Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mere in caramel

Exista cineva caruia sa nu-i placa prajitura cu mere, mai ales mere de alea scaldate in caramel? In afara de piticii mei, desigur… :))))  E atat de buna prajitura asta incat aproape ca iar m-as lauda singura ce prajituri bune fac, dar n-am s-o fac. Va las pe voi sa o faceti si sa va convingeti… :)))

Prajitura cu mere caramelizate

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 g faina
  • 170 g unt
  • 100 g zahar
  • 50 g fulgi de ovaz
  • 2 oua
  • 10 g praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere medii ca marime
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Prajitura cu mere in caramel:

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu un praf de sare, fulgii de ovaz, zaharul vanilat si praful de copt, apoi o incorporam in crema de unt, amestecand cu o lingura (cu mixerul va fi mai greu). Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru vreo 2 ore, timp in care aluatul se va intari considerabil.

Impartim aluatul in 3 parti, o parte o punem in congelator, restul il intindem uniform in tava de tarta. Dam la frigider pana pregatim merele, asta daca nu cumva le-ati pregatit intre timp. :))

Umplutura:

Merele se taie cubulete.

Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi smantana pentru frisca. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se topeste caramelul. Adaugam cubuletele de mere si le fierbem in caramel pana se inmoaie. dam deoparte si lasama la racit.

Punem merele in tava de tarta, repartizandu-le uniform pe toata suprafata tavii. Cand le punem peste aluat, incercam sa le scurgem pe cat posibil de excesul de caramel. Ce ramane il vom pastra pentru servire.

Restul de aluat, cel ce l-am pus la congelator il dam pe razatoarea cu ochiuri mari, repartizand uniform peste umplutura. dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.

Prajitura cu mere

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Que bonita foto.

    Saludos

  2. Tiene que estar buenisima

  3. Foarte buenisima prajitura! Numai buna sa inauguram atelierul meu de handmade. Te astpet la inaugurarea http://minoki-handmade.blogspot.com/

  4. Ce bine arata! 🙂

  5. Probabil ca nu exista persoana care sa nu placa asa ceva:)

  6. Ce buuna si ce bine arata!Pupici !

  7. Si eu vreau!
    Puteam sa jur c-am scris ceva aici [blush] :))

  8. Fie-ti milaaaaa!!! 🙂
    Weekend frumos.

  9. Miha arata divin.pe cuvant ca salivez.pupicei multi

  10. Nu-mi dau seama daca-i prajitura sau tort….dar are caramel si-i pe gustul meu,arata minunat!!!
    Pupici si o dumineca placuta!!!

  11. Buna intrebare, nu are cum sa nu-ti placa prajitura cu mere iar combinatia cu caramel potenteaza aroma marului nemaipomenit.(P.S. Imi place lingurita la nebunie) Va sarut, Ionela.

  12. Yamiii, ce delicios arata!!!!
    Mere, caramel… vreau si euuuu!!!

  13. Asa o prajiturica cu mar si caramel si o bula de inghetata am mancat eu ieri la un restaurant in Norvegia. Tare buna a fost!

  14. Cum zicea si Gabi mai sus… ufff…puteam sa jur ca am raspuns tuturor aici. [blush]

    Multumesc din suflet pentru aprecieri! Va invit la mine daca nu vreti voi sa va faceti. :)) Dar aduceti inghetata, ca spune Kadia ca e tare bun asa! :))

    Pupici si imbratisari calde tuturor!

  15. mirela says:

    super super cateva intrebari te rog 1 cu ce se pot inlocui filgii de ovsz 2 daca frisca la cutie merge si 3 se imparte aluatul in trei parti una la congelator si una in tava cealalta ce fac cu ea .mersi mult .FOARTE TATRE TORTUL BUCATARAS l-am facut copilului de ziua lui anul trecut si tatalui meu anul acesta

  16. Buna Mirela!

    1. Poti sa nu pui fulgii de ovaz daca nu vrei, dar mai adaugi putina faina.

    2. Eu de obicei folosesc smantana UHT pentru frisca, dar merge si frisca vegetala, daca de asta spuneai

    3. Aluatul se imparte in 3 parti, o parte la frigider, restul in tava, adica cele 2/3

    Ma bucur tare mult ca ai facut tortul acela foarte bun. 😉 Daca l-ai facut si a doua oara nu pot decat sa ma bucur.

    Multumesc si te mai astept. :*

  17. Pingback: Tarta cu mere si caramel - Cooking with my soulCooking with my soul

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]