Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu jeleu de cafea

Imi place cafeaua! Nu stiu daca mai mult decat ciocolata, dar imi place :)) Si pentru ca-mi place si pentru ca n-am putut sa ma decid daca prajitura sa fie ori cu ciocolata ori cu cafea, le-am combinat.

Imi zicea o prietena… se cunoaste ca nu prea ai copiii pe acasa, ca ai inceput sa faci prajituri care-ti plac tie. :))) Asta apropo de prajitura cu cafea ce-am facut-o nu demult si de un tort cu cafea la care va voi invita curand. Hi hi…

Deci… va invit… Ori la mine, ori in bucatarie sa va faceti :)))

Prajitura cu jeleu de cafea si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 lingura bilute de ciocolata
  • 1 lingura cafea solubila (ness)
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 ml cafea preparata tare
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 intaritor de frisca (doar daca este absolut necesar)
  • Pentru jeleul de cafea:
  • 240 ml cafea preparata tare si indulcita dupa gust
  • 10 g gelatina
loading...

Mod de preparare Prajitura cu jeleu de cafea:

Blat:

Ouale se separa. Se toarna uleiul peste galbenusuri si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se toarna galbenusurile si se omogenizeaza usor. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu nuca macinata, ness-ul si bilutele de ciocolata, amesteand usor cu o spatula.

Se toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 minute. Blatul se aureste usor si se desprinde de pe marginea tavii. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un vas impreuna cu smantana si cafeaua. Se topeste la foc mic, avand grija sa nu dea in clocot. Se da deoparte si se omogenizeaza, apoi se pune la frigider pentru cel putin 1 ora, cat crema se raceste si se intareste. Mai apoi se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.

  • Daca nu se intareste suficient, daca refuza cu desavarsire sa se intareasca, adaugati 1 intaritor de frisca.

Punem crema peste blatul racit. Uniformizam si dam la rece pana pregatim jeleul de cafea.

Prajitura cu cafea si ciocolata

Jeleu de cafea:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Dupa ce preparam cafeaua, o lasam sa se racoreasca si o strecuram printr-o sita fina (daca o preparati la filtru sariti peste aceasta etapa). Adaugam gelatina si omogenizam. Dam la frigider pana se raceste bine si incepe sa prinda consistenta.

In jurul blatului punem inelul de la tava detasabila in care am copt sau confectionam unul dintr-o bucata de folie de aluminiu. Turnam deasupra compozitia pentru jeleu, care este inca lichida, apoi dam la rece pana se intareste foarte bine.

Se scoate inelul din jurul blatului si se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu ciocolata si jeleu de cafea

Tags: , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

42 Comentarii

  1. cafeaaaaa.vreau si eu.super arata si cand ma gandesc ca e cu cafea deja salivez.pup

  2. Simplemente perfecto. Saludos

  3. Si mofturosii ar fi incantati de asa bunatate!Pupici!

  4. oh, ce bun trebuie sa fie! :*

  5. Ah! Ce bunatate!
    Parca ziceam ca vin la Iasi, nu?:d:))))))

  6. Pur şi simplu fantastic!
    mil besossss

  7. ce buina trebuie sa fie!!!

  8. Daca-i cu cafea, o feliuta e a mea… adica imi place cafeaua mai mult decit ciucalata… yamiii… buna, merge linga cafeluta mea…

  9. hop si io! :)))

  10. De multe auzisem da’ de jeleu de cafea nu am auzit pana acum. Interesanta idee!

  11. Foarte frumos arata, am sa o incerc si eu cat de curand.

  12. Anonymous says:

    Dai si mie Miha ,sau … tre’ sa-mi fac , asa cum ne-ai sugerat
    Pupici de la Onesti si wk. frumos !

  13. Eu nu consum cafea,dar parca tot as vrea o feliuta de prajitura.Pup!

  14. Eu vin la tine, ca la mine in bucatarie nu prea am chef :D.

  15. Nu consum cafea dar imi plac la nebunie dulciurile cu cafea! Ciudat, nu?! :d Iar daca e combinat cu ciocolata si putina nuca , e de vis pentru mine! Imi place cea ce a iesit! Pup!

  16. interesant, poate fi foarte bun

  17. O idee fantastica jeleul de cafea! Arata super si îi simt parfumul pîna aici!
    Pupici si we frumos!

  18. Mama, ce idee cu jeleul de cafea, super!

  19. cred ca e delicios! Pupici

  20. auzi,jeleu de cafea ! super !ma pui la munca !

  21. Sarah, draga mea… cu drag te-as servi cu o felie de prajitura. Dar nu pot din 2 motive…esti prea departe si nu mai am. :)))
    Te pup!

  22. Saludos Jose Manuel! Gracias!

  23. Pupici Flory!
    Mofturosul cel mare a fost satisfacut. :)) Cei mici n-au papat, pentru ca „e prajitura pentru oameni mari” :)))

  24. E buna prajitura Amoush, e buna…;)

  25. Gabi, sa te astept la gara? :)))

  26. Multumesc Kisa! Pupici!

  27. Buna Lily, buna! 😉 Pup!

  28. Cuscra, sa trimit o portie cu avionul? :))))

  29. Alice…daaa…hop si tu! :))))
    Pup de nu te vezi! :))

  30. Minoki, sa mai vii pe la mine… poate mai inveti cate ceva. :)))

  31. PS, iti doresc spor la treaba. Si sper sa revii cu impresii. 😉

  32. Diana, draga mea… pentru tine ma apuc de treaba oricand, la orice ora. :))) Pupici si week-end frumos.

  33. Dia, daca nu-ti place cafeaua…dai jeleul deoparte. :)))

  34. Eiii…Ancuto…si pe tine te loveste lenea? Credeam ca numai pe mine. :)))

  35. Adela, te inteleg foarte bine. Desi eu una sunt o devoratoare de ciocolata, nu pot manca ciocolata amaruie decat in prajituri. Simpla nu-mi place.
    Pupici si multumesc!

  36. Multumesc Bianka! :*

  37. Multumesc Maya! Week-end frumos si tie!

  38. Multumesc Natalia! :*

  39. Ai dreptate Alinuta, e delicioasa! 😉 Pup!

  40. Pansy, eu ma bucur ca te pun la treaba! :))))
    Pupici cu lipici!

  41. Anonymous says:

    Wow , wow , wow , am rosit toata de emotie si placere , draga mea draga … muah , muah , muah …
    Onestiul te imbratiseaza .

  42. Tot Onestiu’ draga? Chiar tot? :))))

    Muah muah…:* :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]