Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de branza si ciocolata

Daca va plac prajiturile cu branza, cu crema fina intregite de o glazura buna de ciocolata, mai ca m-as hazarda sa spun ca ati gasit reteta perfecta pentru acest sfarsit de saptamana.  :))


Pentru blat:

4 oua
120 g zahar
100 g unt
150 g faina
25 g cacao neagra
2 linguri migdale tocate
1 praf de copt
1 zahar vanilat

Ouale intregi se bat cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana compozitia devine cremoasa. Turnam untul topit si racit si omogenizam. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si migdalele tocate.

Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 30-35 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema:

2 linguri zahar
200 ml smantana pentru frisca
500 g branza de vaci (grasa si bine scursa)
200 g lapte condensat indulcit
10 g gelatina

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa rece.

Zaharul se pune intr-un vas micut si se caramelizeaza. Cand a devenit lichid turnam, cu atentie, o parte din smantana pentru frisca si amestecam pana la omogenizare. Dam deoparte si lasam la racit.

Branza de vaci se pune intr-un castron. Turnam deasupra caramelul, laptele condensat si restul de smantana pentru frisca. Mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina.

Gustati! Daca mai trebuie zahar mai adaugati atat cat considerati a fi necesar.

Incalzim gelatina pe baie de aburi (sau la microunde) pana se lichefiaza. Punem deasupra 1-2 linguri din crema de branza si amestecam repede. Incorporam apoi in crema de branza.

De jur imprejurul blatului facem un „inel” din folie de aluminiu. Daca aveti tava detasabila, cu atat mai bine, ati scapat de aceasta operatiune. :))

Daca doriti puteti insiropa blatul cu un sirop de zahar ars sau un sirop simplu de apa si zahar.

Turnam crema de branza peste blat, nivelam si dam la frigider pana pregatim glazura.

Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie
100 ml smantana pentru frisca
1 lingura unt

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit, apoi turnam peste prajitura. dam din nou la rece pana se intareste.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Miha,draga mea ti-ai luat laser?Parca cu el le-ai taiat,arata excelent!

  2. Mie Imi place ca e ciocolatoasa!Sigur o voi face cind se iveste ceva eveniment !pup…weekend fain

  3. Superb si delicios!!!!!!!!!!

  4. Ce-mi place textura blatului!! Sigul il voi incerca la o prajiturica.

  5. Daca are cioco,sigur ca-mi place!!!dar ma intreb,oare gasesc ceva care sa nu-mi placa????
    Pupici!!

  6. Apoi asta o fac sigur !!!!

  7. Arata fantastic de bine, iar glazura aia e perfecta! tare-mi place! Pup

  8. Prajiturile cu branza, cu crema fina intregite de o glazura buna de ciocolata ne plac rau de tot!
    Bine rau de tot au iesit toate stratuletele alea :)

  9. Va multumesc din suflet de aprecieri! :)

  10. Eu am ramas fara cuvinte, ai gasit exact combinatia ce-mi place! Servesc o bucatica de la tine! Pupici

  11. Ce pufosenie delicioasa!!!Bravo!

  12. extrem de buna pare a fi! Voi retine combinatia, precum si ideea de caramel cu branza !

  13. Multumesc frumos! Ma bucur tare mult ca va place!

  14. Anonymous says:

    excelent!

  15. Multumesc! :)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu lapte de cocos

Prajitura cu lapte de cocos

Mod de preparare Prajitura cu lapte de cocos: Blat: Biscuitii ii punem in robot impreuna cu fulgii de nuca de cocos si ii macinam fin. Turnam untul topit si amestecam. Repartizam compozitia obtinuta in formele pentru prajituri si tasam foarte bine, astfel incat sa obtinem un strat compact. Eu am […]

Prajitura cu ananas si frisca

Prajitura cu ananas si frisca

Mod de preparare Prajitura cu ananas si frisca: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine […]

Eclere cu ciocolata si frisca

Eclere cu ciocolata si frisca

Mod de preparare Eclere cu ciocolata si frisca: Coji de eclere: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa […]

Prajituri cu mousse de ciocolata alba

Prajituri cu mousse de ciocolata alba

Mod de preparare Prajituri cu mousse de ciocolata alba: Blat: Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul, uleiul si smantana pentru frisca, apoi lasam la racit. Adaugam galbenusurile, apoi cernem deasupra faina si praful de copt. Omogenizam si aromam dupa gust cu esenta de rom. Albusurile le mixam cu un […]