Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de branza si ciocolata

Daca va plac prajiturile cu branza, cu crema fina intregite de o glazura buna de ciocolata, mai ca m-as hazarda sa spun ca ati gasit reteta perfecta pentru acest sfarsit de saptamana.  :))


Pentru blat:

4 oua
120 g zahar
100 g unt
150 g faina
25 g cacao neagra
2 linguri migdale tocate
1 praf de copt
1 zahar vanilat

Ouale intregi se bat cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana compozitia devine cremoasa. Turnam untul topit si racit si omogenizam. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si migdalele tocate.

Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 30-35 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema:

2 linguri zahar
200 ml smantana pentru frisca
500 g branza de vaci (grasa si bine scursa)
200 g lapte condensat indulcit
10 g gelatina

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa rece.

Zaharul se pune intr-un vas micut si se caramelizeaza. Cand a devenit lichid turnam, cu atentie, o parte din smantana pentru frisca si amestecam pana la omogenizare. Dam deoparte si lasam la racit.

Branza de vaci se pune intr-un castron. Turnam deasupra caramelul, laptele condensat si restul de smantana pentru frisca. Mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina.

Gustati! Daca mai trebuie zahar mai adaugati atat cat considerati a fi necesar.

Incalzim gelatina pe baie de aburi (sau la microunde) pana se lichefiaza. Punem deasupra 1-2 linguri din crema de branza si amestecam repede. Incorporam apoi in crema de branza.

De jur imprejurul blatului facem un “inel” din folie de aluminiu. Daca aveti tava detasabila, cu atat mai bine, ati scapat de aceasta operatiune. :))

Daca doriti puteti insiropa blatul cu un sirop de zahar ars sau un sirop simplu de apa si zahar.

Turnam crema de branza peste blat, nivelam si dam la frigider pana pregatim glazura.

Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie
100 ml smantana pentru frisca
1 lingura unt

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit, apoi turnam peste prajitura. dam din nou la rece pana se intareste.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Miha,draga mea ti-ai luat laser?Parca cu el le-ai taiat,arata excelent!

  2. Mie Imi place ca e ciocolatoasa!Sigur o voi face cind se iveste ceva eveniment !pup…weekend fain

  3. Superb si delicios!!!!!!!!!!

  4. Ce-mi place textura blatului!! Sigul il voi incerca la o prajiturica.

  5. Daca are cioco,sigur ca-mi place!!!dar ma intreb,oare gasesc ceva care sa nu-mi placa????
    Pupici!!

  6. Apoi asta o fac sigur !!!!

  7. Arata fantastic de bine, iar glazura aia e perfecta! tare-mi place! Pup

  8. Prajiturile cu branza, cu crema fina intregite de o glazura buna de ciocolata ne plac rau de tot!
    Bine rau de tot au iesit toate stratuletele alea :)

  9. Va multumesc din suflet de aprecieri! :)

  10. Eu am ramas fara cuvinte, ai gasit exact combinatia ce-mi place! Servesc o bucatica de la tine! Pupici

  11. Ce pufosenie delicioasa!!!Bravo!

  12. extrem de buna pare a fi! Voi retine combinatia, precum si ideea de caramel cu branza !

  13. Multumesc frumos! Ma bucur tare mult ca va place!

  14. Anonymous says:

    excelent!

  15. Multumesc! :)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura simpla cu visine

Prajitura simpla cu visine

Mod de preparare Prajitura simpla cu visine: Scoatem samburii visinelor si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se adauga […]

Prajitura cu banane caramelizate

Prajitura cu banane caramelizate

Mod de preparare Prajitura cu banane caramelizate: Intr-o tigaie punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid adaugam smantana pentru frisca si fierbem la foc mic pana se topeste caramelul. Adaugam bananele taiate pe lungime si le acoperim bine cu caramel. Rasturnam cu atentie intr-un vas termorezistent. Mixam ouale cu […]

Prajitura cu visine si crema de vanilie

Prajitura cu visine si crema de vanilie

Mod de preparare Prajitura cu visine si crema de vanilie: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, […]

Negresa cu mascarpone si scortisoara

Negresa cu mascarpone si scortisoara

Mod de preparare Negresa cu mascarpone si scortisoara: Blat: Punem intr-un vas ciocolata, untul si cappucino dizolvat intr-o lingura cu apa fierbinte. Punem la foc mic pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand energic dupa fiecare, pana […]