Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de branza si caramel

Prajitura cu crema de branza si caramel

Am lipsit cateva zile, dar nu pentru ca asa am vrut, ci pentru ca asa s-a potrivit si boala nu prea tine cont de doleantele noastre. Dar acum suntem bine si am venit la voi cu o prajitura gustoasa, in care am combinat toate aromele preferate ale familiei. Blat crocant de biscuiti cu ciocolata ;), crema pufoasa si fina de branza si toppingul de caramel… ce poti sa-ti doresti mai mult?

Prajitura cu crema de branza si caramel

Ingrediente

  • Blat de biscuiti:
  • 125 g biscuiti cu ciocolata
  • 75 g biscuiti simpli
  • 60 g unt
  • Crema:
  • 300 g crema de branza Almette
  • 300 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Caramel:
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana pentru frisca/frisca lichida

Biscuiti cu ciocolata

loading...

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si caramel:

Blat:

Cele 2 tipuri de biscuiti se mixeaza la robot pana se obtine un pesmet fin. Adaugam untul topit si mixam din nou pana obtinem o compozitie ca niste firimituri ce o rasturnam intr-o tava detasabila (20 cm diametru).  Tasam bine cu lingura sau cu fundul unui pahar, astfel incat sa obtinem un blat compact. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema:

Crema de branza, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smanatana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

  • Crema este una cu o textura aerata, este ferma dar nu teapana. Daca doriti o textura mult mai ferma ii puteti adauga 1 lingurita de gelatina.

Caramel:

Zaharul il punem intr-o craticioara, pe foc mic pana devine lichid si capata o culoare aurie. Atentie sa nu se arda.

Dam deoparte de pe foc, adaugam smantana pentru frisca (atentie la aburi!). Tragem vasul inapoi pe foc si amestecam incontinuu pana se topeste tot caramelul, moment in care adaugam si untul. Amestecam incontinuu si fierbem pana compozitia se ingroasa, pana ajunge la consistenta unei smantani. Se da deoparte si se lasa la racit.

Peste blatul de biscuiti se toarna crema, se niveleaza, apoi se acopera cu toppingul de caramel.

Prajitura cu crema de branza si caramel

Se inveleste tava in folie alimentara si se da la rece pentru cateva ore.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de branza si caramel

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. mena says:

    Ce bine arata,mi-ai facut pofta!

  2. Dupa atata carne parca merge si ceva dulce 😀

  3. florentina says:

    Buna, as dori sa incerc aceasta reteta..As putea inlocui crema de branza Almette? Cu ricotta ori Philalphia?multumesc anticipat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Prajitura cu frisca si fondant de ciocolata

Anul 2018 nu l-am inceput in cea mai buna forma, ceva probleme de sanatate tinandu-ma departe de ceea ce-mi place mie cel mai mult, sa fac torturi si prajituri de casa. Am mai facut cate ceva pe ici pe colo pentru cei dragi, dar nimic elaborat. Asa ca, atunci cand […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]