Prajitura cu foi si crema de lamaie

de Miha
375649 vizualizări
Prajitura cu foi si crema de lamaie

Reteta Prajitura cu foi si crema de lamaie

Bine v-am regasit dragilor! Dupa o saptamana in care o gripa urata m-a ravasit rau de tot, azi am reusit sa ma adun cat de cat si incerc sa-mi reintru in ritmul normal. Abia astept sa-mi recapat gustul si sa incep din nou sa pregatesc prajituri de casa, prajituri carora ai mei le-au cam dus lipsa saptamana asta 🙂 Azi v-am adus o prajitura cu foi si crema de lamaie, o reteta ce-o aveam pregatita pentru voi de mai multa vreme. Este o prajitura ce o puteti face la o aniversare sau atunci cand aveti musafiri, pentru ca iese destul de multa. Sau… de ce nu? pentru atunci cand vrei sa ai o prajitura buna pentru cateva zile 😉

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Bine v-am regasit dragilor! Dupa o saptamana in care o gripa urata m-a ravasit rau de tot, azi am reusit sa ma… Prajituri prajitura cu foi, prajitura cu crema de lamaie European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.2/5
( 64 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • cate un varf de lingurita praf de copt pentru fiecare foaie
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 5 linguri amidon
  • 1 litru lapte
  • 300 g unt
  • zeama de la 2 lamai

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de lamaie:

Foi:

Vom imparti ingredientele in 3 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem foile din tava, le punem pe un gratar si le lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Foi de pandispan pentru prajitura de casa

Crema de lamaie:

Galbenusurile, zaharul si amidonul se amesteca bine, pana se obtine o crema omogena. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. In crema fierbinte punem untul taiat cubulete. Se amesteca bine pana la omogenizare. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se racoreasca, acoperim cu folie alimentara, apoi dam la rece.

In crema racita incorporam zeama de lamaie, amestecand bine cu mixerul.

In tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara, punem unul din blaturi, jumatate din crema, cel de-al doilea blat, restul de crema si ultimul blat. Invelim bine in folie si dam la rece pana in momentul servirii.

Preparare prajitura cu crema de lamaie

Pofta buna! 😉

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Mai multe retete de prajituri cu crema de lamaie AICI

poate vă plac și rețetele

25 comentarii

Adina 27 aprilie 2015 - 12:22

Ador crema de lamaie,imi place mult prajitura ta ! 🙂

Răspuns
Miha 4 mai 2015 - 18:57

multumesc Adina >:D<

Răspuns
Beth 27 aprilie 2015 - 14:28

Hummmm…. simple et délicieux que demander de plus?
Une Partttttttttttttttttt
bisous

Răspuns
Miha 4 mai 2015 - 18:56

Bisous Beth! 🙂

Răspuns
aurelia 27 aprilie 2015 - 21:23

ei, asa mai vii de acasa cu aceasta prajitura 🙂
aferim!
si pupicei!

Răspuns
Miha 4 mai 2015 - 18:55

Multumesc doamna Aurelia :*

Răspuns
Laura 4 mai 2015 - 18:00

Vai, ce frumos arata! Ma bagi in boala! Insanatosire totala iti doresc:)

Răspuns
Miha 4 mai 2015 - 18:55

multumesc Laura! 🙂

Răspuns
mena 7 mai 2015 - 15:30

Vai di mini ce-i aici tu Miha! Ce bine arataaa!

Răspuns
Miha 7 mai 2015 - 15:56

multumesc <3

Răspuns
Daria 12 mai 2015 - 8:44

Imi plac toate prajiturile propuse de tine, sunt minunate.

Răspuns
Miha 12 mai 2015 - 10:05

Multumesc Daria 🙂

Răspuns
Anonim 17 mai 2015 - 19:55

Arunca un ochi aici. Nu e spam, vreau sa iti atrag atentia numai.Cred ca sunt ale tale.

Răspuns
Miha 18 mai 2015 - 8:37

Multumesc frumos de atentionare…
Probabil ca vrea sa-mi copie blogul cu totul 😀

Răspuns
cirs 25 mai 2015 - 8:03

o sa fac si eu prajirura, daca v-ar placea si…http:// retete -de-ava.blogspot.ro/2015/05/prajitura-cu-piersici.html

Răspuns
LUMINITA PASCARIU 3 ianuarie 2016 - 12:43

Foarte buna…am facut-o si eu!!!Merita sa o incercati!!

Răspuns
Miha 3 ianuarie 2016 - 17:40

multumesc 🙂

Răspuns
VERONICAROSESCU 22 aprilie 2016 - 7:21

ESTE USOR DE FACUT SI SUPER BUNA

Răspuns
Miha 22 aprilie 2016 - 8:36

multumesc 🙂

Răspuns
Marcela 7 noiembrie 2017 - 5:13

Scuza-ma, reteta pentru crema e corecta? 5 linguri de amidon?daca e vorba de linguri, atunci cred ca nu e bine, nu mi-a iesit

Răspuns
Miha 7 noiembrie 2017 - 9:15

da, este vorba despre linguri. Ce anume nu ti-a iesit?

Răspuns
Anda 29 noiembrie 2017 - 20:52

12 oua la foi sau 2 oua?

Răspuns
Miha 29 noiembrie 2017 - 20:59

12 🙂

Răspuns
Gârbea 27 ianuarie 2022 - 14:49

În loc de amidon se poate folosi făină de grâu?dacă da aș dori să știu câtă făină să folosesc la cremă

Răspuns
Miha 30 ianuarie 2022 - 10:47

Se poate folosi faina in loc de amidon, da. Teoretic, ar trebui sa pui dublul cantitatii de amidon, dar eu as pune mai putin, chiar daca crema va trebui fiarta putin mai mult. Asa nu va ramane faina cruda

Răspuns

Lasă un răspuns