Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu branza – fara coacere

La noi in Moldova cei ce poarta numele Sfintei Maria se serbeaza in septembrie, dar cum stiu ca in alte parti nu exista aceasta traditie vin si eu cu intarziere sa urez „la multi ani” si toate cele bune tuturor celor ce s-au sarbatorit astazi.

Si iata ca azi va aduc o prajitura cu branza, o prajitura fara coacere, numai buna pentru vremurile caniculare si pentru atunci cand vi se anunta musafiri neasteptati, dar bineveniti 😉

Prajitura cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti
  • 100 g unt
  • 1 lingura cacao neagra
  • Pentru umplutura:
  • 300 g crema de branza Almette
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra aromat cu coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • ~ 50 g carlionti de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu branza – fara coacere:

Blat:

Biscuitii se macina la robot pana se obtine un pesmet fin. Se adauga cacaoa si untul topit si se mixeaza din nou pana la omogenizare.

  • am folosit biscuiti dulci si sfaramiciosi, gen Picnik, si n-a mai fost nevoie de zahar. Daca folositi alt gen de biscuiti adaugati zahar dupa gust

Rasturnam compozitia intr-o tava cu inel detasabil (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si tasam bine cu lingura, apoi cu fundul unui pahar. Vom ridica putin si pe peretii tavii formand o bordura, dar asta nu e absolut necesar si cred ca va arata si mai bine la final 😉 Dam tava la frigider pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Zaharul aromat cu coaja de lamaie l-am avut pregatit dinainte. Am pregatit o pudra de lamaie dupa reteta de AICI pe care am amestecat-o apoi cu zahar pudra (1-2 lingurite la 100 g zahar). Daca nu aveti puteti aroma cu orice altceva va place.

Batem smantana pentru frisca pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul vanilat si o lingura de zahar si mixam pana devine ferma si pufoasa. Separat mixam crema de branza cu restul de zahar, apoi amestecam usor cele 2 compozitii.  Turnam compozita peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru o ora.

Se orneaza cu carlionti de ciocolata. Pentru a obtine carliontii rade ciocolata (lasata la temperatura camerei) pe partea lunga a tabletei cu curatitorul de legume.

Prajitura ci branza si ciocolata

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Arata super bine!!!

  2. Diana says:

    Tu esti o doamna , de aceea ai felicitat doamnele Marii … eu nici n-am intrat ieri pe nicaieri si nici pe la tv nu prea m-am uitat pe canalele romanesti , ca ma apucau nervii capului cu toate ,,urarile” de ADORMIREA MAICII DOMNULUI , celor vii :(( … da’ ce mai draga , preotii de prin Ardeal nu lumineaza si mintile alora sa nu mai felicite pe cele vii si sa comemoreze pe cele plecate dintre ele ?!? ma intreb si eu , anual . Mi se va zice ca-s rea si dusa , dar chiar nu-i asa , eu in aceasta zi aprind o candeluta-n casa si incerc sa dau ceva de pomana ptr bunica materna …
    Pe prajitura ce sa zic … e la superlativul absolut , ca intotdeauna .

  3. Diana says:

    Pfoaaaaaaaaaaaaaaaaaaai … sper ca acest msg va aparea :))

  4. andreea says:

    implinesc 13 ani si sunt crescuta de bunici iar cand ma uit la retetele si la pozele tale…parca uit de toate probleme te ador si sper sa nu ne parasesti si sa dai tot ce-i mai bun ca stiu ca poti.

  5. maria says:

    unde gasesc smantana pt frisca

  6. simona says:

    Bun, foarte usor de facut. L am facut de Craciun iar acum il fac din nou pt revelion…multumim pentru retete. De Craciun am facut si rulada cu nuca de cocos. din punctul meu de vedere e prea „grea” din cauza untului dar musafirii si sotul au fost incantati….Drept multumire va urez un an nou la fel de bun precum sunt prajiturile dumneavoastra.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu trei blaturi

Prajitura cu trei blaturi

Mod de preparare Prajitura cu trei blaturi: Blaturile se prepara pe rand, in acelasi mod, adaugand la fiecare mac, cacao sau nuca macinata. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei […]

Negresa cu Finetti si crema de branza

Negresa cu Finetti si crema de branza

Mod de preparare Negresa cu Finetti si crema de branza: Blat: Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete se topesc la foc mic. Se adauga zaharul si se mixeaza compozitia pana se topeste zaharul si devine cremoasa. Adaugam ouale, unul cate unul si un praf de sare. Mixam bine dupa […]

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Mod de preparare Prajitura cu mere si bezea: Umplutura: Mai intai vom cali merele, pentru a avea timp sa se raceasca. Merele date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit cu zahar dupa gust, o lingura cu ulei (sau o bucatica de unt) si o lingurita cu scortisoara […]

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de lamaie: Foi: Vom imparti ingredientele in 3 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]