Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu iaurt si ciocolata

Reteta Prajitura cu iaurt si ciocolata

Prajitura cu iaurt

Ingrediente

  • * 4 oua
  • * 200 g zahar
  • * 100 g unt
  • * 300 g iaurt
  • * esenta de vanilie
  • * 1 praf de copt
  • * ~400 g faina (cat sa iasa un aluat putin mai gros decat cel de clatite)
  • * 2-3 linguri bilute de ciocolata
loading...

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si ciocolata:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga untul moale, apoi iaurtul cate putin, esenta de vanilie si se mixeaza continuu. Faina se cerne cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se presara cu bilutele de ciocolata si se da la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. mmmmm….delicios de aratos si de bun!

  2. Un gâteau au yaourt qui semble délicieux.
    Je note ta recette.
    A bientôt.

  3. Deliciosos, se ven estupendos. Un saludo

  4. Vreau si eu, doar o patratica mica, ca sigur n-as rezista sa nu maninc vreo 3-4… Arata minunat de bine si cred ca e delicioasa.

  5. am salvat reteta, imi place si vreau s-o fac! te pup!:D

  6. Anonymous says:

    Buna Miha,
    Am facut prajiturica; este tare gustoasa; singura problema este ca mi-a crescut in cuptor cat tava, dar dupa ce am scos-o din cuptor dupa 25 min. sa incerc daca este gata, a dat inapoi. Dar data viitoare opresc cuptorul dupa 30-35 minute si o las acolo sa se raceasca. Foarte usor de facut si gustoasa. Multumim din nou pentru reteta 🙂

    Izabela

  7. Izabela foarte bine te-ai gandit pentru data viitoare. Posibil sa mai trebuiasca si putina faina in aluat.

    Pup si ma bucur ca v-a placut!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]