Prajitura din albusuri cu nuca si cacao

de Miha
17141 vizualizări
Prajitura cu blat din albusuri cu nuca

Nu stiu cum faceti voi dar eu sunt foarte strangatoare :))) si nu arunc albusurile de la preparatele ce necesita doar galbenusuri. Le adun frumos in cutii si le pun la congelator, daca nu pot sau nu e nevoie sa prepar ceva atunci pe loc. De exemplu, intr-o cutie de la mascarpone incap albusurile de la cca 6 oua, suficiente pentru o prajitura de casa sau pentru un chec din albusuri. Prajitura de azi, prajitura din albusuri cu nuca si cacao, este o prajitura din albusuri ce le mai aveam in congelator. Ma tot incurcau pe acolo :))) si m-am gandit ca oricum trebuie sa le fac loc altora ce vor veni in curand, cand voi incepe prepatirile pentru masa de Pasti.

Sper ca reteta de azi sa va fie si voua de ajutor si sa o pastrati ca inspiratie pentru dupa Pasti cand stiu eu sigur ca o sa aveti multe albusuri puse deoparte :))

Prajitura cu blat din albusuri cu nuca

Prajitura din albusuri cu nuca si cacao

Nu stiu cum faceti voi dar eu sunt foarte strangatoare :))) si nu arunc albusurile de la preparatele ce necesita doar galbenusuri.… Prajituri Prajitura din albusuri cu nuca si cacao European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.9/5
( 7 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 200 g albusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • miez de nuca

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu nuca si cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoti paletele mixerului. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza maxand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt se toarna uniform jumatate din compozitie. In compozitia ramasa se cerne cacaoa si se amesteca usor. Se pune in tava, deasupra compozitiei albe si se niveleaza. La sfarsit se pune miez de nuca pe toata suprafata si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora. Faceti testul cu scobitoarea 😉

Prajitura din albusuri se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu blat din albusuri cu nuca

RETETA IN IMAGINI

poate vă plac și rețetele

23 comentarii

Simona 27 martie 2015 - 8:03

Si eu pastrez albusurile.. Data viitoare stiu ce voi face cu ele 🙂 Super arata prajitura!

Răspuns
Miha 27 martie 2015 - 10:09

multumesc Simona >:D<

Răspuns
Diana 27 martie 2015 - 9:19

Si eu am multe albusuri in congelator , dar n-am cuptor functional 🙁

Răspuns
Miha 27 martie 2015 - 10:10

Adu-le la Iasi 😉 :)))))
Rau, foarte rau cand n-ai cuptor 🙁

Răspuns
Diana 27 martie 2015 - 10:39

:)) Iote ce idee buna , mie chiar nu-mi dadea in gand asa ceva …

Răspuns
Miha 27 martie 2015 - 10:42

:))))))))))

Răspuns
Ana Marcu 12 februarie 2018 - 21:13

Daca nu-ti functioneaza cuptorul poti face o spuma rapida de ciocolata. Reteta se poate gasi pe youtube. Asa vei gasi solutia pentru utilizarea albusurilor.

Răspuns
mena 27 martie 2015 - 18:20

Ce praji buna ne-ai pregatit,Miha!

Răspuns
Miha 28 martie 2015 - 14:31

buna, buna 😉
Multumesc >:D<

Răspuns
Dana 8 aprilie 2015 - 0:31

Foarte delicioasa prajiturica asta!Mi-au ramas niste albusuri si chiar nu stiam ce pot face cu ele;mi-am adus aminte de retetele tale minunate si am gasit-o!Ma bucur ca am gasit site-ul tau,il urmaresc de ceva vreme si nu pot decat sa iti spun multumesc!Pasiunea cu care gatesti se vede in felul in care ne prezinti retetele,ador modul tau de prezentare!Cand vreau sa imi impresionez familia cu ceva bun,dau fuguta pe site-ul tau si negresit gasesc minunatii!Te asteptam in continuare cu retete minunate!

Răspuns
luminita 4 august 2015 - 16:21

Si eu am facut si e forte buna si usor de facut

Răspuns
vorindan ramona 11 august 2015 - 23:34

Si eu pastrez albusurile care raman de la diverse creme,dar nu mai mult de doua luni.Le folosesc la prajitura Pavlova,dar merci pentru reteta,o voi face si eu.

Răspuns
iulia 20 noiembrie 2015 - 12:01

…usoara..nepretentioasa…rapida si buna…multumesc pt reteta si retete in general !…

Răspuns
Elena 6 mai 2016 - 12:48

Mie nu mi-a iesit.. Eu am avut multe albusuri, vreo 11. A crescut in cuptor,dar cand am lasat-o sa de raceasca, a cazut rau. Asta e,din pacate

Răspuns
Miha 6 mai 2016 - 13:32

Le-ai pus pe toate 11?
Te intreb asta pentru ca sunt multe si e greu cu un mixer normal sa le bati suficient de bine incat sa obtii o consistenta buna

Răspuns
Elena 8 mai 2016 - 17:57

Da,pe toate 11 si le-am batut eu dar,probabil, nu suficient de bine. Mai incerc ,trebuie sa imi iasa.

Răspuns
GABRIELA 28 noiembrie 2017 - 13:36

pai 200 grame cate albusuri trebuiesc ? VA ROG SA FITI EXPLICITA . MERCI

Răspuns
Miha 28 noiembrie 2017 - 13:46

De obicei, la sarbatori ne raman mai multe albusuri de la alte preparate. Am scris 200 g albus la ingrediente pentru ca exact asa am cantarit din cantitatea de albusuri pusa deoparte. Dar ca informatie generala, un ou cantareste in medie 30-35 g albus 😉

Răspuns
GABRIELA 28 noiembrie 2017 - 13:37

pai in 200 gr.cate albusuri intra ? va multumesc

Răspuns
elena 30 ianuarie 2018 - 19:40

de la 6 oua medii

Răspuns
elena 1 februarie 2018 - 2:26

super reteta …multumesc au iesit fff bune !!!!:)

Răspuns
Carare Florența 26 octombrie 2018 - 17:24

E foarte bună rețeta.Prăjitura a ieșit bine.

Răspuns
Miha 28 octombrie 2018 - 14:57

Ma bucur ca ti-a placut!

Răspuns

Lasă un răspuns