Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mere si sos de ciocolata

loading...

Neaparat trebuie sa incercati aceasta prajitura cu mere. E atat de bunaaa! :))

Pentru blat avem nevoie de:

5 oua
100 g zahar
5 linguri apa minerala
5 linguri ulei
100 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine ca pentru bezea. Urmeaza galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.Amestecam apa minerala cu uleiul si turnam peste compozitie in fir subtire si mixand in acelasi timp. La sfarsit,faina amestecata cu praful de copt.

Pentru umplutura avem nevoie de:

4-5 mere
4 linguri zahar
2 lingurite scortisoara

Merele le curatam si le taiem felii.Presaram cu zahar si scortisoara.

Aluatul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,iar deasupra repartizam feliile de mar.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste,in jur de 35 de minute.

Intre timp preparam sosul de ciocolata din:

4 linguri cacao
2 linguri zahar
50 g unt
1 pahar apa

Cacaoa o amestecam cu zaharul si o „desfacem” cu apa. Punem vasul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam si untul.Mai dam cateva clocote si lasam la racit.

Dupa ce s-a copt prajitura,o lasam la racit in tava dupa care o portionam. Servim cu sos de ciocolata.

Daca turnati tot sosul peste prajitura,aceasta se va insiropa putin cu acesta si va fi o minune. 😉
Mi-a venit ideea asta abia dupa ce m-am mazgalit :)) bine la juma de prajitura . :)) La fiecare bucatica trebuia sa pun sos deasupra.Asa ca m-am „nervat :)) si l-am turnat tot acolo. Sa fie! :))

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. super!
    mai Miha,tu nu iesi deloc din bucatarie?:)))
    pup.seara minunata!

  2. Mmmm…ce imi plac merele la prajituri!

  3. Multumesc Gabi!

    Mai ies din bucatarie…din cand in cand! :))

  4. Ducesa,te-as invita la o portie daca as mai avea! 🙂

  5. delicioasa! trebuie sa o incerc si eu

  6. Neaparat! Merita! 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]