Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu trei blaturi

Ce facem atunci cand avem timp si chef de joaca in bucatarie? Coacem blaturi pentru prajituri :)))

N-am stiut cum sa denumesc astfel prajitura de azi, asa ca o sa-i spunem simplu prajitura cu trei blaturi 😉 Chiar daca pare a fi sofisticata nu e deloc asa, dar cu siguranta daca isi va gasi loc pe lista voastra cu retete de prajituri, o sa va impresionati musafirii 😉

Prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru blat cu mac:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1 lingura mac
  • Pentru blat cu cacao:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao neagra
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru blat cu nuca:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 picatura esenta de migdale
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru crema de lamaie:
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • zeama de la o lamaie
loading...

Mod de preparare Prajitura cu trei blaturi:

  • Blaturile se prepara pe rand, in acelasi mod, adaugand la fiecare mac, cacao sau nuca macinata.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie/migdale le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata/cacao/mac, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem foile din tava, le punem pe un gratar si le lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de lamaie:

Zaharul si amidonul se amesteca bine intr-o craticioara. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. In crema fierbinte punem untul taiat cubulete. Se amesteca bine pana la omogenizare. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se racoreasca, acoperim cu folie alimentara, apoi dam la rece.

In crema racita incorporam zeama de lamaie, amestecand bine cu mixerul.

In tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara, punem unul din blaturi, jumatate din crema, cel de-al doilea blat, restul de crema si ultimul blat. Invelim bine in folie si dam la rece pana in momentul servirii.

Preparare prajitura cu trei blaturi

Prajitura cu trei blaturi se poate glazura cu ciocolata, se poate orna cu frisca sau se pudreaza cu zahar. Alegerea va apartine.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. mamamia, mon dieu je vais mourrir avec cette merveille, a chaque fois que je visite ton blog je grossi 2 kilos, mon dieux!
    gros bisous a toi

  2. Faina de tot ideea de a combina aceste blaturi desi e un pic de munca!

  3. Ce bunatate….

  4. Delicios si aspectos! Copiii mei sunt incantati.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

E atat de simplu de facut aceasta prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba si atat de buna, incat iti garantez ca o vei repeta si in saptamana urmatoare 😉 Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba: Blat pufos cu nuca: De cele […]