Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata (3)

Reteta Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu foi si crema de ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru foi:
  • * 6 oua
  • * 6 linguri zahar
  • * 3 linguri ulei
  • * 6 linguri faina
  • * 1 praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru crema:
  • * 4 oua
  • * 120 g ciocolata amaruie
  • * 50 g cacao neagra
  • * 150 g zahar
  • * 200 g unt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru decor:
  • * aschii de ciocolata
loading...

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata:

Foi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se toarna peste spuma de albusuri. Se omogenizeaza usor, apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se imparte in 5 parti si se coc 5 foi subtiri intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, timp de cca 10 minute, pana se auresc si marginile incep sa se rumeneasca. Se scot pe un gratar si se lasa la racit. Pe masura ce se coc si se scot din cuptor nu se suprapun, se vor lipi.

Crema de ciocolata:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se pun la fiert pe baie de aburi, amestecand continuu. Trebuie amestecat continuu si daca vedeti ca are tendinta sa se inchege, sa se transforme in papara :)) dati deoparte si omogenizati pana se mai racoreste, apoi puneti din nou la fiert. Se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga ciocolata rupta bucatele. Dupa ce s-a topit si am omogenizat compozitia adaugam si cacaoa. Omogenizam din nou si lasam la racit.

Untul moale la temperatura camerei il mixam pana devine spumos, apoi adaugam cate o lingura din crema ciocolata si mixam energic. Repetam operatiunea pana terminam de adaugat crema de ciocolata. Daca este moale si are tendinta de a curge o dam cateva minute la frigider.

Impartim crema in 5 parti pe care le repartizam intre foi. Presaram cu aschii de ciocolata si dam la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza.

Prajitura cu crema de ciocolata si foi

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

    Saygılar.

  2. cat de fina di delicata…mmm

  3. ceva miros de ciocolata a ajuns pana la mine:))))

  4. Ce frumosa si ce buna trebuie sa fie, imi seamana putin cu dobosul.

  5. Multumesc mult de aprecieri tuturor! Pupici!

  6. Mmmm … cat de bine poate sa aratee…

  7. o incantare pentru ochi

  8. Felis, Violeta…va multumesc! Pupici!

  9. EVELYNN says:

    HMMM……NE PUI LA GREA INCERCARE SIMTURILE CU ACEASTA PRAJITURICA PACATOS DE CIOCOLATOASA….NOI,CEI CE IUBIM CIOCOLATA,TANJIM DUPA O BUCATICA MACAR DIN ACEST DELICIU……..FELICITARI,MIHA!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]