Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Pentru astazi va propun o prajitura cu crema de vanilie si ananas, o prajitura atat de simpla, dar totusi atat de delicioasa, incat cu greu te poti opri sa mananci doar o bucatica. Si asta v-o spune o mare amatoare de ciocolata. Adica eu! :))

Prajitura cu ananas si budinca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • Pentru crema de vanilie:
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 350 ml lapte
  • 100 g unt
  • esenta de vanilie
  • 1 compot de ananas
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingura smantana 25% grasime
loading...

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si ananas:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de vanilie:

Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Zeama nu o aruncam, o pastram pentru a insiropa blatul.

Amidonul si zaharul se amesteca. Se toarna incet laptele si se amesteca incontinuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si fara a da in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul (lasat la temperatura camerei). Se omogenizeaza si se lasa la racit.

In budinca racita incorporam ananasul taiat cubulete.

Smantana pentru frisca o mixam pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam zaharul pudra si cel vanilat si mixam pana devine pufoasa. Adaugam si smantana si omogenizam.

Punem blatul in tava tapetata cu folie alimentara. Il insiropam si turnam crema de vanilie. Dam la frigider pana se intareste crema.

Prajitura cu crema de vanilie si ananas se taie in bucati potrivite si se orneaza cu frisca.

Pofta buna! ­čśë

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Waw ce bine arata !

  2. waw! am incercat-o !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia ­čśë O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

E atat de simplu de facut aceasta prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba si atat de buna, incat iti garantez ca o vei repeta si in saptamana urmatoare ­čśë Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba: Blat pufos cu nuca: De cele […]