Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca – reteta pas cu pas. Cum se face prajitura de casa cu nuca? Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura de casa cu ciocolata alba?

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • un varf lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru crema:
  • 150 g crema de branza
  • 200 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 1 intaritor de frisca (doar daca este absolut necesar)
  • Pentru finisare:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
loading...

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉

O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si sub forma de tort, daca aveti nevoie de un tort aniversar ;

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba:

Blat pufos cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si cea de migdale le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Scoatem blatul din tava si-l punem pe un gratar. Lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema pentru prajitura cu nuca:

Ciocolata alba rupta bucatele si amestecata cu 200 ml smantana pentru frisca se topeste intr-un vas, la foc mic. Fara a da in clocot si amestecand continuu se tine vasul pe foc pana ciocolata este topita. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Crema de ciocolata alba bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.

  • daca crema nu se intareste suficient puteti folosi un intaritor de frisca

Intr-un castron mixam smantana pentru frisca ramasa. Cand aceasta incepe sa capete consistenta se adauga zaharul pudra si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Amestecam crema de ciocolata alba cu crema de branza si mixam usor pana la omogenizare.

Blatul racit se taie in 3 parti, crema se imparte in 2 si se repartizeaza uniform intre blaturi. Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Inainte de a o portiona o „imbracam” in frisca batuta.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba ati incercat-o? 😉

Tags: , , , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. olivia says:

    Cum sa nu ai pofta la un asemenea deliciu?

  2. Mena says:

    Delicioasă!

  3. Cum sa nu gatesti un asemenea desert! Abia astept sa vad cum imi iese . Revin cu parerea sincera !

  4. Super pufoasa 🙂 Trebuie incercata !

  5. Arata foarte bine !! Oricand cu mare drag as manca asa ceva!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

E atat de simplu de facut aceasta prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba si atat de buna, incat iti garantez ca o vei repeta si in saptamana urmatoare 😉 Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba: Blat pufos cu nuca: De cele […]

Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar)

Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar)

Zilele trecute am primit vizita unei prietene foarte dragi noua. Abia am asteptat reintalnirea, desi am avut ceva emotii in ceea ce priveste meniul, ea gatind doar dupa retete LCHF 🙂 La capitolul retete de mancare mi-a fost relativ usor sa aleg, dar cand a venit vorba de prajituri de […]