Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu prune

De cand au aparut prunele in piata am cumparat in cateva randuri, dar niciodata n-au mai ajuns in vreo prajitura, ca ma bateam cu fii-mea pe ele. :))) Dar ultima oara nu le-am nimerit atat de bune, eram cam fara gust, nu stiu de ce. O ocazie buna de a face prajitura mult visata, o prajitura cu prune aromata si pufoasa.

Cantitatile sunt pentru un vas mic de 15/25 cm , voi mariti proportinal cu marimea tavii ce-o aveti la dispozitie.

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • prune
  • scortisoara
  • zahar
loading...

Mod de preparare Prajitura cu prune:

Prunele se desfac in jumatate, se scot samburii, apoi se presara cu putin zahar (doar daca e necesar, daca prunele nu sunt foarte dulci) si cu scortisoara.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, asa ca pentru pandispan, stiti voi. ­čÖé Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste spuma de albus. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos, amestecand usor cu o spatula.

Compozitia se toarna in vasul uns cu ulei si tapetat cu faina.

Punem deasupra prunele si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana prajitura cu prune se aureste frumos deasupra.

Se lasa la racit in tava, se pudreaza cu zahar si se portioneaza dupa dorinta.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]