Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Pentru astazi va propun o prajitura cu crema de vanilie si ananas, o prajitura atat de simpla, dar totusi atat de delicioasa, incat cu greu te poti opri sa mananci doar o bucatica. Si asta v-o spune o mare amatoare de ciocolata. Adica eu! :))

Prajitura cu ananas si budinca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • Pentru crema de vanilie:
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 350 ml lapte
  • 100 g unt
  • esenta de vanilie
  • 1 compot de ananas
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingura smantana 25% grasime
loading...

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si ananas:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de vanilie:

Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Zeama nu o aruncam, o pastram pentru a insiropa blatul.

Amidonul si zaharul se amesteca. Se toarna incet laptele si se amesteca incontinuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si fara a da in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul (lasat la temperatura camerei). Se omogenizeaza si se lasa la racit.

In budinca racita incorporam ananasul taiat cubulete.

Smantana pentru frisca o mixam pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam zaharul pudra si cel vanilat si mixam pana devine pufoasa. Adaugam si smantana si omogenizam.

Punem blatul in tava tapetata cu folie alimentara. Il insiropam si turnam crema de vanilie. Dam la frigider pana se intareste crema.

Prajitura cu crema de vanilie si ananas se taie in bucati potrivite si se orneaza cu frisca.

Pofta buna! ­čśë

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Waw ce bine arata !

  2. waw! am incercat-o !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]