Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de portocale

Tare mi-as fi dorit sa pun reteta asta mai devreme, in cursul zilei de azi, dar n-am reusit. Am facut eu si ceva trebusoara pe langa casa 😀 dar chiar nu stiu cand a trecut vremea. Asa ca, acum cand s-a facut liniste in casa si pot sa ma adun si eu nitel, iata ca vin la voi cu prajitura cu crema de portocale, o prajitura simpla, pe care nici n-am ornat-o in vreun fel. Daca o voi face vreodata, si sigur o voi face 😉 pentru vreo masa festiva, atunci o sa-i pun si vreo doua moate :))

Prajitura cu crema de portocale

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja confiata de portocale
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri faina (cu varf)
  • 375 ml lapte
  • 125 ml suc de portocale
  • 150 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
loading...

Mod de preparare Prajitura cu crema de portocale:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, ca pentru bezele. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza, in care am adaugat si coaja confiata de portocale. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Intr-o cratita ce o vom pune pe foc se amesteca faina cu zaharul si cele 2 galbenusuri. Turnam laptele incet si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc si amestecand continuu sa nu se prinda fierbem compozitia (fara a da in clocot) pana incepe sa se ingroase. Dam deoparte si adaugam sucul de portocale, amestecand energic. Punem din nou vasul pe foc si fierbem pana se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte si lasam la racit.

Separat mixam untul (ce l-am lasat la temperatura camerei) cu zaharul vanilat. Incepem apoi sa adaugam cate o lingura din budinca racita, mixand bine dupa fiecare.

Blatul bine racit se taie in doua  parti. Repartizam crema intre cele 2 blaturi si dam la rece, pana crema se intareste bine. Evident, ca cel mai bine se taie a doua zi, dar cine are rabdare pana atunci? :))

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de portocale

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. aurelia says:

    buna dimineata! nici nu stii ce mi ai facut tu acuma… pai voiam si eu sa fac savarine, ca am facut acum doua saptamani, pentru prima dataaa, mi au iesit cum am dorit, cu gustul acela din tineretea mea, ca acuma sunt bunicuta, dar o bunicuta cam dependenta de dulciuri, of! Daaa, si zic, ia sa mi arunc un ochi pe la mihalis, si ce sa vezi, la revedere savarine, bun venit prajitura cu crema de portocale, astazi o sa fac si eu aceasta prajitura, uita asa, si o s o mananc eu pe toata, desigur cateva zile la rand pe langa o cafelutza , ei cum ti se pare, o prajitura blonda in gratii cu o bruneta de cafea 🙂 toate cele bune mihalis! siii … niste bezele, de moda veche, nuuu pupiceii de azi, fiicele mele sunt cu pupiceii 🙂

    • Diana says:

      Ai dreptate c-ai renuntat la savarine , se compara cu ce ne-a adus minunea asta de fata ?
      Bunicuto , mi-a placut si m-a amuzat ce-ai scris … se vede umorul celor de varsta … noastra 🙂 .
      Sa fii sanatoasa si tu si nepoteii si desigur si MIHA cu ai ei piticuti .

  2. gabriela says:

    aveti dreptate e formidabila prajitura. acum am facut o

  3. laurentiu says:

    Servus Mihaela. Banuiesc caci pt o tava de 28×40, trebuies dublate ingredientele, nu?

  4. laurentiu says:

    intr-adevar este o prajitura extraordinara, sincer sa fiu o tava am papat-o eu singur. a trebuit sa o fac de 2 ori:))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]