Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu Nesquik

Tare mi-a placut prajitura cu Inka de la Gabi…mi s-a facut asa o pofta incat am aprins cuptorul fara sa mai tin cont de gradele din termometre. :)))

Dar cum socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa si cum Inka n-am mai baut de pe vremea cand eram insarcinata cu Robert si la magazinul de cartier n-am gasit, am inlocuit cu Nesquik. Nu-i tot aia, dar ce mai conteaza? :)))

Pentru blat:

50 g Nesquik
6 linguri apa
6 oua
200 g zahar
100 ml ulei
200 g faina
1 lingurita praf de copt
esenta de rom

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam uleiul, apoi  Nesquik-ul si omogenizam. Turnam apa fierbinte, mixand continuu. Incorporam si faina amestecata cu praful de copt.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam restul de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, bezea ce o vom incorpora in cateva reprize in compozitia cu cacao.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Facem proba cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine se taie in 2.

Pentru crema:

250 g unt
200 g zahar
4 linguri Nesquik
2 oua
esenta de rom

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam cacaoa Nesquik, omogenizam si punem vasul la baine-marie. Amestecand continuu, fierbem crema pana incepe sa se ingroase, ca o ciulama. Dam deoparte si lasam la racit.

Se topeste untul partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Incorporam in 2 etape in crema de oua complet racita.

Repartizam crema pe unul din blaturi si acoperim cu cel de-al doilea blat.

Topim 50 g ciocolata amaruie si ungem blatul de deasupra in strat foarte subtire, apoi presaram toata suprafata prajiturii cu nuca prajita si rupta bucati cu mana.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. ba daaaaa, e tot aia :-))))))
    super a iesit!
    ma bag acu’ la ceva cu fructe.
    week/end frumos!

  2. week-nd placut pop.multumesc.papi bun

  3. Vai Miha ce bine ti-a iesit!!! Ma duc si eu sa ma apuc de ceva treaba pe aici 😛 Felicitari pentru premiu! 😉 Pupici si weekend frumos!

  4. Eu stiu sigur ca e buna si cu Nesquik.Pup!

  5. Trebuie sa fie divina!!!
    Neaparat o adaug pe lista de „to do”!!!
    Pupicei, Miha!

  6. Oaaaaaa, ce fain arata!!!!!!!!!! Miam miam.

  7. Este excelenta, mai ales cu toppingul crunchy!

  8. Trebuie sa fie o bunatate! Interesanta crema 🙂

  9. arata foarte bine :).
    Cu ce as putea inlocui untul din crema? eu nu sunt o mare fana a acestui produs in creme.

  10. Multumesc de aprecieri, va imbratisez cu drag!

  11. Multumesc Alina!

    Nu prea ai cu ce inlocui untul, decat cu margarina, dar nu cred ca e o idee prea grozava. Poti face un ganache de ciocolata, dar asta e deja o alta prajitura. 🙂

  12. thiiii am o punga de Nesquik si nu stiam ce sa fac cu ea 🙂 Multam de idee!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu iaurt si cirese

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm […]

Prajitura din albusuri cu mere

Prajitura din albusuri cu mere

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu mere: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza […]

Prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu gem si bezea

Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de […]

Choux cu crema de mascarpone si capsuni

Choux cu crema de mascarpone si capsuni

Mod de preparare Choux cu crema de mascarpone si capsuni: Choux: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se […]