Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Desteapta cu branza

* 3 oua
* 150 g zahar
* 250 ml frisca lichida
* 50 g smantana
* 50 g unt
* 140 g faina
* 1/2 lingurita praf de copt
* 250 g branza
* esenta de vanilie

2 oua se amesteca foarte bine impreuna cu 100 g zahar, esenta de vanilie si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.

Se adaugauntul topit si racit, frisca lichida si smantana si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie.

Separat mixam branza de vaci cu restul de zahar, esenta de vanilie si 1 ou. In functie de cat e de uscata branza se mai poate adauga un ou, dar trebuie avut in vedere ca aceasta compozitie nu trebuie sa fie prea moale.

Turnam intr-un vas termorezistent (22 cm diametru) foarte bine uns cu unt compozitia cu faina, apoi chiar in mijloc compozitia cu branza. Nivelam si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.

Se stinge cuptorul si se lasa la racit in cuptor.

Cand s-a racit foarte bine, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Sursa

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Foarte gustos

  2. Una tarta de queso estupenda. Se ve deliciosa. Saludos

  3. Am o cutie de ricotta pe care o tot imping incolo-incoace prin frigider si uite ca i-am gasit folos. Chiar azi am sa incerc reteta. Merci fain.

  4. In sfirsit o reteta pentru o portie mai mica. Mersi mult, se trece pe lista. Te invit la o felie de tort de zmeura. O seara placuta! Cami

  5. Buna Miha. Ai la mine pe blog un premiu, Sunshine award. Asta ca sa-ti arat cat de mult apreciez ce faci tu pe aici. Daca ai timp si chef, treci sa-l iei. Te pup.

  6. Foarte gustoasa si arata foarte bine!pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura „Indiene cu frisca”

Prajitura „Indiene cu frisca”

Mod de preparare Prajitura „Indiene cu frisca” : Coji: Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, coaja de portocala confiata, cernem faina si omogenizam usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o punem intr-un posh si spritam cerculete in tava tapetata cu hartie […]

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu iaurt si cirese

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm […]

Prajitura din albusuri cu mere

Prajitura din albusuri cu mere

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu mere: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza […]

Prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu gem si bezea

Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de […]