Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu branza

De multa vreme n-am mai mancat o prajitura cu branza atat de buna, fina si aromata. Ce ziceti? Incercati si voi? :))

Prajitura cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 125 g mascarpone
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g lapte condensat indulcit
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 oua

Mod de preparare Prajitura cu branza:

Aluat:

Se amesteca intr-un castron branza cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Adaugam laptele si uleiul si omogenizam. La sfarsit incorporam  faina amestecata cu praful de copt si framantam putin, pana obtinem un aluat nelipicios.

Aluatul obtinut il intindem in tava (25/35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina. La inceput il intindem bine cu mana, apoi il nivelam cu ajutorul unui pahar, presam bine cu fundul acestuia, trecut de cate ori este nevoie prin faina.

Pentru umplutura:

Punem toate ingredientele intr-un castron si le mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o compozitie fina si lichida, pe care o turnam in tava peste aluat.

Dam la cuptor la foc mediu pana prajitura incepe sa se aureasca deasupra.

In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa, pentru a crea efectul de sauna.

Se lasa la racit in tava apoi se portioneaza.

Prajitura cu branza

Prajitura cu branza

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Ador prajiturile/placintele cu branza dulce!
    Chiar ma gandeam sa fac saptamana asta una…
    Super reteta! 🙂

  2. foarte interesanta reteta, imi place mult!
    o saptamana frumoasa sa ai, pupici!

  3. Arata super bine !

  4. Ce gâteau me plait beaucoup, j’adore!

  5. Chiar mii dor de brinza de vaca ca la noi, din partile noastre… Aici in Italia ricotta e diferita, nu zic ca-i rea, are alt gust… Prajiturile tale Miha par chiar buuune!

  6. Ador branzica de vaci, imi place la maxim!!!

  7. Eu o sa o incerc cu siguranta! Suna atat de bine!

  8. Nu am mai papat de mult o praji cu branzica :(:( , hmmmm , si tare-mi place combinatia cu mascarpone :);) ..

  9. Intradevar, este o prajiturica super delicioasa!!!!Pupici:X

  10. Ahhh!!! De ce a trebuit sa ma uit acum pe blogul tau???!!!! :((( Si la ora asta tarzie…Sunt asa o pofticioasa…si acum si invidioasa :)) Vreau si eu o bucatica..micaaaa…te roooogggg. Arata asa de bineeeee.

  11. Ciao,
    mi piace curiosare nelle cucine degli altri e maggiormente mi ispirano le cucine straniere.
    Internet è un mezzo davvero favoloso per girare e curiosare nel mondo.

    Complimenti.

    Paolo

  12. foarte tentanta prajiturica ta! Chiar ma gandesc sa o fac, ca ma branza multa in frigider 😀 Pupici!

  13. Trebuie sa fie minunata…perfecta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Mod de preparare Prajitura cu prune si bezea: Blat: Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt si adauga peste compozitie. Amesteca […]

Prajitura cu prune facute budinca

Prajitura cu prune facute budinca

Mod de preparare Prajitura cu prune facute budinca: Umplutura: Peste prunele curatate de coaja si samburi pune zaharul, apoi paseaza-le cu blenderul vertical. Presara amidonul deasupra, amesteca bine sa nu se formeze cocoloase, apoi pune vasul pe foc mic si amestecand continuu fierbe pana compozitia se ingroasa. Lasa putin sa […]

Prajitura turnata cu branza

Prajitura turnata cu branza

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai […]

Cheesecake cu ciocolata (fara coacere)

Cheesecake cu ciocolata (fara coacere)

Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata (fara coacere): Blat: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm diametru) cu […]