Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu morcov

Aceasta reteta o aveam in plan si imi doream sa o fac de multa vreme si asta nu pentru ca as fi innebunita dupa morcovi, ci din curiozitate. Ehhh….imi spunea mie cineva ca asa-s Fecioarele… :))))

E buna si aromata, cu interior pufos si nitel umed, potrivita pentru a face un blat de tort la o petrecere pentru copii sau pentru pachetelul de la scoala, caz in care se va renunta la frisca de deasupra.


450 g morcovi
100 g unt
200 g zahar
5 oua
300 g faina
1 plic zahar vanilat
1 praf de copt

Ouale se separa si morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici.

Untul se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o crema. Se adauga apoi cate un galbenus si se mixeaza bine dupa fiecare. Punem morcovul ras si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Dupa ce spuma a devenit ferma se incorporeaza in 2 transe in compozitia cu morcov, amestecand usor cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 50 de minute. Faceti proba cu scobitoarea.

Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se scoate pe un gratar unde se va lasa pana la racirea completa.

Se acopera cu strat generos de frisca batuta si se presara cu bombonele mici de ciocolata.

Se poate acoperi cu o crema de branza cu scortisoara, asa cum as fi vrut eu sa fac de fapt, dar pana la urma am renuntat din lipsa de timp.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Superbe ce gâteau sa ouvre de suite l’appétit, bravo

  2. Arata tare bine,imi tot propun sa incerc si eu cu morcovi,dar cum nu sunt fan deloc morcovi,tot ezit,,,,dar poate in prajitura o sa-mi placa.
    O zi frumoasa!!

  3. De multa vreme ma bate si pe mine gandul sa incerc o praji cu morcov. Cred ca m-ai convins 🙂

  4. Mie imi plac mult prajiturile cu morcovi, chiar am si eu in plan una.
    Arata minunat, ca tot ce faci!

  5. bunbun.mama si matusa faceau.o data am incercat si eu si nu mia iesit eram in liceu.dar buna rau.ms.pop

  6. Arata foarte bine si combinatia este interesanta. Multumim :*

  7. imi place cum arata. si eu fac checuri cu morcovi, ne plac foarte mult

  8. Imi place mult cum arata! nu am facut niciodata prajitura cu morcovi si cred ca e cazul sa incerc si eu :). pup

  9. Am facut si eu cupcakes cu morcovi si au fost grozave , deci clar e super delicioasa si prajiturica ta !!!

  10. interior pufos si nitel umed – exact pe gustirile mele. Frumoasa si poza!

  11. N-am avut niciodata ocazia sa pap prajiturica cu morcovi. Dar dupa cum suna reteta si dupa cum arata – vreau si eu! Ce-mi plac servetele alb cu negru! Si canutele … 🙂

  12. Pingback: Prăjitură de post (vegană) cu morcovi (pentru Dulce Românie)

  13. carmen says:

    Am facut cu morcov si mandrole ff buna o incerc si pe asta imi pare buna.

  14. carmen says:

    O sa o incerc sant ff bune cu morcov am mai preparat

  15. Natasa says:

    Numaidecit vreau sa o incerc….fff bine arata!!!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida: Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie. Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) […]

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]