Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu branza si cirese

Reteta Prajitura cu branza si cirese

Prajitura cu branza si fructe

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 ml iaurt
  • vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Prajitura cu branza si cirese:

Blat:

Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul, iaurtul, untul topit si vanilia. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la cuptorul incins la 180 grade.

In tot acest timp pregatim umplutura de branza:

Toate ingredientele le-am pus la robot si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Se scoate tava din cuptor si se pune crema de branza si din loc in loc ciresele curatate de samburi.

Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru inca 30 minute, pana se rumeneste.

Se portioneaza cand este complet racita si se pudreaza cu zahar din abundenta.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Salut draga Miha ,o sa incerc penru ca-mi place mult visina in copturi diverse!

    http://anastassiacafe.blogspot.com/2009/06/brauni-cu-branza-si-visina.html

  2. ups… am vrut sa zic cirese si visine in copturi diverse!

  3. arata foarte bine ! cred ca e delicioasa

  4. Anastasia (ce nume frumos ai),ma bucur tare mult ca ti-a placut prajiturica.Daca o vei incerca sa-mi spui impresii,neaparat!

  5. Anne,multumesc! Da,e foarte buna prajiturica.Si au avut voie si piticii sa manance fara limita. :)))

  6. Gabriela says:

    Arată nemaipomenit si cred că este foarte buna!Felicitari !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]