Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu branza

Prajitura cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 125 g mascarpone
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g lapte condensat indulcit
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 oua

Mod de preparare

Mod de preparare Prajitura cu branza:

Aluat:

Se amesteca intr-un castron branza cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Adaugam laptele si uleiul si omogenizam. La sfarsit incorporam  faina amestecata cu praful de copt si framantam putin, pana obtinem un aluat nelipicios.

Aluatul obtinut il intindem in tava (25/35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina. La inceput il intindem bine cu mana, apoi il nivelam cu ajutorul unui pahar, presam bine cu fundul acestuia, trecut de cate ori este nevoie prin faina.

Pentru umplutura:

Punem toate ingredientele intr-un castron si le mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o compozitie fina si lichida, pe care o turnam in tava peste aluat.

Dam la cuptor la foc mediu pana prajitura incepe sa se aureasca deasupra.

In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa, pentru a crea efectul de sauna.

Se lasa la racit in tava apoi se portioneaza.

Prajitura cu branza

Prajitura cu branza

Tags: , , ,

15 Comments

  1. Ador prajiturile/placintele cu branza dulce!
    Chiar ma gandeam sa fac saptamana asta una…
    Super reteta! 🙂

  2. foarte interesanta reteta, imi place mult!
    o saptamana frumoasa sa ai, pupici!

  3. Arata super bine !

  4. Ce gâteau me plait beaucoup, j’adore!

  5. Chiar mii dor de brinza de vaca ca la noi, din partile noastre… Aici in Italia ricotta e diferita, nu zic ca-i rea, are alt gust… Prajiturile tale Miha par chiar buuune!

  6. Ador branzica de vaci, imi place la maxim!!!

  7. Eu o sa o incerc cu siguranta! Suna atat de bine!

  8. Nu am mai papat de mult o praji cu branzica :(:( , hmmmm , si tare-mi place combinatia cu mascarpone :);) ..

  9. Intradevar, este o prajiturica super delicioasa!!!!Pupici:X

  10. Ahhh!!! De ce a trebuit sa ma uit acum pe blogul tau???!!!! :((( Si la ora asta tarzie…Sunt asa o pofticioasa…si acum si invidioasa :)) Vreau si eu o bucatica..micaaaa…te roooogggg. Arata asa de bineeeee.

  11. Ciao,
    mi piace curiosare nelle cucine degli altri e maggiormente mi ispirano le cucine straniere.
    Internet è un mezzo davvero favoloso per girare e curiosare nel mondo.

    Complimenti.

    Paolo

  12. foarte tentanta prajiturica ta! Chiar ma gandesc sa o fac, ca ma branza multa in frigider 😀 Pupici!

  13. Trebuie sa fie minunata…perfecta!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni: Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina […]