Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mere in caramel

Exista cineva caruia sa nu-i placa prajitura cu mere, mai ales mere de alea scaldate in caramel? In afara de piticii mei, desigur… :))))  E atat de buna prajitura asta incat aproape ca iar m-as lauda singura ce prajituri bune fac, dar n-am s-o fac. Va las pe voi sa o faceti si sa va convingeti… :)))

Prajitura cu mere caramelizate

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 g faina
  • 170 g unt
  • 100 g zahar
  • 50 g fulgi de ovaz
  • 2 oua
  • 10 g praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere medii ca marime
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Prajitura cu mere in caramel:

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu un praf de sare, fulgii de ovaz, zaharul vanilat si praful de copt, apoi o incorporam in crema de unt, amestecand cu o lingura (cu mixerul va fi mai greu). Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru vreo 2 ore, timp in care aluatul se va intari considerabil.

Impartim aluatul in 3 parti, o parte o punem in congelator, restul il intindem uniform in tava de tarta. Dam la frigider pana pregatim merele, asta daca nu cumva le-ati pregatit intre timp. :))

Umplutura:

Merele se taie cubulete.

Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi smantana pentru frisca. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se topeste caramelul. Adaugam cubuletele de mere si le fierbem in caramel pana se inmoaie. dam deoparte si lasama la racit.

Punem merele in tava de tarta, repartizandu-le uniform pe toata suprafata tavii. Cand le punem peste aluat, incercam sa le scurgem pe cat posibil de excesul de caramel. Ce ramane il vom pastra pentru servire.

Restul de aluat, cel ce l-am pus la congelator il dam pe razatoarea cu ochiuri mari, repartizand uniform peste umplutura. dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.

Prajitura cu mere

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Que bonita foto.

    Saludos

  2. Tiene que estar buenisima

  3. Foarte buenisima prajitura! Numai buna sa inauguram atelierul meu de handmade. Te astpet la inaugurarea http://minoki-handmade.blogspot.com/

  4. Ce bine arata! 🙂

  5. Probabil ca nu exista persoana care sa nu placa asa ceva:)

  6. Ce buuna si ce bine arata!Pupici !

  7. Si eu vreau!
    Puteam sa jur c-am scris ceva aici [blush] :))

  8. Fie-ti milaaaaa!!! 🙂
    Weekend frumos.

  9. Miha arata divin.pe cuvant ca salivez.pupicei multi

  10. Nu-mi dau seama daca-i prajitura sau tort….dar are caramel si-i pe gustul meu,arata minunat!!!
    Pupici si o dumineca placuta!!!

  11. Buna intrebare, nu are cum sa nu-ti placa prajitura cu mere iar combinatia cu caramel potenteaza aroma marului nemaipomenit.(P.S. Imi place lingurita la nebunie) Va sarut, Ionela.

  12. Yamiii, ce delicios arata!!!!
    Mere, caramel… vreau si euuuu!!!

  13. Asa o prajiturica cu mar si caramel si o bula de inghetata am mancat eu ieri la un restaurant in Norvegia. Tare buna a fost!

  14. Cum zicea si Gabi mai sus… ufff…puteam sa jur ca am raspuns tuturor aici. [blush]

    Multumesc din suflet pentru aprecieri! Va invit la mine daca nu vreti voi sa va faceti. :)) Dar aduceti inghetata, ca spune Kadia ca e tare bun asa! :))

    Pupici si imbratisari calde tuturor!

  15. mirela says:

    super super cateva intrebari te rog 1 cu ce se pot inlocui filgii de ovsz 2 daca frisca la cutie merge si 3 se imparte aluatul in trei parti una la congelator si una in tava cealalta ce fac cu ea .mersi mult .FOARTE TATRE TORTUL BUCATARAS l-am facut copilului de ziua lui anul trecut si tatalui meu anul acesta

  16. Buna Mirela!

    1. Poti sa nu pui fulgii de ovaz daca nu vrei, dar mai adaugi putina faina.

    2. Eu de obicei folosesc smantana UHT pentru frisca, dar merge si frisca vegetala, daca de asta spuneai

    3. Aluatul se imparte in 3 parti, o parte la frigider, restul in tava, adica cele 2/3

    Ma bucur tare mult ca ai facut tortul acela foarte bun. 😉 Daca l-ai facut si a doua oara nu pot decat sa ma bucur.

    Multumesc si te mai astept. :*

  17. Pingback: Tarta cu mere si caramel - Cooking with my soulCooking with my soul

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]