Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cirese

Pentru astazi am pregatit o prajitura cu cirese. Chiar daca visam la o prajitura cu visine, de cand le-am vazut pe tarabele din piata, pana la urma am inlocuit cu cirese, cand le-am gasit ca au „vizitatori” . :))

Prajitura pufoasa ci cirese rosii

Ingrediente

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • cirese (nu am o cantitate exacta, sa fi fost vreo 300 g, dar puneti dupa cum va place)

Mod de preparare Prajitura cu cirese:

Se scot samburii cireselor si daca e cazul se curata de „vizitatori” :)) Se pun intr-o sita sa se scurga de excesul de lichid.

Ouale le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana  compozitia devine ca o crema. Punem si uleiul si omogenizam. Incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Vom obtine o compozitie ca pentru chec, pe care o vom turna in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Punem ciresele peste compozitia de blat, apoi amestecam usor cu o lingura, sa acoperim ciresele, pe ici pe colo cu aluat.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Am vru sa fac si eu ceva asemanator zilele astea, dar nu mi-a iesit :(
    Am sa incerc cu reteta ta, poate am mai mult noroc ;) Pupici

  2. Buna prajitura asta!Pup!

  3. Buna tare prajiturica ta!!!Astazi am degustat si eu cateva bucatele, dar cu caise:)Pup!

  4. Wouw!!!!quelle delice il a l’aire bin moelleux! Bisous

  5. Tare buna, m-am aprovizionat cu cirese pe iarna, am pus la congelator :), am sa-mi stapanesc poftele atunci :))) Pupici!

  6. Nelipsita de pe masa noastra in sezonul acestot fructe.
    Pup

  7. Foarte buna prajiturica ;;) Usoara pentru vara! Pup

  8. Miha, si visinele aveau vizitatori??!! Buna prajitura, dar mai bun crapul ala la cuptor, imi fac si eu maine. Pupici!

  9. Nu, visinile nu aveau. Doar ca am amanat prajitura cu visine pentru ca am gasit „vizitatori” in cirese. Si cum nu le mai pot manca asa, le-am bagat repede in prajitura. :))))

  10. Ce frumos ti-a crescut! E prajitura copilariei mele:)

  11. monica says:

    minunata prajitura

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Negresa cu Finetti si crema de branza

Negresa cu Finetti si crema de branza

Mod de preparare Negresa cu Finetti si crema de branza: Blat: Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete se topesc la foc mic. Se adauga zaharul si se mixeaza compozitia pana se topeste zaharul si devine cremoasa. Adaugam ouale, unul cate unul si un praf de sare. Mixam bine dupa […]

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Mod de preparare Prajitura cu mere si bezea: Umplutura: Mai intai vom cali merele, pentru a avea timp sa se raceasca. Merele date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit cu zahar dupa gust, o lingura cu ulei (sau o bucatica de unt) si o lingurita cu scortisoara […]

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de lamaie: Foi: Vom imparti ingredientele in 3 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata

Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata: Blat cu vanilie: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si […]