Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cirese si frisca

Astazi va invit la o prajitura cu cirese, o prajitura ce se prepara foarte usor si ce va fi devorata de cei ce iubesc ciocolata, frisca si ciresele. Toate la un loc :))

Prajitura pufoasa cu cirese

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g cicolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 50 g zahar
  • 75 ml apa
  • In plus:
  • cirese, atat cat sa acoperim fundul formei in care vom coace prajitura
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
loading...

Mod de preparare Prajitura cu cirese si frisca:

Sirop:

Zaharul il caramelizam. Turnam cu atentie apa in vas si lasam deoparte pana se topeste caramelul si siropul se raceste bine.

Ciresele se curata de samburi si de eventualii „vizitatori” :))) si se pun intr-o sita sa se scurga de excesul de suc.

Blat:

Ciocolata o topim intr-un vas la foc mic sau la microunde, impreuna cu untul, uleiul si laptele. Omogenizam si lasam la racit. Punem zaharul peste crema de ciocolata si mixam pana acesta se topeste. Adaugam apoi ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Vom folosi o tava sau o cratita mica, cu diametrul de cca 18 cm. Ungem bine cu ulei si punem ciresele in strat uniform. Turnam compozitia pentru blat si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana blatul devine ferm la atingere si apar crapaturi la suprafata. Pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Prajitura se lasa la racit in tava. Dupa ce s-a racit bine, se rastoarna pe un platou cu o miscare ferma. Se taie blatul in doua, se insiropeaza si se umple cu frisca batuta.

Prajitura cu cirese

 

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Delicioasa! :*

  2. foarte bine arata, si sunt sigura ca a fost delicioasa!!!

  3. lovely….pup

  4. imi plac cum ti-a iesit blatul, e super pufosenie!

  5. Waaauuu ce bine arata!! Un adevarat deliciu!

  6. Rapid si delicios!

  7. Doamne Miha, ce reusita este praji! Toate retetele tale sunt tentante, preparatele frumos prezentate, intotdeauna sunt incantata cand vin pe blogul tau, de felul cum arata dulciurile, de felul cum expui retetele. Te admir, iti admir talentul, inspiratia si te citesc constant. Te pup.

  8. O reteta delicioasa. Nu ma pot satura cu pozele tale. Esti o adevarata artista.

  9. Daaaa….gustos !!!

  10. Multumesc frumos de aprecieri! Ma bucura tare mult! Va pup! :*

  11. Cand reusesti sa faci atatea minunatii!? Ademenitor tot ce e cu cirese si capsuni in perioada aceasta.

  12. Miha, arata super prajiturica ta!!! Prezentarea delicioasa ca intotdeauna 😉 Pupici

  13. Anonymous says:

    mai mincutz, mie mi a venit rau vazand aceasta prajitura, rau de prea bine, prea frumos prea delicios…
    aurelia

  14. Ce bunatate ai facut aici!!!! Salivez efectiv!!!

  15. O minunatie prajiturica ta!!!Mmm, ce m-as infrupta din feliuta aia:)Pup!

  16. simplu si tare bun!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]