Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu Nesquik

Tare mi-a placut prajitura cu Inka de la Gabi…mi s-a facut asa o pofta incat am aprins cuptorul fara sa mai tin cont de gradele din termometre. :)))

Dar cum socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa si cum Inka n-am mai baut de pe vremea cand eram insarcinata cu Robert si la magazinul de cartier n-am gasit, am inlocuit cu Nesquik. Nu-i tot aia, dar ce mai conteaza? :)))

Pentru blat:

50 g Nesquik
6 linguri apa
6 oua
200 g zahar
100 ml ulei
200 g faina
1 lingurita praf de copt
esenta de rom

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam uleiul, apoi  Nesquik-ul si omogenizam. Turnam apa fierbinte, mixand continuu. Incorporam si faina amestecata cu praful de copt.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam restul de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, bezea ce o vom incorpora in cateva reprize in compozitia cu cacao.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Facem proba cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine se taie in 2.

Pentru crema:

250 g unt
200 g zahar
4 linguri Nesquik
2 oua
esenta de rom

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam cacaoa Nesquik, omogenizam si punem vasul la baine-marie. Amestecand continuu, fierbem crema pana incepe sa se ingroase, ca o ciulama. Dam deoparte si lasam la racit.

Se topeste untul partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Incorporam in 2 etape in crema de oua complet racita.

Repartizam crema pe unul din blaturi si acoperim cu cel de-al doilea blat.

Topim 50 g ciocolata amaruie si ungem blatul de deasupra in strat foarte subtire, apoi presaram toata suprafata prajiturii cu nuca prajita si rupta bucati cu mana.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. ba daaaaa, e tot aia :-))))))
    super a iesit!
    ma bag acu’ la ceva cu fructe.
    week/end frumos!

  2. week-nd placut pop.multumesc.papi bun

  3. Vai Miha ce bine ti-a iesit!!! Ma duc si eu sa ma apuc de ceva treaba pe aici 😛 Felicitari pentru premiu! 😉 Pupici si weekend frumos!

  4. Eu stiu sigur ca e buna si cu Nesquik.Pup!

  5. Trebuie sa fie divina!!!
    Neaparat o adaug pe lista de „to do”!!!
    Pupicei, Miha!

  6. Oaaaaaa, ce fain arata!!!!!!!!!! Miam miam.

  7. Este excelenta, mai ales cu toppingul crunchy!

  8. Trebuie sa fie o bunatate! Interesanta crema 🙂

  9. arata foarte bine :).
    Cu ce as putea inlocui untul din crema? eu nu sunt o mare fana a acestui produs in creme.

  10. Multumesc de aprecieri, va imbratisez cu drag!

  11. Multumesc Alina!

    Nu prea ai cu ce inlocui untul, decat cu margarina, dar nu cred ca e o idee prea grozava. Poti face un ganache de ciocolata, dar asta e deja o alta prajitura. 🙂

  12. thiiii am o punga de Nesquik si nu stiam ce sa fac cu ea 🙂 Multam de idee!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Mod de preparare Prajitura Krantz: Blat: Vom imparti ingredientele pentru blat in 2 parti si vom coace separat 2 foi in tava mare de aragaz (40/30 cm) Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]