Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu branza si caise

Reteta Prajitura cu branza si caise

Prajitura cu caise

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 1 ou
  • 2 cani faina
  • 100 g unt topit
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • caise
loading...

Mod de preparare Prajitura cu branza si caise:

Blat:

Din toate ingredientele se framanta un aluat elastic, nelipicios. Il invelim in folie si dam la rece pentru jumatate de ora.

Umplutura:

Branza o mixam impreuna cu ouale, zaharul, vanilia si frisca lichida, pana obtinem o crema fina.

Aluatul il intindem in strat uniform in tava (20/20 cm) in care vom coace prajitura.

Adaugam umplutura de branza si caisele taiate in jumatati.

Se coace in cuptorul incins la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute.

O scoatem din tava dupa ce s-a racit complet, portionam si pudram cu zahar.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. hmmm!ce-mi place cum stau caisele rasturnate-suparate!

  2. Eu cred ca erau rusinoase,ca s-au ascuns in branza! :)))

  3. Minunata reteta!!!! trebuie incercata.MMMMM…MMM

  4. Multumesc Ady!

  5. Buna,Mihaela! Tocmai am scos din cuptor aceasta minunata prajitura! Compozitia de branza este atat de buna ca nu ma mai puteam opri din gustat! Era cat pe ce sa raman fara! Din pacate nu am avut caise,dar a iesit super si asa! Multumesc pt ideile minunate pe care ni le oferi!
    Cu drag,Larisa(din Iasi!}

  6. Larisa, draga mea ieseanca, ma bucur tare mult ca v-a placut! Data viitoare poti inlocui caisele cu visine (se gasesc de cumparat congelate,asta daca n-ai pus tu deja la congelator) sau cu fructe uscate (stafide, caise)

    O seara buna!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]