Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu lapte si biscuiti

Dupa indelungi cautari am reusit „sa pun mana” :)) pe o cutie de lapte condensat. Eram atat de bucuroasa incat o purtam ca pe un trofeu de pret. :)) Fiind atat de valoroasa am vrut sa fac o reteta de prajitura in care sa se simta gustul intens de lapte. Astfel ca am optat pentru aceasta, inspirata fiind de Natalia.

Este o prajitura din categoria „usor de preparat”

Ingrediente

  • 400 g lapte condensat
  • 350 ml lapte evaporat
  • 100 ml lapte
  • sucul de la 1 lamaie
  • ~250 g biscuiti de buna calitate
loading...

Mod de preparare Prajitura cu lapte si biscuiti:

lapte condensat

Daca nu aveti sau nu gasiti lapte evaporat puteti inlocui cu frisca lichida.

Intr-un castron se amesteca toate cele 3 feluri de lapte. Se toarna apoi sucul de lamaie amestecand continuu. In timp ce amestecati veti vedea ca va incepe sa se ingroase, dar consistenta va fi lichida.

Intr-un vas de sticla/ceramica  punem un strat de biscuiti, apoi un strat de crema.

Prajitura cu biscuiti

Alternam straturile de biscuiti si crema pana se termina. Ultimul strat va fi cel de crema.

Se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, dupa care se portioneaza si se pudreaza cu cacao din belsug.

Prajitura cu biscuiti fara coacere

Noi am fost atat de nerabdatori incat am fost nevoita sa o tai mult mai repede decat ar fi trebuit si a iesit cam pleostita, :)) fara straturi distincte, asa cum e cea a Nataliei, dar gustul este exceptional.

Prajitura cu biscuiti fara coacere
Anca Boghean a incercat si ea aceasta prajitura si ne-a trimis si poze. Ia uitati-va cat de frumoasa i-a iesit. Bravo Anca! 🙂
prajitura de casa cu biscuiti
Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

45 Comentarii

  1. O chicat cana :)))))))
    Faina si-s prima si pap tot !

  2. O chicat, n-o chicat mie-mi plac!:x
    Am ce am cu canile femeii 😀 stie ea! :))

  3. Foarte interesant si bun

  4. E intr-adevar o prajitura deosebita la gust, poate laptele condensat, care e asa o raritate, o face sa fie atit de buna! 😀
    Cana o chicat de ciuda ca nu poate minca prajituri :)))

  5. Realmente delicioso.

    Saludos

  6. nati :)))))))))))))))

  7. Anonymous says:

    buna, miha!
    vreau neaparat sa incerc prajitura asta…insa am rugamintea de a-mi alunga un gand dubios: nu se taie/nu se branzeste laptele in combinatie cu sucul de lamaie?! daca-mi dai tu asigurari ca nu, eu merg pana-n panzele albe, tot ce am incercat de la tine a primit laude peste laude, am incredere!
    multumesc anticipat pentru raspuns!
    pupicei! (ilda76)

  8. Anonymous says:

    asta e pe gustul meu si o sa o incerc negresit!un salut, mihaela!

  9. Ilda, incearca prajitura cu incredere, nu se taie. Procesul este „la rece” si nu se intampla nimic rau. Doar se ingroasa putin crema. 😉
    Pup!

  10. Mihaela, ma bucur ca-ti place! :*

  11. Multumesc Bianka. :*

  12. Saludos, Jose Manuel. 🙂

  13. Mai fetelor…ati fost de coma cu „chicatul” vostru. :)) Data viitoare o sprijin mai bine sa nu mai…chice. :)))

  14. Super, trebuie sa o incerc si eu 🙂
    Eu imi prepar singura laptele condensat, este extrem de simplu de facut iar gustul mi se pare mai bun.

  15. Te aşteaptă un premiu la mine pe blog…îl meriţi!!Pupici

  16. Raluca says:

    Prajitura se poate face si cu lapte condensat preparat acasa?multumesc anticipat

  17. Oana, eu acasa am incercat doar varianta rapida, cu lapte praf. Si…e bun, dar nu ca asta cumparat.
    Desigur, ca pana la urma e chestie doar de gust. 🙂

  18. Multumesc Alina pentru premiu, voi trece sa-l iau. :*

  19. Raluca, se poate face si cu lapte condensat preparat acasa, desigur. Doar sa fie indulcit.

  20. Anonymous says:

    bravo mihaela – felicitari si multumiri pentru prajitura asta deliciu – ca eu mor dupe lapte condensat – am intrat si pe alfinuta dar am renuntat imediat, ca are si ea multe atractii dar.. nu te lasa sa copiezi reteta, sau am eu un obicei prost – ca de ex. de la tine am copiat tot – cand nu mi voi mai permite internet am arhiva pregatita – la revedere si da ne – mura in gura – un meniu de Pasti – la revedere vrednico si frumoaso si Paste fericit, sanatate.
    Aurelia

  21. Miha, eu fac colectie de cani…nu vrei sa mi-o dai pe cea care a chicat impreuna cu o bucata de praji?
    O seara frumoasa!

  22. Anonymous says:

    buna, intru si eu printre voi si spun ca urmaresc mereu retele taleMiha, dar n-am zis nic pn acum…sa stii ca blogul tau de retete e preferatul meu, iar prajitura asta cred k e exceptionala, am sa o incerc si eu, insa am dubii, sunt incepatoare in ale bucatariei si nu stiam ca exista lapte condensat si evaporat, unde se gasesc astea?in orice supermarketuri?chiar e interesant, u de unde le-ai luat…daca e ok sa imi spui, k sa nu faci reclama…:D
    ms mult

  23. Miha ..hai la o briosa. Vino in MediaGalaxy din Felicia, maine intre 14-18…vezi si un cuptor misto de la Electrolux…briosele is din partea casei…:P

  24. Alina, sa vad cum ma descurc cu programul de pranz al copiilor. Sper sa pot ajunge, mi-ar face mare placere sa ne cunoastem. Pup! :*

  25. Anonim, multumesc. Si ma bucur ca ti-ai facut curaj :)) sa scrii.
    Laptele evaporat il cumpar de la Plus, iar cel condensat mi l-a adus cineva din Republica Moldova.
    In cazul in care locuiesti in Bucuresti, am inteles ca poti gasi lapte condensat la magazinele arabesti.

  26. Maria, draga imi esti de nu mai pot…dar cana nu ti-o dau. :)) Iti dau 2 portii de prajitura. Vrei? :)))

  27. Aurelia, multumesc. Paste fericit si voua. :*
    Zilele astea promit sa vin cu o schita de meniu, poate asa ma hotarasc si eu ce voi pune pe masa festiva. :)))

  28. Vai cum arata Miha…cred ca e ceva de vis!!! Ce marca de biscuiti ai folosit?

  29. iaca o reteta ce-mi place.iarasi ! de lapte evaporat n-am auzit,dar parca ar fi lapte condensat fara zahar.am gasit o reteta foarte buna de lapte condensat si de dulce de leche .iese ca cel ambalat,dar are un secret.acum m-am uitat mai bine pe pozele tale si am vazut ca laptele condensat,una din traduceri e lapte evaporat.ceea ce imi confirma ideea.pupu-te.poate maine execut operatiunea lapte evaporat.

  30. Pai mai intrebi, cum sa nu vreau.Pupici si o saptamana frumoasa!

  31. Anonymous says:

    Buna Miha,

    Tocmai am facut prajitura si am bagat-o la frigider.
    Problema este ca mi-a iesit crema foarte subtire si biscuitii se ridicau deasupra; si nu am avut decat 3 straturi de biscuiti dintr-un pachet de 300gr. Crezi ca o sa se ingroase? Am respectat cantitatile intocmai…

    Izabela

  32. Da, crema este subtire, dar este absorbita de biscuiti. Cu siguranta va iesi foarte buna. 😉 Sper sa-ti placa!

  33. Anonymous says:

    Buna seara Miha,

    Nu mi-a iesit prajitura de data asta. Cred ca biscuitii au fost de vina pentru ca nu au absorbit crema cu toate ca am cumparat din cei mai scumpi si tot pluteau de dimineata cand am scos-o din frigider. O sa incerc din nou cu alti biscuiti. Oricum am gustat putin si stiu ca o sa aiba un gust nemaipomenit.

    Izabela

  34. Izabela, biscuitii de tip fainos se preteaza cel mai bine la aceasta reteta. Tu de care ai folosit?

  35. ANCA says:

    Pentru acest sfarsit de saptamana am facut si eu prajitura aceasta minunata. Usor de facut, rapid de mancat. Daca as avea cum as pune poze sa vezi ce bine a iesit. Multumesc Miha!!! ANCA din Iasi.

    • Anca, ma bucur ca ti-a placut prajitura. Imi poti trimite pozele pe mail (miha278@gmail.com) si le voi atasa la reteta, daca esti de acord. 😉

  36. ANCA says:

    Am trimis poza. Multumesc ca esti de acord sa o atasezi la reteta. Multi pupici din Alexandru cel bun. Cu drag ANCA

  37. Inga says:

    Bună ziua!Răsfoind internetul am găsit și eu această rețetă și chiar acum am facuto și introduso la frigider, aștept rezultatul pună miine dimineață și sper din tot sufletul să mi se primească dar sincer am îndoieli. ( crema lăsa de dorit nu sa întărit de loc în timp ce am amestecat) Va spun miine rezultatul!

    • am scris si in reteta ca este moale/lichida. Pana dimineata tot lichidul ar trebui sa fie absorbit de biscuiti

  38. Inga says:

    Nu sa primit, e de dat la gunoi!!!

    • Prajitura asta am facut-o de mai multe ori si crede-ma ca niciodata nu am dat-o la gunoi.
      Ce fel de lapte condensat ai folosit? Depinde si ce biscuiti ai folosit, probabil ca unii care nu absorb foarte bine lichidul…

  39. Se amesteca pur si simplu cu telul sau se bate cu mixerul?Nu se precizeaza in reteta si vreau s-o fac fara sa dau gres.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]