Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu blat de cocos

Reteta Prajitura cu blat de cocos

Prajitura cu blat de cocos

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 plic Crem Ole de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece

Mod de preparare Prajitura cu blat de cocos:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine consistenta adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se formeaza turturi atunci cans scoatem paleta de la mixer. Adaugam si nuca de cocos si o incorporam usor cu o lingura.

Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa, pana se usuca si incepe sa se rumeneasca usor.

Crema:

Se amesteca toate ingredientele pana obtinem o crema consistenta, ce o repartizam uniform peste blatul de cocos.

Se „orneaza” :)) cu 50 g ciocolata topita si se da la rece pentru 2 ore, dupa care se portioneaza.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Vreau si eu o feliuta, dar daca ma ingras prea tare e vina ta, da ?! Arata bine si cu ciucalata aia deasupra, tre’sa fie tare delicioasa.

  2. Te poftesc cu drag! 😉 Doar stii ca prajiturile mele nu ingrasa! :))

  3. Cum imi place mie mult cocosul e de dedus ca ma incantya prajitura ta. Am notat-o ca trebuie facuta 🙂

  4. Alexa,e o improvizatie,foarte gustoasa! 😉

  5. Anonymous says:

    plicul de crem ole se prepara sau se pune asa praf peste frisca si lapte?
    chiar vreau so fac! arata superb

  6. Crem Ole e o budinca ce se prepara la rece. Cu lapte rece.
    La aceasta reteta vom folosi o parte frisca, o parte lapte. Se poate prepara si doar cu lapte sau doar cu frisca, doar ca daca e preparata doar cu lapte e moale, daca e preparata doar cu frisca e prea tare. :))

  7. estera says:

    Faina și tare buna o varianta,in blat poți pune bucățele de rahat,ciocolata si nuca prăjita.încearcă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida: Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie. Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) […]

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]