Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu morcov

loading...

Aceasta reteta o aveam in plan si imi doream sa o fac de multa vreme si asta nu pentru ca as fi innebunita dupa morcovi, ci din curiozitate. Ehhh….imi spunea mie cineva ca asa-s Fecioarele… :))))

E buna si aromata, cu interior pufos si nitel umed, potrivita pentru a face un blat de tort la o petrecere pentru copii sau pentru pachetelul de la scoala, caz in care se va renunta la frisca de deasupra.


450 g morcovi
100 g unt
200 g zahar
5 oua
300 g faina
1 plic zahar vanilat
1 praf de copt

Ouale se separa si morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici.

Untul se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o crema. Se adauga apoi cate un galbenus si se mixeaza bine dupa fiecare. Punem morcovul ras si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Dupa ce spuma a devenit ferma se incorporeaza in 2 transe in compozitia cu morcov, amestecand usor cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 50 de minute. Faceti proba cu scobitoarea.

Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se scoate pe un gratar unde se va lasa pana la racirea completa.

Se acopera cu strat generos de frisca batuta si se presara cu bombonele mici de ciocolata.

Se poate acoperi cu o crema de branza cu scortisoara, asa cum as fi vrut eu sa fac de fapt, dar pana la urma am renuntat din lipsa de timp.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Superbe ce gâteau sa ouvre de suite l’appétit, bravo

  2. Arata tare bine,imi tot propun sa incerc si eu cu morcovi,dar cum nu sunt fan deloc morcovi,tot ezit,,,,dar poate in prajitura o sa-mi placa.
    O zi frumoasa!!

  3. De multa vreme ma bate si pe mine gandul sa incerc o praji cu morcov. Cred ca m-ai convins 🙂

  4. Mie imi plac mult prajiturile cu morcovi, chiar am si eu in plan una.
    Arata minunat, ca tot ce faci!

  5. bunbun.mama si matusa faceau.o data am incercat si eu si nu mia iesit eram in liceu.dar buna rau.ms.pop

  6. Arata foarte bine si combinatia este interesanta. Multumim :*

  7. imi place cum arata. si eu fac checuri cu morcovi, ne plac foarte mult

  8. Imi place mult cum arata! nu am facut niciodata prajitura cu morcovi si cred ca e cazul sa incerc si eu :). pup

  9. Am facut si eu cupcakes cu morcovi si au fost grozave , deci clar e super delicioasa si prajiturica ta !!!

  10. interior pufos si nitel umed – exact pe gustirile mele. Frumoasa si poza!

  11. N-am avut niciodata ocazia sa pap prajiturica cu morcovi. Dar dupa cum suna reteta si dupa cum arata – vreau si eu! Ce-mi plac servetele alb cu negru! Si canutele … 🙂

  12. Pingback: Prăjitură de post (vegană) cu morcovi (pentru Dulce Românie)

  13. carmen says:

    Am facut cu morcov si mandrole ff buna o incerc si pe asta imi pare buna.

  14. carmen says:

    O sa o incerc sant ff bune cu morcov am mai preparat

  15. Natasa says:

    Numaidecit vreau sa o incerc….fff bine arata!!!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]