Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mere si aluat faramitat

Reteta Prajitura cu mere si aluat faramitat

Prajitura cu mere

Ingrediente

  • * Aluat:
  • * 190 g faina
  • * 1 lingurita drojdie uscata
  • * 1 lingura zahar
  • * 100 ml lapte
  • * 40 g unt
  • * vanilie
  • * Aluat faramitat:
  • * 100 g faina
  • * 50 g zahar
  • * 50 g unt moale
  • * 30 g nuca macinata
  • * scortisoara
  • * Umplutura:
  • * 4 mere mari
  • * 2 linguri zahar
  • * 1 lingura scortisoara
  • * 50 g unt
loading...

Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat faramitat:

Aluat:

Se pune faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted.

Aluat faramitat:

Toate ingredientele se pun intr-un castron si se amesteca pana se vor obtine firimituri fine.

Umplutura:

Merele spalate, curatate de coaja si cotoare se taie cuburi. Se pun la calit intr-o tigaie impreuna cu zaharul, untul si scortisoara. Se fierb pana incep sa se inmoaie, apoi se pun la scurs intr-o sita.

Aluatul se intinde intr-o tava detasabila, unsa in prealabil cu unt si se ridica o bordura de aproximativ 3 cm. Se repartizeaza umplutura de mere uniform, dupa care se acopera cu aluatul faramitat.

Se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. oldies but goodies !!!!!!!! intotdeauna.felicitari !

  2. Aha, si eu am in plan pentru miine sa fac ceva cu mere… gind la gind… Facusem odata ceva cu aluat razuit, dar era cu brinzica…

  3. Ce pofta mi-ai facut Miha… Mama imi facea prajiturica asta cand eram copii. Nu stiam reteta dar acum o salvez si o sa o fac curand… Un pupic si felicitari…

  4. Miha, sa ai o primavara minunata!
    Te imbratisez cu drag,
    Flori (Bucataria Portocalie)

  5. La multi ani Miha, sa ai o primavara frumoasa!!!

  6. O primavara frumoasa, Miha!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]