Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu bombite de branza

Prajitura cu branza si ciocolata

Periodic cumpar branza de vaci pentru copii. Si periodic imi ramane branza de vaci in frigider :)) Si atunci trebuie s-o valorific cumva si fac o placinta sau o prajitura de casa.

Desi am mai facut si eu prajitura asta cu ceva vreme in urma, mi-a tot stat gandul la ea de cum am vazut-o din nou la Gabi. :))  Mi-am adunat ingredientele si am purces la treaba…

Prajitura cu bombite de branza

Prajitura cu bombite de branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru bombitele de branza:
  • 400 g branza de vaci
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 4-5 linguri amidon
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • 1 lingura coniac
loading...

Mod de preparare Prajitura cu bombite de branza:

Blat:

Punem cacaoa intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca pana devin ca o crema cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia cu cacao racita. Amestecam usor, ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit (in cateva reprize) bezeaua.

Bombite de branza cu nuca de cocos:

Branza se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam apoi nuca de cocos si amidonul. Trebuie sa obtinem o compozitie ce poate fi modelata.  Cu mainile umezite se formeaza bombitele.

Se aseaza intr-o tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi se acopera cu aluatul pentru blat.

cum se face prajitura cu bombite de branza

Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca, adaugam lingura de coniac, apoi turnam peste prajitura. Repatizam uniform si presaram cateva bilute de ciocolata.

Dupa racirea completa se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu branza si ciocolata

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Arata genial! Si presupun ca si gustul e unul pe masura! Pupici

  2. Foarte buna si foarte sanatoasa. Cum sa refuze un copil o prajitura cu ciocolata?
    Pupici si weekend placut!

  3. o alta prajiturica delicioasa cu branzica vad azi , bravoo!!!

  4. mai…m-ati omorit cu praji asta…e de musai s-o incerc si eu..pe bune.

    of, doamne:)) pupicei Miha

  5. O am pe lista de ceva vreme. Tare bine arata!
    Weekend placut!

  6. ce frumusele sunt!!!

  7. delicioasa! o voi incerca si eu

  8. Ce frumos arata!!!Tare delicioase trebuie sa fie! Pup!

  9. Trebuie sa vad ce e cu prajitura asta ca e tare aratoasa!

  10. Foarte bine arata prajitura ! Trebuie incercata ! :p

  11. Mereu in viteza si cu capul in nori…uit sa mai trec pe la retete… 🙁

    Va multumesc atat cat de mult si frumos pot prin intermediul tastaturii.

  12. Anonymous says:

    foarte buna prajitura am facuto si e super …… felicitari|

  13. Multumesc. Si ma bucur ca ti-a placut! 😉

  14. Arata foarte bine!:)

  15. Multumesc! 🙂

  16. Buna ziua,
    Am incercat sa fac si eu aceasta reteta de prajitura, care arata foarte bine, dar am o nelamurire: este buna cantitatea de faina? Eu am urmat pasii descrisi in reteta, cand am adaugat faina mi a iesit un aluat foarte tare, care nu mai putea fi amestecat cu lingura. Asa trebuia sa iasa? Foarte greu am reusit sa incorporez bezeaua.
    Multumesc pentru raspuns!
    Diana

    • Da, compozitia va iesi destul de vartoasa, dar dupa ce incorporezi bezeaua aluatul va capata consistenta care trebuie. 😉

  17. Pingback: Prajitura cu bilute de branza de vaci | Retete mancare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Anul 2018 nu l-am inceput in cea mai buna forma, ceva probleme de sanatate tinandu-ma departe de ceea ce-mi place mie cel mai mult, sa fac torturi si prajituri de casa. Am mai facut cate ceva pe ici pe colo pentru cei dragi, dar nimic elaborat. Asa ca, atunci cand […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]