Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu miere

loading...

* Blat:

* 3 oua
* 200 g zahar
* 2 linguri miere
* 1 lingurita bicarbonat
* ~350 g faina


Ouale se bat impreuna cu zaharul, mierea si un praf de sare. Se pune vasul pe foc, la baine marine, si se fierbe pana la dizolvarea completa a zaharului, amestecand continuu. Se adauga bicarbonatul. Compozitia se va umfla considerabil, devenind ca o spuma.

Intr-un alt vas punem faina, apoi turnam putin cate putin compozitia de oua, amestecand continuu cu lingura. Trebuie sa obtinem o compozitie vascoasa, putin mai groasa decat cea de chec. Eventual se mai adauga faina.

Intr-o tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina, punem aluatul intinzandu-l cu mainile bine infainate. Se da tava la cuptor, la foc mare, pana se rumeneste ( in jur de 10-15 minute).

Se lasa la racit, se scutura bine de faina cu ajutorul unei pensule si se taie in 2.

* Crema:

* 800 g smantana 26% grasime
* 2 linguri zahar

Smantana rece se mixeaza pana incepe sa faca basicute la suprafata. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste. Se poate adauga si un intaritor de frisca.

Cantitatea de smantana poate fi si mai mare. Cu cat mai multa crema, cu atat prajitura va fi mai buna.

* Decor:

* 50 g ciocolata amaruie

In tava in care am copt blatul tapetata cu folie alimentara se pune primul blat, 3/4 din crema, cel de-al 2-lea blat si se acopera cu restul de crema. Se da la rece pentru minim 6 ore, dupa care se acopera cu ciocolata rasa si se portioneaza.

Sursa

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. CE BINE ARATA SI CRED CA SI VARIANTA SAT E FFBUNA TREBUIE INCERCATA .PUPICI miHA 🙂

  2. Eres una artista haciendo pasteles.

    Saludos

  3. arata perfect prajiturica ta si nu mi se pare greu de facut,deci sigur am sa o fac si eu!o seara minunata!pup!

  4. Chiar ma gandeam sa fac si eu o prajitua cu miere. Tare bine arata!

  5. Ce bine arata prajiturica! Am salvat si eu reteta cu siguranta o sa o incerc.

  6. Buna seara, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

  7. tare frumoasa e prajitura!eu am doua maini stangi la capitolul ornat prajiturele…

  8. Multumesc Anca draga!
    E foarte buna prajitura, sa o incerci. 😉
    Pupici!

  9. Multumesc Jose Manuel! 🙂

  10. Gabriela, te pup!
    Prajiturica nu e greu deloc de facut si e buna buna. 😉

  11. Multumesc Liana. 🙂

  12. Multumesc Vio!
    Ma bucur ca ti-a placut prajiturica si mai ales ma voi bucura daca ai s-o incerci. Pupici!

  13. Geta, sa stii ca nici eu nu ma descurc prea bine. Dar perseverez. :))
    Multumesc si te pup!

  14. Multumesc Bianka draga mea!

  15. Anonymous says:

    dar de care smantana se peajituri sau obijnuita

  16. Smantana obisnuita, cu procent mare de grasime e ideal. Merge si cu cea de 15 sau 20%

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]