Prajitura cu branza si cirese

Reteta Prajitura cu branza si cirese

Prajitura cu branza si fructe

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 ml iaurt
  • vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Prajitura cu branza si cirese:

Blat:

Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul, iaurtul, untul topit si vanilia. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la cuptorul incins la 180 grade.

In tot acest timp pregatim umplutura de branza:

Toate ingredientele le-am pus la robot si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Se scoate tava din cuptor si se pune crema de branza si din loc in loc ciresele curatate de samburi.

Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru inca 30 minute, pana se rumeneste.

Se portioneaza cand este complet racita si se pudreaza cu zahar din abundenta.

RETETA IN IMAGINI

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Anastasia (ce nume frumos ai),ma bucur tare mult ca ti-a placut prajiturica.Daca o vei incerca sa-mi spui impresii,neaparat!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *