Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Desteapta cu branza

* 3 oua
* 150 g zahar
* 250 ml frisca lichida
* 50 g smantana
* 50 g unt
* 140 g faina
* 1/2 lingurita praf de copt
* 250 g branza
* esenta de vanilie

2 oua se amesteca foarte bine impreuna cu 100 g zahar, esenta de vanilie si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.

Se adaugauntul topit si racit, frisca lichida si smantana si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie.

Separat mixam branza de vaci cu restul de zahar, esenta de vanilie si 1 ou. In functie de cat e de uscata branza se mai poate adauga un ou, dar trebuie avut in vedere ca aceasta compozitie nu trebuie sa fie prea moale.

Turnam intr-un vas termorezistent (22 cm diametru) foarte bine uns cu unt compozitia cu faina, apoi chiar in mijloc compozitia cu branza. Nivelam si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.

Se stinge cuptorul si se lasa la racit in cuptor.

Cand s-a racit foarte bine, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Sursa

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Foarte gustos

  2. Una tarta de queso estupenda. Se ve deliciosa. Saludos

  3. Am o cutie de ricotta pe care o tot imping incolo-incoace prin frigider si uite ca i-am gasit folos. Chiar azi am sa incerc reteta. Merci fain.

  4. In sfirsit o reteta pentru o portie mai mica. Mersi mult, se trece pe lista. Te invit la o felie de tort de zmeura. O seara placuta! Cami

  5. Buna Miha. Ai la mine pe blog un premiu, Sunshine award. Asta ca sa-ti arat cat de mult apreciez ce faci tu pe aici. Daca ai timp si chef, treci sa-l iei. Te pup.

  6. Foarte gustoasa si arata foarte bine!pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba

Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba

Mod de preparare Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

prajitura cu prune, prajitura cu prune si nuca, prajitura rapida cu prune, prajitura de casa cu prune, prajitura cu prune si aluat fraged, reteta prajitura cu prune, prajitura cu prune si aluat crocant, crumble cu prune

Prajitura cu prune si nuca

Mod de preparare Prajitura cu prune si nuca: Blat: Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt si adauga peste compozitie. Amesteca […]

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Mod de preparare Prajitura cu prune si bezea: Blat: Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt si adauga peste compozitie. Amesteca […]