Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mere si nuca de cocos

O prajitura cu mere fooooarte buna si aromata.  Am terminat-o de mancat in cateva ceasuri. :))

prajitura-cu-mere-si-nuca-de-cocos

 

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 130 g unt
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 80 g nuca de cocos
  • 160 g faina
  • 1 praf de copt
  • 3 mere
loading...

Mod de preparare:

Laptele il punem la fiert si in momentul in care da in clocot punem nuca de cocos si omogenizam. Lasam la racit.

Untul moale, la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.

Punem si cocosul cu lapte, apoi faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam merele curatate de coaja si taiate cubulete.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt

si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Se lasa la racit in tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Mersi Lena

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Interesant reteta si foarte bune prezenţa tort.

    Salutări de la World produse de patiserie de fantezie

  2. trebuie sa fie buna.mie imi plac mult prajiturile cu mere.

  3. Arata foarte bine prajitura!
    Cand ma uitam la reteta nici nu am recunsoscut-o, abia la urma am vazut mentiunea ta 🙂
    Si chiar este foarte buna.
    Lena

  4. Ce pufoasa este, am sa fac si eu!! :))

  5. buna dimineata, raspandacul sef am venit sa raportez 🙂
    o poveste cu o sfoara ce sa da in tara , o poveste cu si depre cadouri culinare. povestea si intreaga polologie…pe blogul meu 🙂

  6. Mi se pare interesanta reteta. Cred ca o sa fac si eu.

  7. Anonymous says:

    arata ff pufoasa ,cred ca si gustoasa

  8. Anonymous says:

    arata ff pufoasa dar cred ca are un gust rafinat si parfumat datorita merelor

  9. Anonymous says:

    Este foarte buna am incercato,la toti le-a placut.mai ales copilasul meu de un an si 4 luni.frageda felicitari tine-o tot asa

  10. Ma bucur tare mult ca v-a placut.

    Multumesc! 🙂

  11. yami,yami!!arata fff bine!!! o zi buna!!

  12. Multumesc mult!
    Zi frumoasa si tie!

  13. arata super…merita incercata

  14. Da Alina e buna si pufoasa. Nu mai zic de aromata. 😉

    Pupici si te astept cu impresii dupa ce-o faci! :*

  15. Ana-Maria says:

    Buna, poti sa-mi spui, te rog, ce inseamna 80 gr nuca de cocos? Cate linguri sau pahare? Nu am cantar de masurat. Multumesc mult.

    • Buna Ana-Maria.
      Am vrut sa masaor acum, dar din pacate cantarul meu nu se mai deschide. Probabil ca are nevoie de alte baterii. O sa revin cu o masuratoare exacta daca vrei, dar cu aproximatie 1 lingura cu nuca de cocos cantareste 15 g.

      • Ana-Maria says:

        Multumesc pentru reteta; am facut-o in weekend si a fost foarte buna; reteta asta va fi pastrata si repetata cu siguranta:)
        o zi frumoasa!

  16. Katy says:

    Buna! Imi suna foarte bine reteta asta, dar as avea 2 intrebari, si anume: 1. Cand ai spus nuca de cocos te ai referit la fruct sau la acei fulgi din comert? 2. Merele raman oarecum intregi? ( am vazut ca s taiate cubulete, practic nu se pot face o pasta decat cu ajutorul unui blander) . Multumesc frumos! O zi faina!

    • Buna Katy!
      1. este vorba despre fulgii de cocos din comert
      2. merele sunt taiate cubulete si asa raman in prajitura, nu le faci pasta.

      Zi fumoasa si tie!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]