Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Desteapta cu branza

* 3 oua
* 150 g zahar
* 250 ml frisca lichida
* 50 g smantana
* 50 g unt
* 140 g faina
* 1/2 lingurita praf de copt
* 250 g branza
* esenta de vanilie

2 oua se amesteca foarte bine impreuna cu 100 g zahar, esenta de vanilie si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.

Se adaugauntul topit si racit, frisca lichida si smantana si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie.

Separat mixam branza de vaci cu restul de zahar, esenta de vanilie si 1 ou. In functie de cat e de uscata branza se mai poate adauga un ou, dar trebuie avut in vedere ca aceasta compozitie nu trebuie sa fie prea moale.

Turnam intr-un vas termorezistent (22 cm diametru) foarte bine uns cu unt compozitia cu faina, apoi chiar in mijloc compozitia cu branza. Nivelam si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.

Se stinge cuptorul si se lasa la racit in cuptor.

Cand s-a racit foarte bine, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Sursa

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Foarte gustos

  2. Una tarta de queso estupenda. Se ve deliciosa. Saludos

  3. Am o cutie de ricotta pe care o tot imping incolo-incoace prin frigider si uite ca i-am gasit folos. Chiar azi am sa incerc reteta. Merci fain.

  4. In sfirsit o reteta pentru o portie mai mica. Mersi mult, se trece pe lista. Te invit la o felie de tort de zmeura. O seara placuta! Cami

  5. Buna Miha. Ai la mine pe blog un premiu, Sunshine award. Asta ca sa-ti arat cat de mult apreciez ce faci tu pe aici. Daca ai timp si chef, treci sa-l iei. Te pup.

  6. Foarte gustoasa si arata foarte bine!pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Tiramisu cu portocale

Tiramisu cu portocale

Mod de preparare Tiramisu cu portocale: Se freaca galbenusurile cu zaharul si o lingurita de zahar vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam sucul de portocale si punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai […]

Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi

Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi

Mod de preparare Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi: Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam usor, la viteza cea mai […]

Prajitura cu crema de vanilie si caramel

Prajitura cu crema de vanilie si caramel

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si caramel: Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam usor, la viteza cea mai […]

Prajitura Greta Garbo

Prajitura Greta Garbo

Mod de preparare Prajitura Greta Garbo: Foi: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu un praf de sare, coaja de lamaie, drojdia uscata si zaharul pudra.  Facem o adancitura in mijloc si punem untul topit, smantana si ouale. Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale, […]