Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Desteapta cu branza

* 3 oua
* 150 g zahar
* 250 ml frisca lichida
* 50 g smantana
* 50 g unt
* 140 g faina
* 1/2 lingurita praf de copt
* 250 g branza
* esenta de vanilie

2 oua se amesteca foarte bine impreuna cu 100 g zahar, esenta de vanilie si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.

Se adaugauntul topit si racit, frisca lichida si smantana si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie.

Separat mixam branza de vaci cu restul de zahar, esenta de vanilie si 1 ou. In functie de cat e de uscata branza se mai poate adauga un ou, dar trebuie avut in vedere ca aceasta compozitie nu trebuie sa fie prea moale.

Turnam intr-un vas termorezistent (22 cm diametru) foarte bine uns cu unt compozitia cu faina, apoi chiar in mijloc compozitia cu branza. Nivelam si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.

Se stinge cuptorul si se lasa la racit in cuptor.

Cand s-a racit foarte bine, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Sursa

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Foarte gustos

  2. Una tarta de queso estupenda. Se ve deliciosa. Saludos

  3. Am o cutie de ricotta pe care o tot imping incolo-incoace prin frigider si uite ca i-am gasit folos. Chiar azi am sa incerc reteta. Merci fain.

  4. In sfirsit o reteta pentru o portie mai mica. Mersi mult, se trece pe lista. Te invit la o felie de tort de zmeura. O seara placuta! Cami

  5. Buna Miha. Ai la mine pe blog un premiu, Sunshine award. Asta ca sa-ti arat cat de mult apreciez ce faci tu pe aici. Daca ai timp si chef, treci sa-l iei. Te pup.

  6. Foarte gustoasa si arata foarte bine!pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si ananas: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza […]

Madlene

Madlene

Mod de preparare Madlene: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam laptele, untul topit si racit, coaja de lamaie confiata, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Dam vasul la frigider pentru 15-20 de minute. Puneti compozitia […]

Prajitura simpla cu visine

Prajitura simpla cu visine

Mod de preparare Prajitura simpla cu visine: Scoatem samburii visinelor si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se adauga […]

Prajitura cu banane caramelizate

Prajitura cu banane caramelizate

Mod de preparare Prajitura cu banane caramelizate: Intr-o tigaie punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid adaugam smantana pentru frisca si fierbem la foc mic pana se topeste caramelul. Adaugam bananele taiate pe lungime si le acoperim bine cu caramel. Rasturnam cu atentie intr-un vas termorezistent. Mixam ouale cu […]