Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi de cacao si crema de lamaie

Se intampla pe vremea cand nu aveam cuptor disponibil. Se intampla la vremea aceea sa am niste pofte nebune de o prajitura cremoasa si de un blat pufos de pandispan. Si cum aveam sa-mi potolesc pofta decat facand un drum pana la magazin sa cumpar niste foi de pandispan? Stiu, nu toata lumea e de acord cu ele, nu toti le agreaza… dar ce mai conteaza? Am venit acasa, am desfacut ambalajul, am scos foile si l-am aruncat, pentru a nu fi tentata sa ma uit pe lista de ingrediente si Doamne fereste! sa-mi treaca :))))

Asadar, o prajitura rapida pe care o poti face atunci cand esti la ananghie ;) Si pana la urma, chiar daca foile nu sunt chiar atat de grozave, per ansamblu a fost o prajitura delicioasa. Evident ca foile se pot face si in casa daca nu vrei sa apelezi la varianta „de cumparat”… crema asta e delicioasa si merita orice efort. Parol! :)

Prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente

  • 1 pachet foi de pandispan
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette
  • 125 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic de zahar vanilat
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare Prajitura cu foi de cacao si crema de lamaie:

Intr-un castron se pune crema de branza si zaharul. Se amesteca bine cat sa se omogenizeze. Separat mixam smanatana cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma. La sfarsit aromam dupa gust cu zeama de lamaie, mixand bine bine.

Crema obtinuta o impartim in doua parti egale si o repartizam intre cele 3 foi de pandispan. Dam prajitura la rece pentru macar 1 ora, apoi se poate portiona. Mai buna este a doua zi, foile se inmoaie foarte bine si se poate taia foarte frumos.

Mi-am dat seama cam tarziu si oricum ai mei nu stiu daca ar fi acceptat, dar puteti pune in crema si ceva fructe (capsuni, zmeura, afine) , cred ca va fi un deliciu. ;)

Pofta buna!

Prajitura cu crema de lamaie

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Diana says:

    Tie nu ti-e mila de mine , de ce ma enervezi si azi ? Ce-mi faci tu mie cu-asa ceva ??? ai cumparat TU foi de pandispan ?!? nu pot crede asa ceva … si-asa eram trista de sa mor si alta nu :)) ca mi-a mai disparut o boneta de pe Bucataras.ro , vai vai vai , ce ma fac io faraaaaaa :(( , dar vazand minunea , gata , mi-a trecut . Buna praji …
    Wk frumos si voios !

    • Se mai intampla si de astea Diana… la nevoie! :)

      • Diana says:

        Glumeam , Miha draga … eu chiar sunt adepta solutiilor de compromis si tie ti-a iesit o minune de praji , eu nu zic urat ca prietenuta noastra de pe Bucataras :)

  2. Frumoasa prajitura!

  3. Iar ma bagi in bucatarie.. :)) Belea arata prajitura asta!

  4. A facut si mama si sunt DELICIOASE!!!! Multumesc ca ne ajuti sa pregatim dulciuri extraordinare!

  5. oana says:

    de unde ai luat acele lingurite cu cescutele acele dragute in capat?

  6. Tina says:

    Draga Miha, am o intrebare. daca as face un pandispan in casa, din cate oua ar trebui sa fac pentru a-mi ajunge cantitatea de crema de mai sus? :)

  7. lerena says:

    Sigur sunt ok cantitatile pt crema de lamiie? Eu am facut reteta exact ca a ta di nu seamănă deloc stratul de crema. Poate ai uitat sa le dublezi
    ….

    • Nu, nu am uitat sa le dublez.
      Foile de pandispan din comert sunt mici, nu cred sa aiba mai mult de 20/30 cm si dupa preferinta mea crema este exact atat cat trebuie. Daca tie iti place cu mai multa crema poti dubla cantitatile ;)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu lapte de cocos

Prajitura cu lapte de cocos

Mod de preparare Prajitura cu lapte de cocos: Blat: Biscuitii ii punem in robot impreuna cu fulgii de nuca de cocos si ii macinam fin. Turnam untul topit si amestecam. Repartizam compozitia obtinuta in formele pentru prajituri si tasam foarte bine, astfel incat sa obtinem un strat compact. Eu am […]

Prajitura cu ananas si frisca

Prajitura cu ananas si frisca

Mod de preparare Prajitura cu ananas si frisca: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine […]

Eclere cu ciocolata si frisca

Eclere cu ciocolata si frisca

Mod de preparare Eclere cu ciocolata si frisca: Coji de eclere: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa […]

Prajituri cu mousse de ciocolata alba

Prajituri cu mousse de ciocolata alba

Mod de preparare Prajituri cu mousse de ciocolata alba: Blat: Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul, uleiul si smantana pentru frisca, apoi lasam la racit. Adaugam galbenusurile, apoi cernem deasupra faina si praful de copt. Omogenizam si aromam dupa gust cu esenta de rom. Albusurile le mixam cu un […]