Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de branza si nuci caramelizate

Desi am un blog culinar, cu retete de prajituri in special, se intampla uneori sa nu am desert in frigider si sa mai dam iama prin niste oua de ciocolata sau sa luam tare in serios cate o punga de pufarine :)))) Uneori spun ca m-as putea obisnui asa, dar nu! nu rezist prea mult fara sa „mesteresc” cate o prajitura, chit ca e o prajitura simpla sau vreo una mai elaborata.

Initial am vrut sa fac o negresa, dar blatul a iesit atat de bun si frumos, incat a fost musai sa-i fac o crema ­čśÇ Apoi a iesit ceea ce vedeti voi aici!

Prajitura cu nuci caramelizate

 

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • esenta de rom
  • Pentru crema de branza:
  • 150 g branza Almette cu smantana
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Nuci caramelizate:
  • 100 g miez de nuca
  • 150 g zahar
loading...

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si nuci caramelizate:

Blat:

Intr-un castron cernem faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Le amestecam, dupa care facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, laptele si cele 3 oua. Incepem sa mixam la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se amesteca, apoi marim viteza mixerului si mixam pana obtinem o compozitie omogena si lucioasa.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul incins, la foc mediu, pentru cca 40-50 de minute, in functie de cuptor. Cand este gata il scoatem pe un gratar si-l lasam la racit.

Blat de negresa

Crema de branza:

Crema de branza Almette, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Crema o punem peste blatul racit.

Nuci caramelizate:

Zaharul il topim la foc mic. Cand a devenit lichid punem miezul de nuca si amestecam repede, astfel incat sa acoperim toate nucile cu caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit, dupa care le punem la robot si maruntim bine.

Nuci caramelizate

Presaram nucile caramelizate peste crema de branza, nivelam si dam prajitura la frigider pentru o ora, doua, trei :))) cat rezista fiecare, dar va spun ca e mai buna a doua zi ­čśë

Pofta buna! ­čśë

Prajitura cu crema de branza

 

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Un superbe g├óteau difficile de r├ęsister!
    bisous

  2. La noi n-o sa reziste pana a doua zi ­čÖé

  3. Pingback: Prajitura cu crema de mascarpone si cocos prajit | papabundetot

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]