Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu nuca si caramel

Iata si prajitura cu nuca si caramel despre care ar fi trebuit sa va vorbesc la postarea trecuta. :)))

De data aceasta voi fi scurta si la obiect: Buna! Usor de facut! Usor de transportat, daca trebuie sa o luati la pachet! Si din nou…buna! :))

Prajitura cu nuca

Ingrediente

  • 1 cutie lapte condensat indulcit
  • Pentru blat:
  • 4 galbenusuri
  • 2 oua
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Bezea:
  • 4 albusuri (ramase de la blat)
  • 4 linguri zahar
  • 100 g nuca macinata
loading...

Mod de preparare Prajitura cu nuca si caramel:

Mai intai vom prepara caramelul, pentru care vom folosi 1 cutie de lapte condensat indulcit (400 grame) pe care o turnam intr-un vas termorezistent.

Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau tava cu apa. Apa va trebui sa ajunga pana la nivelul laptelui. Daca apa scade prea mult in timpul fierberii se completeaza. Se da la cuptor pentru cca 1 ora, pana laptele se caramelizeaza. Se scoate vasul din cuptor si se lasa la racit.

Cum se face dulce de leche

Blat:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine pufos ca o crema. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi cele 2 oua. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute, pana blatul se aureste usor usor si este ferm la atingere.

Intre timp preparam bezeaua:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mxeaza pana spuma devine lucioasa si face tepi cand scoatem paletele mixerului.

Scoatem tava din cuptor, turnam deasupra caramelul, uniformizam usor cu o lingura. Punem si bezeaua cu nuca si o nivelam frumos si regulamentar. :))

Prajitura cu caramel si bezea cu nuca

Dam din nou la cuptor pana se rumeneste bezeaua. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu nuca si dulce de leche

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. Ce buna tre’ sa fie!
    Week-end frumos!

  2. Preferata mea in orice forma!Nuca si caramelul sunt deosebite in combinatie!Pupici!

  3. Delicioasa! weekend placut!

  4. cred ca e delicioasa, dupa ingredientele folosite!Pupici

  5. Am „furat” reteta. Un deliciu, va felicitam.

  6. Orice dulce cu nuca si caramel e ceva fin. Pup1

  7. Orice dulce cu nuca si caramel e ceva fin. Pup1

  8. Daca are caramel nu pot sa lipsesc!! pupici

  9. foarte gustoasa…trebuie s-o incerc:)

  10. Delicioasa prajiturica, prezentarea ca de obicei de exceptie, felicitari ! Si felicitari pentru premiul de pe Good food !

  11. Imbratisari cu drag tuturor. Multumesc frumos de aprecieri si va doresc o duminica frumoasa!

  12. io mi-am luat pachetelul,daca zici asa,ca-i usor de luat la pachet !

  13. Daca are caramel sigur e o bunatate….si mai arata si bine pe deasupra…Te pup si o saptamana placuta sa ai!

  14. Imi place mult ideea cu caramelul. O sa-ti spun cum mi-a iesit :D.

  15. yammy yammy ,trebuie sa fie delicios 😀

  16. Anonymous says:

    Spuneti-mi va rog ce gramaj are cutia de lapte condensat ? si laptele acela fierbandu-se se caramelizeaza ?

  17. Buna seara.

    Cutia de lapte condensat are 400 g. 397 g mai exact. 🙂

    Da, laptele se fierbe pentru a se carameliza si a obtine dulce de leche. Daca ai dulce de leche gata facut sau cumparat, poti sari peste acea etapa.

  18. Buna Miha! ador dulciurile cu nuca si caramel, si reteta prezentata de tine pare usor de preparat, insa ca sa ma apuc de treaba am nevoie sa imi spui, te rog,de unde pot procura laptele condensat? (locuiesc prin targul iesilor)

  19. Buna Cristina.

    Ultima oara am comandat pe site-ul celor de la delatte.ro, aveau o oferta foarte buna.

    Daca esti din Iasi poti incerca la moldovenii ce vin in piata Alexandru. Nu au tot timpul, dar poate ai noroc. 🙂

  20. Multumesc mult pt. raspuns! Foarte prompta! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]