Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cirese

Pentru astazi am pregatit o prajitura cu cirese. Chiar daca visam la o prajitura cu visine, de cand le-am vazut pe tarabele din piata, pana la urma am inlocuit cu cirese, cand le-am gasit ca au “vizitatori” . :))


2 oua
150 g zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingura zahar vanilat
1 praf de copt

cirese (nu am o cantitate exacta, sa fi fost vreo 300 g, dar puneti dupa cum va place)

Se scot samburii cireselor si daca e cazul se curata de “vizitatori” :)) Se pun intr-o sita sa se scurga de excesul de lichid.

Ouale le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana  compozitia devine ca o crema. Punem si uleiul si omogenizam. Incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Vom obtine o compozitie ca pentru chec, pe care o vom turna in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Punem ciresele peste compozitia de blat, apoi amestecam usor cu o lingura, sa acoperim ciresele, pe ici pe colo cu aluat.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Am vru sa fac si eu ceva asemanator zilele astea, dar nu mi-a iesit :(
    Am sa incerc cu reteta ta, poate am mai mult noroc ;) Pupici

  2. Buna prajitura asta!Pup!

  3. Buna tare prajiturica ta!!!Astazi am degustat si eu cateva bucatele, dar cu caise:)Pup!

  4. Wouw!!!!quelle delice il a l’aire bin moelleux! Bisous

  5. Tare buna, m-am aprovizionat cu cirese pe iarna, am pus la congelator :), am sa-mi stapanesc poftele atunci :))) Pupici!

  6. Nelipsita de pe masa noastra in sezonul acestot fructe.
    Pup

  7. Foarte buna prajiturica ;;) Usoara pentru vara! Pup

  8. Miha, si visinele aveau vizitatori??!! Buna prajitura, dar mai bun crapul ala la cuptor, imi fac si eu maine. Pupici!

  9. Nu, visinile nu aveau. Doar ca am amanat prajitura cu visine pentru ca am gasit “vizitatori” in cirese. Si cum nu le mai pot manca asa, le-am bagat repede in prajitura. :))))

  10. Ce frumos ti-a crescut! E prajitura copilariei mele:)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone: Blat: Intr-un castron cernem faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Dupa ce le-am amestecat bine facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 […]

Prajitura cu crema de branza si caramel

Prajitura cu crema de branza si caramel

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si caramel: Blat: Cele 2 tipuri de biscuiti se mixeaza la robot pana se obtine un pesmet fin. Adaugam untul topit si mixam din nou pana obtinem o compozitie ca niste firimituri ce o rasturnam intr-o tava detasabila (20 cm diametru).  Tasam […]

Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, care face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit incorporam usor faina […]

Prajitura cu crema de portocale

Prajitura cu crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu crema de portocale: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, ca pentru bezele. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza, in care am adaugat si coaja confiata […]