Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu magiun si nuci

M-am apucat zilele trecute sa fac prajitura cu mere, prajitura ce o fac ori de cate ori am ocazia si multe mere la dispozitie. Pe cand faceam aluatul mi-a venit minunata idee 😀 de a face prajitura cu magiun. Nu, nu m-am apucat sa fac gemuri si dulceaturi, dar mama mea face cel mai bun magiun de prune :)) si aveam ceva borcane bine puse la pastrare. Am pus si niste nuci, iar de spartul lor s-au ocupat copiii, bucurosi fiind ca pot ridica nivelul de zgomot din casa :))))

Prajitura cu magiun si nuci

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 250-300 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan de 400 g magiun de prune
  • nuci tocate, cat sa acopere toata suprafata prajiturii

Mod de preparare Prajitura cu magiun si nuci:

Aluat:

Intr-un vas mixam oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina si framantam un aluat omogen si nelipicios.

Aluatul il impartim in 3. Intindem cu sucitorul doua treimi din aluat, la dimensiunea si forma tavii pe care o vom folosi. Eu am folosit o tava mica de 20 cm diametru. Transferam in tava tapetata cu hartie de copt, ridicand putin aluatul pe margine, formand o bordura. Punem magiunul de prune, acoperim cu un strat de nuca tocata. Din restul de aluat facem un grilaj cu care acoperim prajitura.

  • magiunul de prune se poate inlocui cu gem de prune sau orice alt gem va place
  • miezul de nuca il puneti intr-o punga mai groasa si il bateti putin cu ciocanul de snitele. Dureaza si mai putin decat daca l-ati taia cu cutitul si evitati si sa faceti prea multa mizerie
  • catitatea de magiun o puteti ajusta in functie de gustul vostru. Puteti pune mai mult sau mai putin… vedeti voi! 😉

Dam dava la cuptor la foc mediu pana aluatul se rumeneste. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu magiun si nuci

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Ce-mi plac prajiturile cu magiun si nuci!!! Cu siguranta o sa o fac si eu, Miha! Cum sa nu iubesti toamna cu astfel de prajituri?!?!? <3

  2. O farfurie plina vreau cu aceasta prajitura pentru ca imi place foarte mult!

  3. Anca says:

    arata foarte bine! as vrea sa o incerc si eu. care sunt cantitatile de ingrediente?

  4. Ma inscriu si eu pentru doua felii 😉

  5. Corina says:

    O prajitura de savurat toamna!
    Ce buna trebuie sa fie..

    P.S. in reteta nu vad ingredientele

    • multumesc Corina! >:D< Am editat acum si am adaugat si ingredientele. Cand am publicat reteta am avut o cadere de net si probabil nu s-au mai salvat.

  6. Daaa, da…si eu vreau o felie pentru ca iubesc atat nucile cat si magiunul de casa 😉 Te pup

  7. Alina says:

    Multumesc, pentru rețetă. A ieșit delicioasă 🙂

  8. Lisu Diana says:

    trebuiesc dublate ingredientele,cum sunt redate aici nu ajung pt.oprajitura.

    .

  9. Lisu Diana says:

    eu am facutcu;2 ous,10 linguri zahar 10linguri lapte,10linguri ulei,2plicuri praf de copt si faina cat cuprinde.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Mod de preparare Prajitura Krantz: Blat: Vom imparti ingredientele pentru blat in 2 parti si vom coace separat 2 foi in tava mare de aragaz (40/30 cm) Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]