Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu bombite de branza

Periodic cumpar branza de vaci pentru copii. Si periodic imi ramane branza de vaci in frigider :)) Si atunci trebuie s-o valorific cumva si fac o placinta sau o prajitura de casa.

Desi am mai facut si eu prajitura asta cu ceva vreme in urma, mi-a tot stat gandul la ea de cum am vazut-o din nou la Gabi. :))  Mi-am adunat ingredientele si am purces la treaba…

Prajitura cu bombite de branza

Prajitura cu bombite de branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru bombitele de branza:
  • 400 g branza de vaci
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 4-5 linguri amidon
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • 1 lingura coniac
loading...

Mod de preparare Prajitura cu bombite de branza:

Blat:

Punem cacaoa intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca pana devin ca o crema cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia cu cacao racita. Amestecam usor, ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit (in cateva reprize) bezeaua.

Bombite de branza cu nuca de cocos:

Branza se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam apoi nuca de cocos si amidonul. Trebuie sa obtinem o compozitie ce poate fi modelata.  Cu mainile umezite se formeaza bombitele.

Se aseaza intr-o tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi se acopera cu aluatul pentru blat.

cum se face prajitura cu bombite de branza

Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca, adaugam lingura de coniac, apoi turnam peste prajitura. Repatizam uniform si presaram cateva bilute de ciocolata.

Dupa racirea completa se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu branza si ciocolata

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Arata genial! Si presupun ca si gustul e unul pe masura! Pupici

  2. Foarte buna si foarte sanatoasa. Cum sa refuze un copil o prajitura cu ciocolata?
    Pupici si weekend placut!

  3. o alta prajiturica delicioasa cu branzica vad azi , bravoo!!!

  4. mai…m-ati omorit cu praji asta…e de musai s-o incerc si eu..pe bune.

    of, doamne:)) pupicei Miha

  5. O am pe lista de ceva vreme. Tare bine arata!
    Weekend placut!

  6. ce frumusele sunt!!!

  7. delicioasa! o voi incerca si eu

  8. Ce frumos arata!!!Tare delicioase trebuie sa fie! Pup!

  9. Trebuie sa vad ce e cu prajitura asta ca e tare aratoasa!

  10. Foarte bine arata prajitura ! Trebuie incercata ! :p

  11. Mereu in viteza si cu capul in nori…uit sa mai trec pe la retete… 🙁

    Va multumesc atat cat de mult si frumos pot prin intermediul tastaturii.

  12. Anonymous says:

    foarte buna prajitura am facuto si e super …… felicitari|

  13. Multumesc. Si ma bucur ca ti-a placut! 😉

  14. Arata foarte bine!:)

  15. Multumesc! 🙂

  16. Buna ziua,
    Am incercat sa fac si eu aceasta reteta de prajitura, care arata foarte bine, dar am o nelamurire: este buna cantitatea de faina? Eu am urmat pasii descrisi in reteta, cand am adaugat faina mi a iesit un aluat foarte tare, care nu mai putea fi amestecat cu lingura. Asa trebuia sa iasa? Foarte greu am reusit sa incorporez bezeaua.
    Multumesc pentru raspuns!
    Diana

    • Da, compozitia va iesi destul de vartoasa, dar dupa ce incorporezi bezeaua aluatul va capata consistenta care trebuie. 😉

  17. Pingback: Prajitura cu bilute de branza de vaci | Retete mancare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]