Prajitura cu nuca si cafea

de Miha
12414 vizualizări
Prajitura cu nuca si cafea

Ma tot gandeam ce pot sa fac cu albusurile ce le adunasem la congelator. Si pentru ca pentru copiii aveam deja pregatita o inghetata de casa, mi-am zis ca acum e momentul sa-mi satisfac pofta de-o prajitura cu cafea, o prajitura cu nuca si cafea 😉

Prajitura cu nuca si cafea

Prajitura cu nuca si cafea

Ma tot gandeam ce pot sa fac cu albusurile ce le adunasem la congelator. Si pentru ca pentru copiii aveam deja pregatita… Prajituri prajitura cu nuca si cafea European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 300 g albus (~8 albusuri)
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri faina
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingura cafea solubila

Mod de preparare Prajitura cu nuca si cafea:

Blaturi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa.

Separat, amestecam faina cu praful de copt si nuca macinata. Incorporam amestecul in bezea si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute.

Compozitie pentru prajitura cu nuca si cafea

Cand este gata se pune pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Se topeste untul partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste. Adaugam cacaoa si cafeaua solubila si omogenizam.

Desprindem usor hartia de copt de pe blatul racit, se taie in 3 fasii, vom obtine astfel o prajitura lunga si ingusta. Impartim crema in 3 si o repartizam pe cele 3 foi.

Dam prajitura la rece pana se intareste crema, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pentru decor, se pot presara deasupra ceva nuci tocate.

Prajitura cu nuca si cafea

Prajitura cu cafea si foi cu nuca

 

poate vă plac și rețetele

35 comentarii

In bucatarie cu Aziz 11 mai 2012 - 11:12

Ce buna eeeeee!!!

Răspuns
Beth 11 mai 2012 - 11:18

Magnifique ce gâteaux digne d’une grande vitrine de pâtisserie, bravo ils est superbe!

bisous

Răspuns
pansy 11 mai 2012 - 11:35

Pot sa fur io farfuriuta asta cu totul! ador blaturile cu nuca,in cazul asta foile! pupu-te!

Răspuns
Literary Romanian Translator 11 mai 2012 - 12:53

Ah, ce buna trebuie sa fie! Ma duc sa fac si eu minunea asta!

Răspuns
Roxana 11 mai 2012 - 14:40

Buuun! O prajitura pe gustul meu! 🙂
felicitari!

Răspuns
Georgiana 11 mai 2012 - 16:24

Arată foarte bine prăjitura, cu siguranță o voi încerca și eu! Singurul lucru pe care îl regret e că nu ți-am descoperit blogul mai de mult, îmi place mult ceea ce faci așa că o să te trec în lista mea de bloguri preferate!

Răspuns
Anonymous 11 mai 2012 - 16:25

Gand la gand sta am facut si eu azi doar ca are nuci caramelizate pup tot o GABRIELA

Răspuns
Timea 11 mai 2012 - 18:11

O combinatie perfecta pt mine: nuca si cafea,super

Răspuns
Licuta Marin 11 mai 2012 - 19:05

Este irezistibila!!!Yummy!Pup!

Răspuns
Adela Zilahi 11 mai 2012 - 19:21

Pentru mine, divina, combinatia perfecta! Pupici!

Răspuns
naty, galati 12 mai 2012 - 13:51

mmm ce bunatate 🙂

Răspuns
Irina 13 mai 2012 - 14:28

Miha arata minunat! Cafea si nuca…. vreau si eu macar o bucatica!

Răspuns
Lady Butterfly 13 mai 2012 - 17:46

Mm…o bunatate cu siguranta!

Răspuns
Andreea Dörr 13 mai 2012 - 19:40

Ce bine arata… O s-o incerc cu siguranta 🙂

Răspuns
Miha 13 mai 2012 - 19:51

Va multumesc tare mult de aprecieri! Pup cu drag!

Răspuns
cry_filo 14 mai 2012 - 9:58

am salvat reteta si ma duc sa o fac :)o sa-ti spun cum mi-a iesit :*

Răspuns
Rocsy Ciobanu 15 mai 2012 - 9:00

Consider ca este senzationala combinatia de nuca cu cafea!!

Răspuns
Sue/the view from great island 17 mai 2012 - 15:02

What a gorgeous cake!

Răspuns
Mioara 1 iunie 2012 - 11:48

Pare grozava si o s-o fac cat de curand.
Rugaminte:
o reteta (la fel de grozava si rapida) cu cele 8 galbenusuri, ca-i pacat de ele!
Mioara

Răspuns
Roxana 24 iunie 2013 - 17:11

din galbenusuri poti face o budinca si…o asortezi cu un blat din nuca de cocos….sau cu ce vrei u 🙂

Răspuns
Miha 1 iunie 2012 - 13:53

Mioara, prajitura asta e buna de facut atunci cand aduni mai multe albusuri. Eu le pastrez la congelator. Dar daca vrei neaparat sa o faci, din galbenusuri poti face inghetata. 😉

Răspuns
Mioara 1 iunie 2012 - 14:23

Miha, draga, vrei te rog, sa-mi dai reteta de inghetata cu galbenusuri. Pana sa dau de site-ul tau nu stiam ca pot pastra albusuri la congelator.
Ce adevarata-i vorba aia „cat traiesti inveti”.
Dac-ai sti cate albusuri s-au dus in Dunare(sint din Galati) de Paste! cand am facut cozonaci!
te imbratisez si la cat mai multe retete buuuuuune!

Răspuns
Miha 1 iunie 2012 - 14:39

Mioara, le pui intr-o caserola la congelator si le poti folosi mai apoi. Poti face prajitura asta, la care poti schimba si crema daca vrei, chec din albusuri sau o minunatie de Pavlova.

Retete de inghetata:

Inghetata cu Finetti: http://dulciurifeldefel.blogspot.ro/2011/08/inghetata-cu-nutella.html

Parfe de ciocolata: http://dulciurifeldefel.blogspot.ro/2010/09/parfe-de-ciocolata.html

Inghetata cu caramel: http://dulciurifeldefel.blogspot.ro/2010/09/inghetata-cu-caramel.html

Inghetata cu cirese (poti inlocui cu orice alt fruct): http://dulciurifeldefel.blogspot.ro/2010/09/inghetata-cu-cirese.html

Si sunt doar cateva idei! 🙂

Răspuns
Mioara 1 iunie 2012 - 18:25

Multumesc frumos!

Răspuns
mariana 25 august 2012 - 0:10

Miha ,de curand am mancat la un restaurant din Sovata o prajitura cu miere si nuca si o chema MARLENKA
Nu poti obtine de undeva reteta originala??
Este extraordinar de gustoasa
Multumesc mult

Răspuns
Miha 25 august 2012 - 7:15

Mariana, din pacate nu am de unde sa fac rost de acea reteta. Dar din cate am vazut acum pe net, este o prajitura cu foi de miere si crema de lapte condensat. Sunt multe variante, dar cine stie care o fi cea originala?

Imbratisari cu drag.

Răspuns
Aralia 30 noiembrie 2012 - 12:27

Acum ma apuc sa fac prajitura asta. Sper sa-mi iasa la fel de buna ca tie 🙂

Răspuns
Diana 14 decembrie 2013 - 10:54

Sa stii ca e pe lista cu prajituri de Craciun, Miha! O voi incerca negresit, arata de milioane si cred ca e buuuuuuna rau!

Răspuns
Miha 14 decembrie 2013 - 12:58

Cu siguranta Mosul o sa ramana la tine acasa Diana! :)))))
Multumesc! >:D<

Răspuns
rengle mariana 23 decembrie 2013 - 20:43

iMI PLAC RETETELE TALE FFFFFFFF MULT sARBATORII FERICITE

Răspuns
Cornelia 16 martie 2015 - 1:59

Wow! Arata super bine si pare foarte gustoasa. Vreau sa o fac si sper sa imi si iasa macar pe jumate decat e a ta. O sa iti dau de veste.

Răspuns
Miha 16 martie 2015 - 8:27

Multumesc!
Prajitura este foarte usor de facut, dar daca ai vreo nelamurire nu ezita sa-mi scrii 🙂

Răspuns
Cornelia 16 martie 2015 - 3:23

Am uitat sa te intreb daca e obligatoriu sa fie cafea din aia solubila?

Răspuns
Miha 16 martie 2015 - 8:27

da, altfel nu se dizolva in crema

Răspuns
cirs 24 mai 2015 - 14:48

o prajitura minunata, poate va place si aceeasta
http:// retete -de-ava.blogspot.ro/2015/05/prajitura-cu-ness-si-nuca-de-cocos.html

Răspuns

Lasă un răspuns