Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi de cacao si crema de lamaie

Se intampla pe vremea cand nu aveam cuptor disponibil. Se intampla la vremea aceea sa am niste pofte nebune de o prajitura cremoasa si de un blat pufos de pandispan. Si cum aveam sa-mi potolesc pofta decat facand un drum pana la magazin sa cumpar niste foi de pandispan? Stiu, nu toata lumea e de acord cu ele, nu toti le agreaza… dar ce mai conteaza? Am venit acasa, am desfacut ambalajul, am scos foile si l-am aruncat, pentru a nu fi tentata sa ma uit pe lista de ingrediente si Doamne fereste! sa-mi treaca :))))

Asadar, o prajitura rapida pe care o poti face atunci cand esti la ananghie 😉 Si pana la urma, chiar daca foile nu sunt chiar atat de grozave, per ansamblu a fost o prajitura delicioasa. Evident ca foile se pot face si in casa daca nu vrei sa apelezi la varianta „de cumparat”… crema asta e delicioasa si merita orice efort. Parol! 🙂

Prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente

  • 1 pachet foi de pandispan
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette
  • 125 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic de zahar vanilat
  • zeama de la 1 lamaie
loading...

Mod de preparare Prajitura cu foi de cacao si crema de lamaie:

Intr-un castron se pune crema de branza si zaharul. Se amesteca bine cat sa se omogenizeze. Separat mixam smanatana cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma. La sfarsit aromam dupa gust cu zeama de lamaie, mixand bine bine.

Crema obtinuta o impartim in doua parti egale si o repartizam intre cele 3 foi de pandispan. Dam prajitura la rece pentru macar 1 ora, apoi se poate portiona. Mai buna este a doua zi, foile se inmoaie foarte bine si se poate taia foarte frumos.

Mi-am dat seama cam tarziu si oricum ai mei nu stiu daca ar fi acceptat, dar puteti pune in crema si ceva fructe (capsuni, zmeura, afine) , cred ca va fi un deliciu. 😉

Pofta buna!

Prajitura cu crema de lamaie

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Diana says:

    Tie nu ti-e mila de mine , de ce ma enervezi si azi ? Ce-mi faci tu mie cu-asa ceva ??? ai cumparat TU foi de pandispan ?!? nu pot crede asa ceva … si-asa eram trista de sa mor si alta nu :)) ca mi-a mai disparut o boneta de pe Bucataras.ro , vai vai vai , ce ma fac io faraaaaaa :(( , dar vazand minunea , gata , mi-a trecut . Buna praji …
    Wk frumos si voios !

    • Se mai intampla si de astea Diana… la nevoie! 🙂

      • Diana says:

        Glumeam , Miha draga … eu chiar sunt adepta solutiilor de compromis si tie ti-a iesit o minune de praji , eu nu zic urat ca prietenuta noastra de pe Bucataras 🙂

  2. Frumoasa prajitura!

  3. Iar ma bagi in bucatarie.. :)) Belea arata prajitura asta!

  4. A facut si mama si sunt DELICIOASE!!!! Multumesc ca ne ajuti sa pregatim dulciuri extraordinare!

  5. oana says:

    de unde ai luat acele lingurite cu cescutele acele dragute in capat?

  6. Tina says:

    Draga Miha, am o intrebare. daca as face un pandispan in casa, din cate oua ar trebui sa fac pentru a-mi ajunge cantitatea de crema de mai sus? 🙂

  7. lerena says:

    Sigur sunt ok cantitatile pt crema de lamiie? Eu am facut reteta exact ca a ta di nu seamănă deloc stratul de crema. Poate ai uitat sa le dublezi
    ….

    • Nu, nu am uitat sa le dublez.
      Foile de pandispan din comert sunt mici, nu cred sa aiba mai mult de 20/30 cm si dupa preferinta mea crema este exact atat cat trebuie. Daca tie iti place cu mai multa crema poti dubla cantitatile 😉

  8. Cu ce imbib pandispanul?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]