Prajitura cu trufe de ciocolata

de Miha
5603 vizualizări
Prajitura cu crema de trufe de ciocolata

Astazi vremea in Iasi este…brrrr….:)) Asa ca va invit la o cafea aburinda, sa ne mai incalzim si la o prajitura cu ciocolata, ca sa ne vina cheful de vorba. :)))

Prajitura cu crema de trufe de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 200 g trufe de ciocolata (cu portocale)
  • 200 ml frisca lichida/smantana pentru frisca
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare Prajitura cu trufe de ciocolata:

Blat:

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, dupa care punem galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie, ca pentru maioneza, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa se incorporeaza usor in compozitie, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, timp de aproximativ 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Punem trufele de ciocolata intr-un vas, turnam frisca deasupra si punem vasul la foc mic.

Bomboane de ciocolata

Crema de ciocolata

Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore, pana compozitia se intareste, apoi o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Glazura:

Ciocolata o topim impreuna cu laptele intr-un vas la foc mic pe aragaza sau la microunde, cum va este mai usor.

Pe unul din blaturi punem crema de ciocolata, nivelam si acoperim cu cel de-al doilea blat. Dam la rece pentru cel putin 1 ora, apoi o glazuram cu ciocolata si portionam.

Prajitura de casa cu trufe de ciocolata

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

Bianka 31 ianuarie 2011 - 8:59

Minunat

Răspuns
Cristina 31 ianuarie 2011 - 9:55

Vai ce bine arata! Ciocolatoasa pana la ultima farama. 🙂

Răspuns
lia 31 ianuarie 2011 - 11:25

Doaneeeeeeeee, Miha da cum artaaaaaa, salivez in sec de numa numa.E minunata !

Răspuns
ChefChilly 31 ianuarie 2011 - 14:03

Arata extraordinar! Bravo 😀

Răspuns
DAVELLA 31 ianuarie 2011 - 15:12

Buna Miha! Arata super buna si ciocolatoasa prajiturica ta. Pupici si o saptamana superba iti doresc!

Răspuns
recetasverocava 31 ianuarie 2011 - 18:11

acabo de conocer tu blog y tienes unas recetas impresionantes, me quedo por aqui de seguidora un beso desde Ponferrada

Răspuns
Mitinita 31 ianuarie 2011 - 19:31

vezi cum se prelinge glazura…asa salivez si eu! super faina!

Răspuns
Anonymous 31 ianuarie 2011 - 19:37

ai fost rugata sa dai explicatii pt masuratori si ai facut-o,ai fost rugata sa dai explicatii despre smantana pe care o folosesti si de atunci o precizezi in fiecare reteta de praji pe care o faci,deasemenea,ai fost rugata sa faci poze cu etapele fiecarei retete si deasemenea o faci ( asta e un punct in plus pt tine pt ca faci niste poze pe care imi vine sa le mananc)si in cele din urma si cel mai important,faci niste retete senzationale simple si la indemana fiecaruia dar senzationale!tot ce prepar de la tine imi iese………..mmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!! ESTI MINUNATA! iti multumesc pt tot! cu respect o alta Miha!

Răspuns
geta 31 ianuarie 2011 - 19:56

foarte frumoasa…numai privind-o ma ingras!

Răspuns
Doinitza`s cakes 4 februarie 2011 - 6:56

cu trufe de ciocolata??? cum saracie sa nu fie buna ,e si foarte aspectoasa,mersi o salvez,ai un blog incarcat de bunatati

Răspuns
Miha 4 februarie 2011 - 8:38

Multumesc, multumesc frumos, atat cat de frumos se poate multumi :))

Miha, trebuie sa recunosc ca am avut ceva emotii pana am ajuns sa termin de citit mesajul tau. :))) Multumesc, ma voi stradui mereu sa fiu la nivelul asteptarilor. 🙂

Răspuns
nina 8 septembrie 2014 - 20:34

imi cer scuze,as vre sa va intreb cu smintina de casa se poate face crema?va preciez mult,sunteti minunata desigur si recetele!

Răspuns
Miha 8 septembrie 2014 - 21:05

N-am incercat niciodata cu smantana de casa, dar cred ca merge. Din cate stiu din smantana asta iese o frisca tare buna! 😉

Răspuns
nina 9 septembrie 2014 - 14:59

Multumesc pt raspuns!

Răspuns

Lasă un răspuns