Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si crema de branza

Prajitura de astazi este inca o prajitura din categoria „simple si usor de facut” 🙂 Nu e deloc spectaculoasa, dar e cu adevarat senzationala la gust.

prajitura cu ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Pentru crema:
  • 150 g crema de branza Almette
  • 40 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • ~100 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si crema de branza:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa, care face „tepi” atunci cand scoatem paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu cele 2 linguri de ulei si esenta de vanilie, apoi turnam peste spuma de albus. Omogenizam usor. La safrsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si ciocolata tocata cu cutitul.

Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana blatul trece proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Crema:

Crema de branza se mixeaza cu untul moale si zaharul pana devine pufoasa. Se adauga vanilia si scortisoara si se omogenizeaza.

Punem crema peste blatul bine racit, nivelam si dam la frigider pana pregatim glazura de ciocolata.

Daca doriti o glazura mai ferma puneti mai putina smantana pentru frisca , daca o doriti mai fluida puneti toti cei 100 ml. Puneti ciocolata cu smantana pe foc si aduceti la punctul de fierbere. omogenizati si lasati sa se raceasca.

Turnam glazura peste prajitura si ornam cu floricele din zahar pentru decor.

prajitura cu ciocolata si crema de branza

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Bunuta tare! Arata grozav!

  2. Inca nu am incercat asa ceva. De unde ai luat acele floricele din zahar?:)

  3. Bunatate de prajitura ai facut Miha 😉

  4. Laura Nechita says:

    Daaaa, arata numai bun de papat :)))
    da, pe bune ca am zis ca e glazura de zmeura pe deasupra! :)))

  5. Cat de bine arata. O s-o incerc si eu in weekend. Multumesc pt. reteta.

  6. am 10 ani mama a facut prajitura aceasta pentru ziua mea a fost foarte buna am terminat-o in 2 ore

  7. multumesc ca ai postat reteta

  8. Ceau Miha,
    Daca doresti sa aprticipi la provocarea Dulce Romanie din acesata luna , te astept cu drag !! http://catkitchen.wordpress.com/2013/03/31/dulce-romanie-provocarea-lunii-aprilie/
    O zi frumoasa !!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]