Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si mousse de zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata
  • 30 g unt
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100g zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru mousse-ul de ciocolata avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingura de gelatina (am pus un plic de gelatina la inmuiat cu 3 linguri de apa rece si din acest amestec am luat o lingura. Restul il vom folosi la mouse-ul de zmeura)
  • Pentru mousse-ul de zmeura avem nevoie de:
  • 300 g zmeura
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri gelatina
loading...

Mod de preparare Prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura:

Blat:

Topim ciocolata cu untul si lasam deoparte la racit. Cele 4 albusuri le batem spuma tare, ca pentru bezea, cu zaharul. Adaugam si galbenusurile. Dupa ce-am omogenizat, turnam amestecul de ciocolata si mixam. Amestecam faina cu praful de copt si sarea si incorporam in compozitia de mai sus. Iese un aluat mai gros decat cel de chec. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Mousse de ciocolata:

Ciocolata o punem la topit cu 150 ml de frisca. Incalzim doar pana la punctul de fierbere. Dupa ce s-a racorit adaugam lingura de gelatina, omogenizam si dam la frigider sa se intareasca. Intre timp batem frisca ramasa si o amestecam cu ciocolata racita, usor cu miscari de sus in jos. Sau de jos in sus. :))

Intre timp s-a copt si blatul pe care-l taiem in doua. Punem mouse-ul de ciocolata intre cele 2 blaturi si dam la frigider pana e gata si mousse-ul de zmeura.

Mousse de zmeura:

Zmeura o blenduim, facem un piure pe care il punem un pic la incalzit, ca sa putem dizolva gelatina. Dam la frigider pana batem frisca, pe care o incorporam in piureul de zmeura cu aceleasi miscari de sus in jos ­čÖé Dam la frigider pana se intareste putin, apoi formam cel de-al doilea strat de crema.

Ornam cu ciocolata topita, in functie de imaginatie si indemanare ­čÖé

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Super arata, Miha! Cred ca are un gust…!!!

  2. Multumesc Flor!
    Da,gustul acrisor al zmeurei se potriveste de minune cu cel al ciocolatei. ­čśë

  3. Miha, felicitarile mele!!! Esti o gospodina desavarsita. Ai toata admiratia mea.

  4. Oare de ce o fi aparut Catalin? Eram eu Roxxy80. Chiar ma intrebam unde trebuie sa trec prenumele.

  5. Hai ma Roxxy…Si eu care ma gandeam ca am starnit admiratia unui mascul. :))

    Multumesc! Pupici!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]