Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mere si caramel

Prajitura de casa cu mere si caramel

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 3 oua
  • * 100 g zahar
  • * 200 g iaurt
  • * 3 linguri ulei
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 200 g faina
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru caramel:
  • * 100 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca lichida
  • * Umplutura:
  • * 6 mere
  • * 1 lingura scortisoara
loading...

Mod de preparare Prajitura cu mere si caramel:

Blat:
Ouale le mixam energic cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana devin ca o crema si s-au marit considerabil in volum. Turnam uleiul, esenta de vanilie, apoi iaurtul si omogenizam. Incorporam usor si faina amestecata cu praful de copt

Caramel:

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel.

Adaugam merele curatate si taiete in felii potrivit de groase si se amesteca usor cu o spatula, pana cand toate feliile de mar au fost cuprinse de un strat uniform de caramel.

Umplutura:

Merele caramelizate si o parte din caramel le punem intr-o tava ( 27/18 cm) unsa cu unt.

Mere caramelizate

Turnam deasupra compozitia pentru blat, nivelam si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam sa se racoreasca.

Prajitura cu mere caramelizate

Turnam deasupra restul de caramel, apoi o portionam.

Prajitura rasturnata cu mere caramelizate

Dulciuri fel de fel

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Minunat, poate fi foarte bun. O so fac si eu

  2. Minunat, abia astept sa-ti „fur” reteta. Te pup.

  3. vaaaai fac si eu prajitura in weekend, arata superb! am mancat o prajitura asemenatoare de curand de la cineva si am zis ca trebuie sa gaasesc si eu reteta sa fac!!!
    mercic de reteta, revin sa spun cum mi a iesit!
    weekend frumos!

  4. Springflower, multumesc si ma bucur ca ai gasit reteta care-ti place! 😉
    Imbratisari si te mai astept!

  5. Bianca, multumesc! 🙂

  6. Ghiocel, multumesc! ma bucur ca ti-a placut! Abia astept sa o vad pe a ta. 😉

  7. ce faina prajitura, ce iti poti dori mai mult decat mere si caramel….

  8. foarte foarte buna! Arata minunat!

  9. Multumesc! :*

  10. merge si cu alte fructe?

  11. Da… cu pere, ca tot este sezonul. Sau cu ananas… 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]