Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si caramel

As fi vrut ca astazi sa va invit la o felie din tortul pe care l-am facut pentru Robert-Andrei, pui mic si drag, cu ocazia onomasticii. Din pacate, vremea si lumina foarte proasta nu mi-au permis sa fac asta.

Dar ca sa nu treaca evenimentul fara prajituri si voie buna, o sa va tentez cu o bomba de calorii :))) Un fel de brownie, densa, cu gust intens de ciocolata, cu exterior crocant si miez umed… Promit ca ciocolatosii vor fi in extaz. :))

Prajitura cu ciocolata si caramel

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 100 g migdale macinate
  • ~200 g crema de caramel sarat
loading...

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel:

Ciocolata se topeste la foc mic sau pe baie de aburi impreuna cu untul, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Dam deoparte si lasam la racit. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie si incepem sa adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam si migdalele macinate amestecand usor cu o spatula, apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Turnam jumatate din compozitie intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Caramelul il punem intr-o punga sau posh si il spritam deasupra aluatului, din loc in loc, in forme neregulate. :))

Negresa cu ciocolata si caramel
Acoperim cu cealalta jumatate din cantitatea de aluat si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 30 de minute, pana suprafata prajiturii devine neteda.
Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.
Negresa cu ciocolata
Sursa de inspiratie Alice via Anto. Sau invers… :)))
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. stiu prijiturica asta! E grozava! O face mama mea! Buna-buna!

  2. Imi faci simie o prajitura din asta de ziua mea?

  3. Yummy, nu refuz o bucatica, ca e prea buna!!!Pup!

  4. Credeam ca numai eu am o treaba cu caramelul(a se citi obsesie:))Bun bun!

  5. Arata tare bine , vreau si eu! Pup!

  6. Cioco….caramel…..super combinatie.

  7. O grozavie !! imi place tare!

  8. Anonymous says:

    Arata super si nu este greu de facut!Dar caramelul cum se face?

  9. ha,ha,credeai ca nu te gasesc si lipsesc de la ciocolatoasa!!!pupici draga mea!!

  10. foarte buna praji asta. Si complet fara faina ! trebuie sa incerc si eu !!

  11. excelenta prajitura! :*

  12. ha ha..asta e tortul care e ptrajiturica? super idee! deci a fo bun??? dupa sarbatori e musai sa repet!

  13. Anonymous says:

    BUNA.AM FACUT SI EU ACEASTA PRAJITURA SI A IESIT FOARTE BUNA.SA MANCAT FOARTE REPEDE.AM SA O FAC SI DE SARBATORI.MULTUMESC PENTRU TOATE RETETELE MINUNATE PE CARE LE POSTEZI.AM FACUT PESTE 30 SI TOATE AU IESIT SUPER BUNE.SA AI SARBATORI FRUMOASE ALATURI DE TOTI DRAGI TIE.CU RESPECT ADRIANA

  14. Adriana, sarbatori fericite si linistite.
    Ma bucur tare mult ca ai incercat din retetele de pe blog, sunt tare mandra de asta.
    Imbratisari cu drag!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]