Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu blat de cocos

Pentru blat avem nevoie de:

6 albusuri
100 g zahar
100 g nuca de cocos
esenta de vanilie

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine consistenta adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se formeaza turturi atunci cans scoatem paleta de la mixer.
Adaugam si nuca de cocos si o incorporam usor cu o lingura.

Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic,cu usa cuptorului deschisa,pana se usuca si incepe sa se rumeneasca usor.

Pentru crema avem nevoie de:

1 plic Crem Ole de vanilie
250 ml frisca lichida
150 ml lapte rece

Se amesteca toate ingredientele pana obtinem o crema consistenta,ce o repartizam uniform peste blatul de cocos.

Se “orneaza” :)) cu 50 g ciocolata topita si se da la rece pentru 2 ore,dupa care se portioneaza.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Vreau si eu o feliuta, dar daca ma ingras prea tare e vina ta, da ?! Arata bine si cu ciucalata aia deasupra, tre’sa fie tare delicioasa.

  2. Te poftesc cu drag! ;) Doar stii ca prajiturile mele nu ingrasa! :))

  3. Cum imi place mie mult cocosul e de dedus ca ma incantya prajitura ta. Am notat-o ca trebuie facuta :)

  4. Alexa,e o improvizatie,foarte gustoasa! ;)

  5. Anonymous says:

    plicul de crem ole se prepara sau se pune asa praf peste frisca si lapte?
    chiar vreau so fac! arata superb

  6. Crem Ole e o budinca ce se prepara la rece. Cu lapte rece.
    La aceasta reteta vom folosi o parte frisca, o parte lapte. Se poate prepara si doar cu lapte sau doar cu frisca, doar ca daca e preparata doar cu lapte e moale, daca e preparata doar cu frisca e prea tare. :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura Duo cu crema de mascarpone

Prajitura Duo cu crema de mascarpone

Mod de preparare Prajitura Duo cu crema de mascarpone: Blat cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spume devine densa si lucioasa. Aceasta trebuie sa faca “turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. […]

Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va […]

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere caramelizate: Mere caramelizate: Merele se spala si se taie in sferturi. Se scot cotoarele. Curatati-le de coaja daca o sa considerati ca este necesar. Se monteaza accesoriul de taiere cubulete pe Salad Chef Smart si cu o miscare ferma se apasa dispozitivul. Intr-un […]

Prajitura cu nuca si frisca

Prajitura cu nuca si frisca

Mod de preparare Prajitura cu nuca si frisca: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spume devine densa si lucioasa. Aceasta trebuie sa faca “turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. Adaugam esenta de […]