Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cirese

Pentru astazi am pregatit o prajitura cu cirese. Chiar daca visam la o prajitura cu visine, de cand le-am vazut pe tarabele din piata, pana la urma am inlocuit cu cirese, cand le-am gasit ca au „vizitatori” . :))

Prajitura pufoasa ci cirese rosii

Ingrediente

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • cirese (nu am o cantitate exacta, sa fi fost vreo 300 g, dar puneti dupa cum va place)

Mod de preparare Prajitura cu cirese:

Se scot samburii cireselor si daca e cazul se curata de „vizitatori” :)) Se pun intr-o sita sa se scurga de excesul de lichid.

Ouale le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana  compozitia devine ca o crema. Punem si uleiul si omogenizam. Incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Vom obtine o compozitie ca pentru chec, pe care o vom turna in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Punem ciresele peste compozitia de blat, apoi amestecam usor cu o lingura, sa acoperim ciresele, pe ici pe colo cu aluat.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Am vru sa fac si eu ceva asemanator zilele astea, dar nu mi-a iesit :(
    Am sa incerc cu reteta ta, poate am mai mult noroc ;) Pupici

  2. Buna prajitura asta!Pup!

  3. Buna tare prajiturica ta!!!Astazi am degustat si eu cateva bucatele, dar cu caise:)Pup!

  4. Wouw!!!!quelle delice il a l’aire bin moelleux! Bisous

  5. Tare buna, m-am aprovizionat cu cirese pe iarna, am pus la congelator :), am sa-mi stapanesc poftele atunci :))) Pupici!

  6. Nelipsita de pe masa noastra in sezonul acestot fructe.
    Pup

  7. Foarte buna prajiturica ;;) Usoara pentru vara! Pup

  8. Miha, si visinele aveau vizitatori??!! Buna prajitura, dar mai bun crapul ala la cuptor, imi fac si eu maine. Pupici!

  9. Nu, visinile nu aveau. Doar ca am amanat prajitura cu visine pentru ca am gasit „vizitatori” in cirese. Si cum nu le mai pot manca asa, le-am bagat repede in prajitura. :))))

  10. Ce frumos ti-a crescut! E prajitura copilariei mele:)

  11. monica says:

    minunata prajitura

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura Rudy cu ciocolata

Prajitura Rudy cu ciocolata

Mod de preparare Prajitura Rudy cu ciocolata: Aluat: Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, zaharul si cacaoa. Se adauga ciocolata topita, esenta de rom si untul moale. Framantam pana vom obtine un aluat omogen. Daca este necesar se poate adauga 1-2 linguri lapte. Impartim aluatul in doua parti. […]

Prajitura cu lapte de cocos

Prajitura cu lapte de cocos

Mod de preparare Prajitura cu lapte de cocos: Blat: Biscuitii ii punem in robot impreuna cu fulgii de nuca de cocos si ii macinam fin. Turnam untul topit si amestecam. Repartizam compozitia obtinuta in formele pentru prajituri si tasam foarte bine, astfel incat sa obtinem un strat compact. Eu am […]

Prajitura cu ananas si frisca

Prajitura cu ananas si frisca

Mod de preparare Prajitura cu ananas si frisca: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine […]

Eclere cu ciocolata si frisca

Eclere cu ciocolata si frisca

Mod de preparare Eclere cu ciocolata si frisca: Coji de eclere: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa […]