Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu Nesquik

Tare mi-a placut prajitura cu Inka de la Gabi…mi s-a facut asa o pofta incat am aprins cuptorul fara sa mai tin cont de gradele din termometre. :)))

Dar cum socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa si cum Inka n-am mai baut de pe vremea cand eram insarcinata cu Robert si la magazinul de cartier n-am gasit, am inlocuit cu Nesquik. Nu-i tot aia, dar ce mai conteaza? :)))

Asadar, prajitura cu Nesquik sa fie! 😉

Prajitura cu Nesquik

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g Nesquik
  • 6 linguri apa
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 linguri Nesquik
  • 2 oua
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Prajitura cu Nesquik:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam uleiul, apoi  Nesquik-ul si omogenizam. Turnam apa fierbinte, mixand continuu. Incorporam si faina amestecata cu praful de copt.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam restul de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, bezea ce o vom incorpora in cateva reprize in compozitia cu cacao.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Facem proba cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine se taie in 2.

Crema:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam cacaoa Nesquik, omogenizam si punem vasul la baine-marie. Amestecand continuu, fierbem crema pana incepe sa se ingroase, ca o ciulama. Dam deoparte si lasam la racit.

Se topeste untul partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Incorporam in 2 etape in crema de oua complet racita.

Repartizam crema pe unul din blaturi si acoperim cu cel de-al doilea blat.

Topim 50 g ciocolata amaruie si ungem blatul de deasupra in strat foarte subtire, apoi presaram toata suprafata prajiturii cu nuca prajita si rupta bucati cu mana.

Prajitura cu crema de cacao

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. ba daaaaa, e tot aia :-))))))
    super a iesit!
    ma bag acu’ la ceva cu fructe.
    week/end frumos!

  2. week-nd placut pop.multumesc.papi bun

  3. Vai Miha ce bine ti-a iesit!!! Ma duc si eu sa ma apuc de ceva treaba pe aici 😛 Felicitari pentru premiu! 😉 Pupici si weekend frumos!

  4. Eu stiu sigur ca e buna si cu Nesquik.Pup!

  5. Trebuie sa fie divina!!!
    Neaparat o adaug pe lista de „to do”!!!
    Pupicei, Miha!

  6. Oaaaaaa, ce fain arata!!!!!!!!!! Miam miam.

  7. Este excelenta, mai ales cu toppingul crunchy!

  8. Trebuie sa fie o bunatate! Interesanta crema 🙂

  9. arata foarte bine :).
    Cu ce as putea inlocui untul din crema? eu nu sunt o mare fana a acestui produs in creme.

  10. Multumesc de aprecieri, va imbratisez cu drag!

  11. Multumesc Alina!

    Nu prea ai cu ce inlocui untul, decat cu margarina, dar nu cred ca e o idee prea grozava. Poti face un ganache de ciocolata, dar asta e deja o alta prajitura. 🙂

  12. thiiii am o punga de Nesquik si nu stiam ce sa fac cu ea 🙂 Multam de idee!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

E atat de simplu de facut aceasta prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba si atat de buna, incat iti garantez ca o vei repeta si in saptamana urmatoare 😉 Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba: Blat pufos cu nuca: De cele […]