Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu nectarine

Prajitura cu nectarine este o prajitura rapida si cu ingrediente la indemana oricui. Ce e fain la prajitura aceasta e ca se poate face cu orice fel de fructe aveti voi chef. Rezultatul va fi acelasi: delicios!

Eu am facut prajitura intr-un vas mic, o portie pentru o singura persoana. Pentru mine, adica. :)))

Prajitura de casa cu nectarine

Ingrediente

  • 2 nectarine
  • Blat:
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
  • 1 lingura ulei
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
loading...

Mod de preparare Prajitura cu nectarine:

Oul se mixeaza cu zaharul si zaharul aromat pana se albeste si devine ca o crema. Adaugam pe rand laptele si uleiul amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Nectarinele taiate cubulete se pun intr-un vas termorezistent uns bine cu unt.

Prajitura cu piersici sau nectarine

Se toarna deasupra compozitia pentru blat. Se da la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana prajitura se rumeneste usor si se dezlipeste de peretii vasului.

Se lasa la racit in vas, apoi se pudreaza cu zahar.

Se serveste ca atare sau langa o cupa de inghetata delicioasa. Sau un pahar de lapte. Sau o cana de cafea :)))

Prajitura cu nectarine

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Minunata, sunt convinsa!
    Mama prepara un fel de tarta similara!
    Desi eu prefer, in general, sa las fructele si prajiturile ca „domenii” separate :)), prajitura asta mi-ar placea pentru ca e facuta de tine!
    Pupici!
    P.S.Iti voi trimite un e-mail cu acele intrebari despre reteta de tort caci ma tem ca, altfel, va rade intreaga natiune de mine!:blushing:

  2. Multumesc fetelor de aprecieri. Va imbratisez cu drag! :*

  3. Felicia, draga mea… ca-mi scrii aici, ca-mi scrii pe mail… eu iti voi raspunde negresit! Aici sunt intotdeauna pentru tine. 🙂

  4. Miha draga , nectarine sau piersici ? =))
    PS Egoisto … doar ptr tine :))

  5. imi place ce ai faurit tu aici! 😀 :*

  6. Ce simpla si buna!
    Pupici.

  7. Super buna trebuie sa fie!

  8. izabela says:

    Am cautat foarte mult pe net un tort amandina, mi-a placut foarte mult al tau cum arata si l-am incercat. SENZATIONAL! Acum caut un tort cu crema de iaurt si nectarine…dar nu gasesc ceva care sa imi placa. Miha, te rog poti sa ma ajuti? Fiica mea implineste pe 24 august 4 anisori si as dori sa ii fac un tort racoros! Multumesc !

  9. roxana stefan says:

    Buna!arata delicios!pentru o portie mai mare,putem pastra proportiile?

    • Pentru o portie mai mare dublezi, triplezi… ingredientele. In functie de cat de mare vrei sa fie 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]