e prea tare. :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu crema de branza si fructe

Prajitura cu crema de branza si fructe

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si fructe: Pentru foi: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Separat amestecam faina cu praful de copt si nuca de cocos. […]

Prajitura frageda cu nuci

Prajitura frageda cu nuci

Mod de preparare Prajitura frageda cu nuci: Foi: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu un praf de sare, coaja de lamaie, drojdia uscata si zaharul pudra.  Facem o adancitura in mijloc si punem untul topit si galbenusurile. Incepem sa framantam si adaugam putin cate putin lapte caldut, pana […]

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie: Blat cu nuca de cocos: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de vanilie si amestecam usor, la viteza […]

Prajitura din albusuri cu visine

Prajitura din albusuri cu visine

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu visine: Scoatem samburii visinelor si le lasam intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. […]