Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de branza si ciocolata

Daca va plac prajiturile cu branza, cu crema fina intregite de o glazura buna de ciocolata, mai ca m-as hazarda sa spun ca ati gasit reteta perfecta pentru acest sfarsit de saptamana.  :))

Reteta Prajitura cu crema de branza si ciocolata

Prajitura cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 25 g cacao neagra
  • 2 linguri migdale tocate
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 500 g branza de vaci (grasa si bine scursa)
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 10 g gelatina
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
loading...

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si ciocolata:

Blat:

Ouale intregi se bat cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana compozitia devine cremoasa. Turnam untul topit si racit si omogenizam. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si migdalele tocate.

Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 30-35 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa rece.

Zaharul se pune intr-un vas micut si se caramelizeaza. Cand a devenit lichid turnam, cu atentie, o parte din smantana pentru frisca si amestecam pana la omogenizare. Dam deoparte si lasam la racit.

Branza de vaci se pune intr-un castron. Turnam deasupra caramelul, laptele condensat si restul de smantana pentru frisca. Mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina.

  • Gustati! Daca mai trebuie zahar mai adaugati atat cat considerati a fi necesar.

Incalzim gelatina pe baie de aburi (sau la microunde) pana se lichefiaza. Punem deasupra 1-2 linguri din crema de branza si amestecam repede. Incorporam apoi in crema de branza.

De jur imprejurul blatului facem un „inel” din folie de aluminiu. Daca aveti tava detasabila, cu atat mai bine, ati scapat de aceasta operatiune. :))

  • Daca doriti puteti insiropa blatul cu un sirop de zahar ars sau un sirop simplu de apa si zahar.

Turnam crema de branza peste blat, nivelam si dam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura de ciocolata:

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit, apoi turnam peste prajitura. Dam din nou la rece pana se intareste.

Prajitura cu crema de branza si ciocolata

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Miha,draga mea ti-ai luat laser?Parca cu el le-ai taiat,arata excelent!

  2. Mie Imi place ca e ciocolatoasa!Sigur o voi face cind se iveste ceva eveniment !pup…weekend fain

  3. Superb si delicios!!!!!!!!!!

  4. Ce-mi place textura blatului!! Sigul il voi incerca la o prajiturica.

  5. Daca are cioco,sigur ca-mi place!!!dar ma intreb,oare gasesc ceva care sa nu-mi placa????
    Pupici!!

  6. Apoi asta o fac sigur !!!!

  7. Arata fantastic de bine, iar glazura aia e perfecta! tare-mi place! Pup

  8. Prajiturile cu branza, cu crema fina intregite de o glazura buna de ciocolata ne plac rau de tot!
    Bine rau de tot au iesit toate stratuletele alea 🙂

  9. Va multumesc din suflet de aprecieri! 🙂

  10. Eu am ramas fara cuvinte, ai gasit exact combinatia ce-mi place! Servesc o bucatica de la tine! Pupici

  11. Ce pufosenie delicioasa!!!Bravo!

  12. extrem de buna pare a fi! Voi retine combinatia, precum si ideea de caramel cu branza !

  13. Multumesc frumos! Ma bucur tare mult ca va place!

  14. Anonymous says:

    excelent!

  15. Multumesc! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]