Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu Dulce de Leche

Am descoperit de curand ca in Auchan este lapte condensat indulcit. Mi-am luat cateva :D cutii, sa fie… Am stiut din prima ca vreau o prajitura cu gust intens de dulce de leche, astfel ca nu am adaugat prea multe ingrediente in delicioasa crema. Va recomand sa treceti aceasta prajitura pe lista voastra de retete de incercat si sa o faceti cat mai curand. ;) Pe mine m-a ajutat sa-mi incarc bateriile pentru saptamana ce tocmai a inceput! :))

prajitura cu dulce de leche

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura extract de vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 cutie lapte condensat indulcit (400 g)
  • 2-3 linguri lapte evaporat/condensat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 g gelatina

Mod de preparare Prajitura cu dulce de leche:

Intai de toate am preparat Dulce de Leche dupa metoda ce v-am aratat-o AICI.  Am fiert cutia de lapte (nedesfacuta) intr-o cratita cu apa timp de 2 ore, apoi am lasat la racit.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si extractul de vanilie si se bate pana se obtine o spuma lucioasa ca pentru bezea. Incorporam galbenusurile amestecate cu ulei, apoi faina in care am amestecat nuca macinata si praful de copt. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute. Se va face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 2 parti.

Crema:

Gelatina se pune intr-un castron si se acopera cu apa rece. Se lasa sa se hidrateze timp de 10 minute.

Punem dulce de leche intr-un castron si adaugam putin lapte evaporat, atat cat sa obtinem o crema omogena, sa o putem amesteca. Smantana pentru frisca o batem cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. O rasturnam in castron peste dulce de leche si omogenizam bine cu mixerul.

Topim gelatina pe baie de abur (sau la microunde pentru cateva secunde). Luam cateva linguri de crema si amestecam cu gelatina calda, amestecand energic. Acum amestecam cele doua compozitii.

In tava in care am copt blatul punem un blat, 2/3 din crema si acoperim cu cel de-al doialea blat. dam la rece pana se intareste crema. Scoatem prajitura pe un platou, acoperim cu restul de crema si presaram cu ciocolata rasa.

Daca va plac prajiturile insiropate puteti face un sirop simplu de apa cu zahar caramelizat cu care sa umeziti foile de blat.

Pofta buna!

prajitura cu dulce de leche

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

39 Comentarii

  1. Au in Auchan asa ceva?!!?!?!? Suuuper! Iar prajiturica asta e un motiv in plus sa imi iau cateva cutii de rezerva :)

  2. vai ce bine arata!! Miha…bine te-ai gandit sa incepi saptamana cu asemenea deliciu ;) Pupici

  3. Ce buna tre’sa fie! : x
    Arata tare bine.

  4. lulu says:

    Minunata prajiturica!!
    Miha draga mea pana la urma ce este dulce de leche???de cand tot intreb pe ici pe colo,dar nimeni nu-mi da atentie!!am si eu lapte condensat dulce;asta este???
    Pup!!

  5. Imi place orice cu dulce de leche, e divin la gust :)
    Trebuie sa mai cumpar si eu niste lapte condensat.

  6. Ereena says:

    sunt fan lapte condesnat ca sa nu mai spun de dulce de leche. am o cutie cumparata pentru degustare din bulgaria a fost in jur de 6 lei la 375 de gr si este foarte bun. imi poti spune cat costa in auchan ?

  7. o minune de prajitura!

  8. Miha Ela says:

    Buna,buna,buna!!!!

  9. Juji says:

    Pacat ca la noi in Valea Jiului nu se gaseste asa ceva.As fi facut si eu prajitura asta minunata.

  10. Mihaela says:

    buna
    si mie imi place dulce de leche, ne poti spune mai exact unde in auchan ai gasit aceasta minunatie? la ce raion? eu tot cautat dar n-am dat peste aceste cutii.

  11. lulu says:

    Multumesc Miha si te pup;stiam eu ca tu ma vei lumina!!!

  12. liliana says:

    In Iasi este in piata Alexandru la 5,5ron la moldoveni si se numeste Don Ration o cutie maro si nu mai trebuie fiarta este excelenta .

  13. Mihaela says:

    m-am sucit prin tot radinul de cafea de nici sa fi gasit lapte condesant. ce am vazut a fost doar lapte condensat la sticlute neindulcit pt cafea. din cate stiu eu pt prajituri tre sa caut la cutie indulcit.

    • Da, cel indulcit e la cutie de tabla, ca o conserva. Poate la voi l-or fi pus in alt raion. Cel mai bine e sa intrebi pe cineva de la ei din magazin…sigur te vor indruma. ;)

      Nu mai am acum in casa, as fi facut o poza sa vezi cum arata, dar fiind marca lor proprie trebuie sa fie in toate magazinele.

  14. liliana says:

    Am facut prajiturica sambata seara si a iesit bine .Doar ca eu am pus 10gr. de gelatina ca mi se parea cam subtire crema .merge facuta si ca tortulet numai ca se mananca prea repede.multumesc de reteta.

  15. ANCA says:

    Am facut si eu crema asta la tortul pe care l-am pregatit de ziua sotului. A fost foarte apreciata! Multumesc MIHA!

    Anca, din IASI.

  16. Mariana says:

    Buna…am incercat sa fac aceasta prajitura..dar nu stiu de ce dupa ce l-am mixat dulcele de leche s-a facut subtire…imi puteti explica unde am gresit mai exact?am lasat crema la frigider dar nu s-a ingrosat si toata crema a fost absorbita de blat….
    Va multumesc!

    • Buna ziua Mariana.
      Imi poti spune mai exact cum ai procedat? Cat lapte evaporat ai turnat peste dulce de leche? Dulce de leche l-ai preparat tu sau ai avut gata preparat din comert? Esti sigura ca n-ai uitat sa incorporezi gelatina? Ma gandesc ca oricat ar fi de moale, gelatina incheaga compozitia respectiva

      • Mariana says:

        am luat doua cutii de la Nestlé de 375 g si le-am lasat la fiert vreo 3 ore aproximativ….cand s-au racit am desfacut cutiile si le-am mixat un pic( nedumerirea mea e de ce dupa ce am mixat aceasta crema-de altfel cu un gust foarte bun- s-a inmuiat?? nu am mai adaugat deloc lapte evaporat

  17. Mariana says:

    Buna…iti scriu din nou…si desi prima incercare nu mi-a reusit..sunt bucuroasa de faptul ca nu m-am lasat si am mai incercat o data…si e chiar foarte buna aceasta prajitura…

  18. Mariana says:

    :) am o intrebare…in decembrie este ziua de nastere a sotului si trebuie sa fac cateva prajituri…m-am hotarat sa o fac pe asta…care prajitura mi-ai mai recomanda? ar merge si ceva fursecuri? sau…
    P.S astea trebuiesc duse la colegii/ele lui de servici..si am ceva emotii…:). Multumesc anticipat ;)

  19. Mariana says:

    vreau sa te intreb doua lucruri:
    1.As vrea sa fac prajitura asta intr-o forma dreptunghiulara(30/22) e ok daca dublez cantitatile? ar iesi bine? tu ce spui?
    2. Cate foi de gelatine reprezinta 5g de gelatina?
    Astept raspunsul tau…multumesc mult

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu nuca si crema

Prajitura cu nuca si crema

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si […]

Prajitura cu crema de unt si ciocolata

Prajitura cu crema de unt si ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu crema de unt si ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se […]

Prajitura cu crema de branza si nuci caramelizate

Prajitura cu crema de branza si nuci caramelizate

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si nuci caramelizate: Blat: Intr-un castron cernem faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Le amestecam, dupa care facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, laptele si cele 3 oua. Incepem sa mixam la viteza […]

Prajitura din albusuri cu nuci caramelizate

Prajitura din albusuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu nuci caramelizate: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, care face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit incorporam usor faina amestecata […]