Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu nuca si ciocolata

loading...

Aveam in plan sa fac prajitura „Ora 12”, ca trebuia sa ma onorez de-o promisiune. Dar cum nu prea aveam idee de reteta, m-am apucat sa caut pe net. N-am gasit nimic concret, asa ca am improvizat si a iesit aceasta prajitura.

Prajitura cu nuca si ciocolata

150 g unt
100 g zahar
100 g crema de branza Almette
100 g ciocolata amaruie
2 linguri lapte
50 g cacao
5 oua
150 g faina
100 g nuca macinata mare
1 praf de copt
esenta de rom

Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida

Pentru ornat:

200 ml frisca lichida

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam crema de branza si omogenizam.

Ciocolata o topim la microunde impreuna cu laptele, o lasam sa se racoreasca putin, apoi o adaugam in crema de unt cu branza.

Incorporam apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

Urmeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, iar la sfarsit nuca macinata si esenta de rom.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava( 25/35 cm)  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Facem proba cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit, timp in care preparam glazura. Topim ciocolata la microunde impreuna cu untul si frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca, apoi o turnam peste blatul racit. Dam la frigider pana se intareste glazura, apoi portionam si ornam cu moate de frisca.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

24 Comentarii

  1. E bun orice a iesit, nu?:))
    Pupici.

  2. Mihao, e yumm, yumm de data asta.

  3. Arata super 🙂

  4. Anonymous says:

    miha, scumpo:cu ce se poate inlocui branza almette ca imi ploua in gura si la propriu si la figurat?! felicitari, tre sa fie buna rau! MIHAELA

  5. Pup Gabi. E bun bun. Ai tupeu sa incerci? :))

  6. Deci…Minoki…dupa cum ti-am mai zis… mai schimba placa fataaaaa….:))))

  7. ZoneDeFoc, multumesc! 🙂

  8. Mihaela draga…poti inlocui cu orice alta branza, branza de vaci, ricotta, mascarpone. 🙂 Daca nu si nu maresti putin cantitatea de unt si nu mai pui branza deloc.
    Pup! :*

  9. La mine chiar e ora 12 :))) iar prajitura ta arata super. O sa visez frumos: parjituri si ciocolata :)). Un weekend placut!
    P.S. Tac, ca daca nu risc sa devina scrisoare :):*

  10. Da’ce ai tu cu placa mea? Daca e yumm, yumm cum popt sa spun altceva?

  11. Ce bine arata si ce ciocolatoasa este, mi-ai facut o mare pofta sa mananc o bucatica.
    Te pup, si-ti doresc un sfarsit de saptamana fericit.

  12. OOO Foarte bun

  13. Ce marime are tava?

  14. Glacial, 25/35 cm. Am omis sa scriu in reteta, de obicei precizez asta. Multumesc de atentionare. 🙂

  15. Ancuta, pupici. Ai visat frumos asta-noapte? :)))

  16. Pupici Daniela si un week-end frumos. :* Multumesc!

  17. Multumesc Bianka. :*

  18. Nuca, ciocolata……….exact ceea ce-mi place mie, stii,da?

  19. Excelentaaaaaaaa , chiar aveam nevoie de-o inspiratie , si daca nu de la tine , atunci de la cine ?!? ms Miha si-mi voi lua o portie de tupeu si-o voi incerca … sunt sigura ca-mi va iesi , ca toate retetele tale .
    Duminica speciala , sa ai !

  20. un très bon dessert il a l’air bien moelleux j’adore le chocolat bravo
    bonne soirée

  21. Ciocolatoasa, delicioasa 🙂 Felicitari, ai fost foarte inspirata <3

  22. Multumesc mult! 🙂 :*

  23. Anonymous says:

    esenta de rom cand se pune ?

  24. Multumesc de atentionare. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]