Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu branza

De multa vreme n-am mai mancat o prajitura cu branza atat de buna, fina si aromata. Ce ziceti? Incercati si voi? :))

Prajitura cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 125 g mascarpone
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g lapte condensat indulcit
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 oua

Mod de preparare Prajitura cu branza:

Aluat:

Se amesteca intr-un castron branza cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Adaugam laptele si uleiul si omogenizam. La sfarsit incorporam  faina amestecata cu praful de copt si framantam putin, pana obtinem un aluat nelipicios.

Aluatul obtinut il intindem in tava (25/35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina. La inceput il intindem bine cu mana, apoi il nivelam cu ajutorul unui pahar, presam bine cu fundul acestuia, trecut de cate ori este nevoie prin faina.

Pentru umplutura:

Punem toate ingredientele intr-un castron si le mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o compozitie fina si lichida, pe care o turnam in tava peste aluat.

Dam la cuptor la foc mediu pana prajitura incepe sa se aureasca deasupra.

In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa, pentru a crea efectul de sauna.

Se lasa la racit in tava apoi se portioneaza.

Prajitura cu branza

Prajitura cu branza

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Ador prajiturile/placintele cu branza dulce!
    Chiar ma gandeam sa fac saptamana asta una…
    Super reteta! :)

  2. foarte interesanta reteta, imi place mult!
    o saptamana frumoasa sa ai, pupici!

  3. Arata super bine !

  4. Ce gâteau me plait beaucoup, j’adore!

  5. Chiar mii dor de brinza de vaca ca la noi, din partile noastre… Aici in Italia ricotta e diferita, nu zic ca-i rea, are alt gust… Prajiturile tale Miha par chiar buuune!

  6. Ador branzica de vaci, imi place la maxim!!!

  7. Eu o sa o incerc cu siguranta! Suna atat de bine!

  8. Nu am mai papat de mult o praji cu branzica :(:( , hmmmm , si tare-mi place combinatia cu mascarpone :);) ..

  9. Intradevar, este o prajiturica super delicioasa!!!!Pupici:X

  10. Ahhh!!! De ce a trebuit sa ma uit acum pe blogul tau???!!!! :((( Si la ora asta tarzie…Sunt asa o pofticioasa…si acum si invidioasa :)) Vreau si eu o bucatica..micaaaa…te roooogggg. Arata asa de bineeeee.

  11. Ciao,
    mi piace curiosare nelle cucine degli altri e maggiormente mi ispirano le cucine straniere.
    Internet è un mezzo davvero favoloso per girare e curiosare nel mondo.

    Complimenti.

    Paolo

  12. foarte tentanta prajiturica ta! Chiar ma gandesc sa o fac, ca ma branza multa in frigider 😀 Pupici!

  13. Trebuie sa fie minunata…perfecta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Negresa cu Finetti si crema de branza

Negresa cu Finetti si crema de branza

Mod de preparare Negresa cu Finetti si crema de branza: Blat: Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete se topesc la foc mic. Se adauga zaharul si se mixeaza compozitia pana se topeste zaharul si devine cremoasa. Adaugam ouale, unul cate unul si un praf de sare. Mixam bine dupa […]

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Mod de preparare Prajitura cu mere si bezea: Umplutura: Mai intai vom cali merele, pentru a avea timp sa se raceasca. Merele date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit cu zahar dupa gust, o lingura cu ulei (sau o bucatica de unt) si o lingurita cu scortisoara […]

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de lamaie: Foi: Vom imparti ingredientele in 3 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata

Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata: Blat cu vanilie: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si […]