Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu jeleu de mango

E cam cald sa dam drumul la cuptor, stiu asta! Dar, eu una, am o lista lunga cu retete de prajituri de incercat si pus in practica si numai uitandu-ma la ea mi se face pofta instant! 😀 Asa ca, fie cat de cald tot deschid cuptorul macar putin, jumatate de ora cat se coace un blat de prajitura nu e mare lucru :))

Prajitura cu jeleu de mango pe care v-o propun astazi, este foarte usor de facut si dupa ce sta la frigider si se raceste suficient este absolut delicioasa si cu siguranta veti uita caldura indurata de la cuptor :))

Prajitura cu jeleu de mango

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • esenta de vanilie
  • Pentru jeleul de mango:
  • 1 mango
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita gelatina
  • Pentru crema de branza:
  • 150 g crema de branza Almette
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara
loading...

Mod de preparare Prajitura cu jeleu de mango:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se toarna peste bezea si se amesteca usor. La sfarsit incorporam faina amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (22 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul devine ferm si se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Jeleul de mango:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece, atat cat sa fie bine acoperita de apa.

Mango se taie de-o parte si de alta a samburelui. Se cresteaza fructul pe orizontala si pe verticala, ca si cum am face un grilaj, apoi se preseaza coaja in jos. Se desprind cuburile de mango de pe coaja si se pun intr-un vas unde le vom pasa bine cu mixerul vertical. Se adauga zaharul, se omogenizeaza si se pune la fiert la foc mic pana scade zeama si ajunge la consistenta dorita. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin, apoi incorporam gelatina hidratata, amestecand bine.

Dam la rece pana compozitia se raceste foarte bine si incepe sa se inchege. Punem apoi peste blatul bine racit si punem din nou la frigider pana pregatim crema de branza.

Crema de branza:

Punem intr-un castron crema de branza Almette, untul moale ce l-am lasat la temperatura camerei si zaharul. Mixam totul foarte bine pana obtinem o crema omogena. La sfarsit aromam cu scortisoara. Dam la rece pentru cateva minute sa se intareasca putin, apoi o punem peste stratul de jeleu de mango.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu jeleu de mango

 

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Pentru o prajiturica asa buna merita sa deschidem putin cuptorul 😉

  2. Dea says:

    Tare buna prajitura! Ne uimesti de fiecare data Miha! Multumim! Te pup!

  3. Feliuta aia stiu ca e pentru mine asa ca vin repede sa o savurez 😉

  4. Cu mango ? Mango e de iarna, acum vrem cu fructe de sezon 🙂 !

  5. Laura Nechita says:

    Mihule, mi-ai facut o pofta cu prajitura asta! ce mi-o fi trebuit mie sa ma abonez la tine :)))))

  6. cred ca e absolut delicioasa! imi plac prajiturile cu jeleu, insa nu stiu de ce mereu evit sa le prepar, dar pentru toate trebuie sa existe un inceput………

  7. Äh ce buna e!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]