Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi de cacao si crema de lamaie

Se intampla pe vremea cand nu aveam cuptor disponibil. Se intampla la vremea aceea sa am niste pofte nebune de o prajitura cremoasa si de un blat pufos de pandispan. Si cum aveam sa-mi potolesc pofta decat facand un drum pana la magazin sa cumpar niste foi de pandispan? Stiu, nu toata lumea e de acord cu ele, nu toti le agreaza… dar ce mai conteaza? Am venit acasa, am desfacut ambalajul, am scos foile si l-am aruncat, pentru a nu fi tentata sa ma uit pe lista de ingrediente si Doamne fereste! sa-mi treaca :))))

Asadar, o prajitura rapida pe care o poti face atunci cand esti la ananghie 😉 Si pana la urma, chiar daca foile nu sunt chiar atat de grozave, per ansamblu a fost o prajitura delicioasa. Evident ca foile se pot face si in casa daca nu vrei sa apelezi la varianta „de cumparat”… crema asta e delicioasa si merita orice efort. Parol! 🙂

Prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente

  • 1 pachet foi de pandispan
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette
  • 125 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic de zahar vanilat
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare Prajitura cu foi de cacao si crema de lamaie:

Intr-un castron se pune crema de branza si zaharul. Se amesteca bine cat sa se omogenizeze. Separat mixam smanatana cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma. La sfarsit aromam dupa gust cu zeama de lamaie, mixand bine bine.

Crema obtinuta o impartim in doua parti egale si o repartizam intre cele 3 foi de pandispan. Dam prajitura la rece pentru macar 1 ora, apoi se poate portiona. Mai buna este a doua zi, foile se inmoaie foarte bine si se poate taia foarte frumos.

Mi-am dat seama cam tarziu si oricum ai mei nu stiu daca ar fi acceptat, dar puteti pune in crema si ceva fructe (capsuni, zmeura, afine) , cred ca va fi un deliciu. 😉

Pofta buna!

Prajitura cu crema de lamaie

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Diana says:

    Tie nu ti-e mila de mine , de ce ma enervezi si azi ? Ce-mi faci tu mie cu-asa ceva ??? ai cumparat TU foi de pandispan ?!? nu pot crede asa ceva … si-asa eram trista de sa mor si alta nu :)) ca mi-a mai disparut o boneta de pe Bucataras.ro , vai vai vai , ce ma fac io faraaaaaa :(( , dar vazand minunea , gata , mi-a trecut . Buna praji …
    Wk frumos si voios !

    • Se mai intampla si de astea Diana… la nevoie! 🙂

      • Diana says:

        Glumeam , Miha draga … eu chiar sunt adepta solutiilor de compromis si tie ti-a iesit o minune de praji , eu nu zic urat ca prietenuta noastra de pe Bucataras 🙂

  2. Frumoasa prajitura!

  3. Iar ma bagi in bucatarie.. :)) Belea arata prajitura asta!

  4. A facut si mama si sunt DELICIOASE!!!! Multumesc ca ne ajuti sa pregatim dulciuri extraordinare!

  5. oana says:

    de unde ai luat acele lingurite cu cescutele acele dragute in capat?

  6. Tina says:

    Draga Miha, am o intrebare. daca as face un pandispan in casa, din cate oua ar trebui sa fac pentru a-mi ajunge cantitatea de crema de mai sus? 🙂

  7. lerena says:

    Sigur sunt ok cantitatile pt crema de lamiie? Eu am facut reteta exact ca a ta di nu seamănă deloc stratul de crema. Poate ai uitat sa le dublezi
    ….

    • Nu, nu am uitat sa le dublez.
      Foile de pandispan din comert sunt mici, nu cred sa aiba mai mult de 20/30 cm si dupa preferinta mea crema este exact atat cat trebuie. Daca tie iti place cu mai multa crema poti dubla cantitatile 😉

  8. Cu ce imbib pandispanul?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu blat pufos si crema de caise

Prajitura cu blat pufos si crema de caise

Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de caise: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. […]

Prajitura rasturnata cu caise

Prajitura rasturnata cu caise

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu caise: Vom prepara mai intai umplutura de caise pentru prajitura. Caramelizam zaharul intr-o tigaie. Peste caramel turnam cu atentie smantana pentru frisca si amestecand continuu, la foc mic, fierbem pana se topeste caramelul si incepe sa se ingroase. Punem caisele in sosul caramel. Amestecand […]

Prajitura rasturnata cu visine

Prajitura rasturnata cu visine

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu visine: Vom prepara mai intai umplutura de visine pentru prajitura. Peste visinile curatate de samburi se presara zahar si se da vasul la rece pentru cateva ore (sau peste noapte). Intr-un bol punem amidonul si turnam deasupra zeama lasata de visine. Amestecam bine, rasturnam […]

Prajitura „Indiene cu frisca”

Prajitura „Indiene cu frisca”

Mod de preparare Prajitura „Indiene cu frisca” : Coji: Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, coaja de portocala confiata, cernem faina si omogenizam usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o punem intr-un posh si spritam cerculete in tava tapetata cu hartie […]