Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de branza si caramel

Am lipsit cateva zile, dar nu pentru ca asa am vrut, ci pentru ca asa s-a potrivit si boala nu prea tine cont de doleantele noastre. Dar acum suntem bine si am venit la voi cu o prajitura gustoasa, in care am combinat toate aromele preferate ale familiei. Blat crocant de biscuiti cu ciocolata ;), crema pufoasa si fina de branza si toppingul de caramel… ce poti sa-ti doresti mai mult?

Prajitura cu crema de branza si caramel

Ingrediente

  • Blat de biscuiti:
  • 125 g biscuiti cu ciocolata
  • 75 g biscuiti simpli
  • 60 g unt
  • Crema:
  • 300 g crema de branza Almette
  • 300 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Caramel:
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana pentru frisca/frisca lichida

Biscuiti cu ciocolata

loading...

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si caramel:

Blat:

Cele 2 tipuri de biscuiti se mixeaza la robot pana se obtine un pesmet fin. Adaugam untul topit si mixam din nou pana obtinem o compozitie ca niste firimituri ce o rasturnam intr-o tava detasabila (20 cm diametru).  Tasam bine cu lingura sau cu fundul unui pahar, astfel incat sa obtinem un blat compact. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema:

Crema de branza, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smanatana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

  • Crema este una cu o textura aerata, este ferma dar nu teapana. Daca doriti o textura mult mai ferma ii puteti adauga 1 lingurita de gelatina.

Caramel:

Zaharul il punem intr-o craticioara, pe foc mic pana devine lichid si capata o culoare aurie. Atentie sa nu se arda.

Dam deoparte de pe foc, adaugam smantana pentru frisca (atentie la aburi!). Tragem vasul inapoi pe foc si amestecam incontinuu pana se topeste tot caramelul, moment in care adaugam si untul. Amestecam incontinuu si fierbem pana compozitia se ingroasa, pana ajunge la consistenta unei smantani. Se da deoparte si se lasa la racit.

Peste blatul de biscuiti se toarna crema, se niveleaza, apoi se acopera cu toppingul de caramel.

Prajitura cu crema de branza si caramel

Se inveleste tava in folie alimentara si se da la rece pentru cateva ore.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de branza si caramel

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. mena says:

    Ce bine arata,mi-ai facut pofta!

  2. Dupa atata carne parca merge si ceva dulce 😀

  3. florentina says:

    Buna, as dori sa incerc aceasta reteta..As putea inlocui crema de branza Almette? Cu ricotta ori Philalphia?multumesc anticipat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]