Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de branza si caramel

Prajitura cu crema de branza si caramel

Am lipsit cateva zile, dar nu pentru ca asa am vrut, ci pentru ca asa s-a potrivit si boala nu prea tine cont de doleantele noastre. Dar acum suntem bine si am venit la voi cu o prajitura gustoasa, in care am combinat toate aromele preferate ale familiei. Blat crocant de biscuiti cu ciocolata ;), crema pufoasa si fina de branza si toppingul de caramel… ce poti sa-ti doresti mai mult?

Prajitura cu crema de branza si caramel

Ingrediente

  • Blat de biscuiti:
  • 125 g biscuiti cu ciocolata
  • 75 g biscuiti simpli
  • 60 g unt
  • Crema:
  • 300 g crema de branza Almette
  • 300 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Caramel:
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana pentru frisca/frisca lichida

Biscuiti cu ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si caramel:

Blat:

Cele 2 tipuri de biscuiti se mixeaza la robot pana se obtine un pesmet fin. Adaugam untul topit si mixam din nou pana obtinem o compozitie ca niste firimituri ce o rasturnam intr-o tava detasabila (20 cm diametru).  Tasam bine cu lingura sau cu fundul unui pahar, astfel incat sa obtinem un blat compact. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema:

Crema de branza, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smanatana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

  • Crema este una cu o textura aerata, este ferma dar nu teapana. Daca doriti o textura mult mai ferma ii puteti adauga 1 lingurita de gelatina.

Caramel:

Zaharul il punem intr-o craticioara, pe foc mic pana devine lichid si capata o culoare aurie. Atentie sa nu se arda.

Dam deoparte de pe foc, adaugam smantana pentru frisca (atentie la aburi!). Tragem vasul inapoi pe foc si amestecam incontinuu pana se topeste tot caramelul, moment in care adaugam si untul. Amestecam incontinuu si fierbem pana compozitia se ingroasa, pana ajunge la consistenta unei smantani. Se da deoparte si se lasa la racit.

Peste blatul de biscuiti se toarna crema, se niveleaza, apoi se acopera cu toppingul de caramel.

Prajitura cu crema de branza si caramel

Se inveleste tava in folie alimentara si se da la rece pentru cateva ore.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de branza si caramel

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. mena says:

    Ce bine arata,mi-ai facut pofta!

  2. Dupa atata carne parca merge si ceva dulce 😀

  3. florentina says:

    Buna, as dori sa incerc aceasta reteta..As putea inlocui crema de branza Almette? Cu ricotta ori Philalphia?multumesc anticipat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni pe care v-o aduc astazi este una dintre cele mai simple si aromate prajituri de casa facuta in ultima vreme. O prajitura cu fructe absolut delicioasa, la care putem folosi orice fructe de sezon. Mod de preparare Prajitura cu panna cotta de capsuni: Blat: […]

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt este prajitura de casa pe care v-o propun pentru atunci cand vreti o prajitura lejera si racoroasa. Se prepara destul de repede si este ideala pentru copii. Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si iaurt: Blat: Albusurile se bat spuma tare […]

Prajitura rasturnata cu cirese

Prajitura rasturnata cu cirese

Ne plac mult ciresele, dar cum de-acum au cam multi „vizitatori” 🙂 si trebuie sa le desfacem cu mana, una cate una, m-am gandit ca tare buna ar fi o prajitura rasturnata cu cirese, facuta dupa reteta de la prajitura rasturnata cu visine. De aceasta data nu i-am mai facut […]

Prajitura turnata cu capsuni

Prajitura turnata cu capsuni

Am facut prajitura turnata cu branza, am facut si prajitura turnata cu mere, ba chiar si cu visine. Atunci de ce n-as face si o prajitura turnata cu capsuni? Mi-am zis ca rau n-are ce sa fie. Si chiar n-a fost! 😉 Mod de preparare Prajitura turnata cu capsuni: Umplutura […]