Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb

loading...

 * Pentru blat:

* 3 oua
* 3 linguri ulei
* 100 g zahar
* 200 g iaurt
* 3 linguri cacao
* 1 cana faina
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie


Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia se ingroasa si devine ca o crema. Turnam uleiul putin cate putin, apoi iaurtul si esenta de vanilie. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Compozitia rezultata o turnam intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu in jur de 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

* Pentru glazura:

* 150 g ciocolata alba
* 50 g fulgi de porumb
* 50 ml frisca lichida

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Adaugam fulgii de porumb sfaramati cu mana si omogenizam. Lasam sa se raceasca apoi turnam peste prajitura racita. Dam la frigider pana se intareste glazura.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Adicatelea e cu nitel crocant in prajiturica asta, nu?

  2. Deliciosa esta tarta. Saludos

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]