Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si nuca

Ca e cald, ca nu e cald… o prajitura cu ciocolata tot mai vrem, asa ca induram cu stoicism caldura emanata de cuptor. :)))

Inca nu mi-am terminat de baut cafeaua… si inca nu ma pot hotari cum sa descriu aceasta prajitura. :)) Cert e ca cei care sunteti la dieta, ar trebui sa o ocoliti. Pe langa faptul ca are multe calorii, nici macar nu te poti limita la o singura portie. :))

Prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie   
  • Pentru glazura: 
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
loading...

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si nuca:

Topim ciocolata impreuna cu untul, la foc mic sau pe baine-marie. Omogenizam si lasam la racit. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul. Punem apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si nuca.

Turnam compozitia intr-un vas termorezistent uns bine cu unt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Suprafata prajiturii va deveni ferma la atingere, iar marginile vor incepe sa se dezlipeasca de vas. Lasam la racit, timp in care vom pregati glazura.

Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul. Dam deoparte de pe foc si lasam sa se racoreasca. Turnam glazura calduta peste prajitura cu ciocolata calduta, presaram cu nuca macinata mare sau pur si simplu rupta bucati cu mana si se lasa pana la racirea completa.

Prajitura cu ciocolata si nuca

Prajitura de casa cu ciocolata

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. Arata grozav!!!!

  2. Sa ne indulcim cu acesta bunatate!

  3. Mai ai? ca in doua ore sunt la tine :))
    Daca o vede Andreea cred ca ma cocaresc azi 😀

  4. ……….iar io fac vreo trei , daca ,,boschetarii” nu-s la post , mmmmmmmmm , fac si io cred … dar ar trebui sa sparg nucile , ca n-am miezul necesar

  5. si eu vreau.
    ce-mi place lingurita :d :)))

  6. Wow cat de ciocolatoasa este….

  7. O bunatate ti-a iesit!

  8. Decadenta curata! Arata de nu se poate!
    Poza a iesit superb!

  9. Cand e vorba de ciocolata si nuca ,dieta e uitata de mult,cred ca pornesc si eu spre tine ,daca nu mai ai ,atunci trebuie sa mai faci.Uau ce pofta imi este.

  10. Perfecta! cioco si nuca ….salivez clar :)). E genul meu de prajituri. Love it!!!!

  11. Uau, cum de am omis asa ciocolatoasa!!!Yummy, este perfeeectaaaa!Pup!

  12. Draga mea Miha, nu am mai postat de mult (a fost un iures total in viata mea!) insa ti-am ramas fidela…Am intrat zi de zi aici, cu nerabdare!
    Prajitura aceasta minunata (ma fascineaza fotografiile postate, as manca cu ochii daca ar fi posibil!) este prima pe care o voi prepara in aceasta vacanta de vara!
    Te pup si te imbratisez!

  13. Va multumesc din suflet de aprecieri! Va imbratisez si va astept cu drag oricand! :*

  14. este ca o negresa nu?

  15. Da, ca o negresa ciocolatoasa… 😉

  16. Gata, Miha, am cumparat ingredientele! Maine intru in bucatarie si, bucurie, vom manca alta prajitura buna de la tine!!!
    Sa-mi tii pumnii!:*

  17. Desigur ca tin pumnii Ilda draga! Te imbratisez si te astept cu impresii. :*

  18. Supi delicioasa prajitura ta!!!

  19. Buna, Miha si felicitari pentru prajitura. Pentru ca nu rezist prajiturilor cu ciocolata si nuci, o portie tocmai se coace in cuptor. Cu permisiunea ta, o voi posta si la mine pe blog, nu de altceva dar presimt ca o voi face mai des si acolo o gasesc mai repede. Multumesc!

  20. Ma bucur tare mult ca ai facut si tu prajitura. Bineinteles ca o poti posta pe blogul tau, ca doar e facuta de tine, eu doar te-am inspirat. 🙂

  21. Anonymous says:

    Buna miha dimensinea tavi cat are, buna buna vreau sa o incerc multumesc

  22. Buna.

    Tava e de 20/20 cm.

    Multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]