Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu magiun si nuci

M-am apucat zilele trecute sa fac prajitura cu mere, prajitura ce o fac ori de cate ori am ocazia si multe mere la dispozitie. Pe cand faceam aluatul mi-a venit minunata idee :D de a face prajitura cu magiun. Nu, nu m-am apucat sa fac gemuri si dulceaturi, dar mama mea face cel mai bun magiun de prune :)) si aveam ceva borcane bine puse la pastrare. Am pus si niste nuci, iar de spartul lor s-au ocupat copiii, bucurosi fiind ca pot ridica nivelul de zgomot din casa :))))

Prajitura cu magiun si nuci

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 250-300 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan de 400 g magiun de prune
  • nuci tocate, cat sa acopere toata suprafata prajiturii

Mod de preparare Prajitura cu magiun si nuci:

Aluat:

Intr-un vas mixam oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina si framantam un aluat omogen si nelipicios.

Aluatul il impartim in 3. Intindem cu sucitorul doua treimi din aluat, la dimensiunea si forma tavii pe care o vom folosi. Eu am folosit o tava mica de 20 cm diametru. Transferam in tava tapetata cu hartie de copt, ridicand putin aluatul pe margine, formand o bordura. Punem magiunul de prune, acoperim cu un strat de nuca tocata. Din restul de aluat facem un grilaj cu care acoperim prajitura.

  • magiunul de prune se poate inlocui cu gem de prune sau orice alt gem va place
  • miezul de nuca il puneti intr-o punga mai groasa si il bateti putin cu ciocanul de snitele. Dureaza si mai putin decat daca l-ati taia cu cutitul si evitati si sa faceti prea multa mizerie
  • catitatea de magiun o puteti ajusta in functie de gustul vostru. Puteti pune mai mult sau mai putin… vedeti voi! ;)

Dam dava la cuptor la foc mediu pana aluatul se rumeneste. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! ;)

Prajitura cu magiun si nuci

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Ce-mi plac prajiturile cu magiun si nuci!!! Cu siguranta o sa o fac si eu, Miha! Cum sa nu iubesti toamna cu astfel de prajituri?!?!? <3

  2. O farfurie plina vreau cu aceasta prajitura pentru ca imi place foarte mult!

  3. Anca says:

    arata foarte bine! as vrea sa o incerc si eu. care sunt cantitatile de ingrediente?

  4. Ma inscriu si eu pentru doua felii ;-)

  5. Corina says:

    O prajitura de savurat toamna!
    Ce buna trebuie sa fie..

    P.S. in reteta nu vad ingredientele

    • multumesc Corina! >:D<
      Am editat acum si am adaugat si ingredientele. Cand am publicat reteta am avut o cadere de net si probabil nu s-au mai salvat.

  6. Daaa, da…si eu vreau o felie pentru ca iubesc atat nucile cat si magiunul de casa ;) Te pup

  7. Alina says:

    Multumesc, pentru rețetă. A ieșit delicioasă :)

  8. Lisu Diana says:

    trebuiesc dublate ingredientele,cum sunt redate aici nu ajung pt.oprajitura.

    .

  9. Lisu Diana says:

    eu am facutcu;2 ous,10 linguri zahar 10linguri lapte,10linguri ulei,2plicuri praf de copt si faina cat cuprinde.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajituri cu ciocolata

Prajituri cu ciocolata

Mod de preparare Prajituri cu ciocolata: Blat: Punem intr-un vas ciocolata rupta bucatele, untul, uleiul si smantana pentru frisca. Punem vasul pe foc mic (sau la baine marie) si amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si lasam la racit. In crema de ciocolata racita, adaugam galbenusurile mixand […]

Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si blat de cocos: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie, se toarna in ploaie […]

Tiramisu pentru copii

Tiramisu pentru copii

Mod de preparare Tiramisu pentru copii: Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un vas impreuna cu smantana pentru frisca si se topeste la foc mic sau la baine-marie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi punem vasul la congelator, sa se raceasca foarte bine crema de ciocolata. Crema de ciocolata racita […]

Prajitura rapida cu ciocolata

Prajitura rapida cu ciocolata

Mod de preparare Prajitura rapida cu ciocolata: Ciocolata rupta bucatele si untul se topesc la foc mic sau la baine marie. Se adauga coaja de portocala, se omonenizeaza compozitia si se lasa la racit. In compozitia de ciocolata racita se adauga zaharul si se mixeaza bine. Urmeaza apoi ouale, pe […]