Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi de napolitana si crema mascarpone

loading...

O prajitura din seria „retete de prajituri fara nume” :)) nascuta din pofta de ceva dulce, cremos, ciocolatos si…putin crocant. Putinul asta se refera si la faptul ca foile de napolitana se inmoaie pana a doua zi de la crema. 🙂

2 foi de napolitana

Pentru blat:

7 oua
150 g zahar
4 linguri ulei
150 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Uleiul se toarna peste galbenusuri si se amesteca usor ca pentru maioneza. Emulsia obtinuta o aromam cu vanilie dupa gust si o turnam peste spuma de albusuri. Amestecam usor. Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o inglobam usor in compozitie, amestecand cu o spatura cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se aureste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema:

200 g ciocolata amaruie
250 ml smantana dulce pt frisca
250 g mascarpone
2 linguri coniac

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam la frigider pana se raceste bine si se intareste. Mixam branza mascarpone, apoi punem cate putin din crema de ciocolata si omogenizam. La sfarsit aromam cu cele 2 linguri de coniac.

Pe un platou punem 1 foaie de napolitana, jumatate din crema, blatul pufos de pandispan ( nu l-am insiropat, dar se poate insiropa daca va place), cealalta parte din crema si a 2-a foaie de napolitana.

Se da la rece 1 ora, apoi se portioneaza.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. arata yamiiiiiiiiiii!

  2. Arata foarte bine ! Imi place sa vin in vizita la tine pentru ca esti foarte inventiva . De cate ori vreau sa fac o prajitura noua caut intai aici .

  3. Realmente fantastica esta receta. Saludos

  4. voiam sa scriu „prima”:))))

  5. Arata foarte bine!!!
    Pe curand !

  6. mmmmm,ce buna trebuie sa fie praji asta… Pup u!

  7. E interesanta prajiturica ta!

  8. Foarte frumos si gustos

  9. Am venit iar! 😀 :)))

  10. Ce buna trebuie sa fie.De aratat arata minunat.
    Weekend placut iti doresc.

  11. Hellooou manac de doua zile prajitura asta. E buna, dar, totusi.. nu ne mai dai si altceva?

  12. Multumesc mult fetelor de aprecieri! :* :* :*

  13. Anonymous says:

    Miha pot spune ca esti o gospodina desavarsita!!!Am facut multe dintre retetele tale si sunt super asa ca nu exagerez cand spun asta.
    O intrebare la prajiturica asta:coniacul cand se adauga in crema?
    Iti multumesc si spor in ceea ce faci!Roxana

  14. Roxana, multumesc tare mult de aprecieri si de atentionare.
    Am omis sa scriu despre coniac, imi cer scuze. Am editat acum reteta.

    O zi frumoasa! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]